Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ENKEL WAT BESCHIKBAAR IS

Bestellen is momenteel niet mogelijk. Wij plaatsen ons aanbod voor de komende week online.

 

Basispakketten

Basispakket

Week14 (wk14) van 30 maart tot 4 april is ingegaan.Anders dan andere weken kies ik er voor deze week geen basispakket samen te stellen. Iedereen kan natuurlijk wel vrij kiezen.Oorzaak is de beperktere keuze momenteel, meer uitleg in de nieuwsbrief!Groe(n)tjes, boer Koen

Wat is een basispakket? Dat komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties prei, 2 kleine of 1 iets groter wit spitkooltje, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Wil je naast de (deze wk10) 6 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 6 groenten zaten er bv in het basispakket begin maart in (wk10)? Witte spitskool, rode kool, aardpeer, winterpostelein, spinazie, prei en kervel. Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal winteraanbod en genomen in november 2017.Groe(n)tjes boer Koen


Momenteel niet beschikbaar

Koolgroenten

broccoli steel

Ik had graag iedereen deze week (wk45) broccoli kunnen aanbieden, maar heb woensdag bij de oogst gemerkt dat ik er net te weinig zal hebben. Vandaar dit alternatief!Immers, de broccoli stelen van de exemplaren die ik gisteren afsneed zijn eigenlijk ook super materiaal om in de keuken te gebruiken en bevatten vaak nóg meer smaak dan de broccoli zelf!

1 portie = 1 steel, goed voor 1 persoon. Ben je met meerdere in je gezin, pas voor dit product dit aantal dan gerust toe.

PS er staat een tof receptje + mooi verhaal over de broccoli steel op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=29


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

Ook deze week (wk41) verwacht ik een aantal mooie classic (witte) bloemkolen.

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool groen

Deze week (wk45) nog 3 absolute nakomers van deze groene bloemkolen. Ze zijn een beetje losser, maar verder oké.

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool oranje

Bij de oogst gisteren nog één mooie nakomer gespot :)Mooie donkergele (cheddar) bloemkolen, misschien kan je kleurtjes mixen met de witte...

1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Deze week (wk31) zijn er denk ik nog een 2tal nakomertjes van deze paarse bloemkool.Deze paarse bloemkool, blijft paars na koken en je kan er dus leuke kleurencombinaties mee op tafel toveren :)

1p = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

Het einde van het seizoen van de wintergroenten nadert en de bladeren van deze boerenkool zijn dan ook al wat kleiner. Wel nog vrij beschikbaar tot @half aprilEr is wel wat luis en witte vlieg in deze teelt, maar ik zal m'n best doen om zo proper mogelijke bladeren te oogsten.

Lekker én eenvoudig recept: fijn snijden en blancheren en vervolgens stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER!!

1p = 6 bladeren, zeker goed voor 1 persoon


boerenkool paars

Het einde van het seizoen van de wintergroenten nadert en de bladeren van deze boerenkool zijn dan ook al wat kleiner. Wel nog vrij beschikbaar tot @half april.En al is er ook in deze teelt wel wat luis en witte vlieg, ik doe m'n best om zo proper mogelijke bladeren te oogsten.Bruikbaar in stooofscholtels, puree, quiche, ...

1 portie = 6 bladeren of een groeitop, zeker voldoende voor 1 persoon


broccoli

Er zijn nog enkele kleine zijscheuten die ik kan oogsten om samen te leveren als één portie.Bestel maximaal 1 portie per deelnemerscode aub, ik heb er immers niet genoeg voor iedereen...

Bij broccoli is 1p normaal 1 stuk, maar nu dus een verzameling van @12roosjes (goed voor 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

koolscheuten (cfr broccoli santée)

Deze week (wk14) bied ik bij de start van het nieuwe oogstseizoen 2020 koolscheuten aan. Het is een probeersel ifv de tip van een collega CSA boer en madame Zsazsa. Zie recepttip hieronder!!Ik zet ze gemakkelijkheidshalve in het aanbod onder de naam broccoli santee, omdat dit product het dichtst in de buurt komt en ik even geen eigen foto had. Koolscheuten zijn minder vast, maar zeker zo lekker van smaak vandaag zelf geproefd op het veld!

Recepttip: http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/03/lang-leve-de-kool-seg.html daaruit blijkt zowel heel lekker als verse knabbel, in slaatjes of in de wok!


chinese kool

Er zijn nog een 20tal stuks die geen echte kool (krop) wilden vormen, maar wel mooi blad + steel hebben dat je kan stoven denk ik. Het zijn zeker geen super grote exemplaren zoals in de zomer.1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen in een wokgerecht.

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


Momenteel niet beschikbaar

koolraap rutabaga

Koolraap is weinig gekend, maar zeer veelzijdig én bewaart super, ook na snijden! Erg geschikt voor stoven alleen of in combinatie met andere groenten zoals biet, wortel, raap, ... , maar ook soep of groentenlasagna hiervan zijn top.Er zijn er nog een 25tal, maar wel erg grote, op het veld.1 portie = 1stuk, maar dus zeker goed voor 4 of zelfs meer personen.

Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!


koolrabi paars

Er resten nog 5 paarse koolrabi's uit de laatste reeks van het lopend oogstseizoen 2019,Van grootte zijn het 'normale' exemplaren, maar wel wat ouder natuurlijk...

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi


Momenteel niet beschikbaar

koolrabi wit

Momenteel (week7) zijn er alsnog een 6tal witte koolrabi's uit de laatste reeks van het lopend oogstseizoen 2019,Van grootte zijn het eerder kleine exemplaren, die ook wel wat ouder zijn natuurlijk...

Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven! Griet stuurde me alvast nog een tof receptje door afgelopen weekend dat we zo snel mogelijk op de blog zullen zetten!

1 portie = 1 stukJE


Momenteel niet beschikbaar

palmkool

Vrij beschikbaar! Het gaat ondertussen over kleine, maar nog steeds donkergroene bladeren. Er is ook een beetje last van witte vlieg, maar ik doe m'n best om zo proper mogelijke bladeren te oogsten.Recepttip Nieuw via Griet en nu op onze blog, zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=69 ! Een wat oudere, maar ook toffe tip via Yora om er gezonde chips van te maken vind je http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

1 portie = 8 kleinere bladeren, voldoende voor 1 persoon


raap classic

Nog enkele porties plukklaar, tegelijk de laatste van dit oogstseizoen. De gele en witte zullen er wel nog een heel tijdje langer zijn...

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

raap geel

Momenteel, week8, even de laatste stuks van deze sappige en lekkere raapjes! Ik hoop dat degene die er nog staan op de akker nog wat bijdikken in februari.

Gele raapjes zijn normaal iets sterker van smaak dan de gekende klassieke witroze meiraap ...


Momenteel niet beschikbaar

raap wit

Nieuw sinds november en net zoals voor de gele rapen heb ik ook witte rapen zelf gezaaid. Ze zijn stevig en best mooi gelukt. Zie eigen foto.Ze zijn vrij te kiezen!

1 portie = 2 tot 3tal rapen (goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas blauer herbst und winter

Vrij beschikbaar sinds eind september.Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort met vrij grote en mooi blauwpaars gevormde knollen die verder wel 'gewoon' spierwit vruchtvlees hebben.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


rammenas daikon Misato Green

Deze week (wk7) de laatste 5tal rammenassen van deze Green Misato.Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en deze daikon Misato Green heeft een frisse, pittige, maar tegelijk zachte smaak. Kan perfect in je slaatjes, soepen, stoofschotels of gewoon in blokjes met wat zout als snack...

1p = 1 stuk (is ruim 15 cm lang en een 7tal cm breed)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Laatste 3 porties van dit oogstseizoen. Reden, onregelmatig gekiemd en dus minder bescikbaar dan verhoopt.Een zachte, licht pittige en toch zoete winterradijs die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes, maar even goed smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het mooie rode vlees binnenin kan je mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (bijna zo groot als een tennisbal)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas zwart

De laatste stuks na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


Momenteel niet beschikbaar

rode kool

Ik kan deze week (wk14) nog een 15tal kleine (goed voor 1 tot 2 personen) rode kolen aanbieden.Bestel er maximaal 2 per deelnemerscode aub!

1 portie = 1 stuk goed voor 1 tot 2 personen.


Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Bij het opruimen van het veld nog drie stuks gespot, let wel ze zijn niet groot en hebben een losse structuur, maar de smaak zal wel goed zitten denk ik!

1p = 1 stuk en goed voor @2 personen.


Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

We zijn begin maart en de voorraad van deze savooi is geslonken tot de allerlaatste 2 kleinere voor dit oogstseizoen.De klassieke groene savooikool. Niet super groot dus, wel voldoende én stevig!1 portie = goed voor 2 personen.

Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


Momenteel niet beschikbaar

savooi de pontoise

Nog een 2tal kleinere exemplaren beschikbaar uit eigen zaai deze week (wk11), weliswaar lichtjes los want doorschietend.


Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

We zijn begin maart en de voorraad van deze savooi is geslonken tot de allerlaatste 3 middelmatig grote.Savooi deadon heeft dezelfde structuur als deze van de klassieke groene, maar minder geribbeld en de buitenste bladeren hebben een mooipaarse kleur. De smaak is tegelijk zachter en zoeter.Verrasend dus, want paars resulteert in veel groenten vaak in een licht bittere smaak. Niet zo bij deze deadon savooi dus!

1 portie = 1 kool zeker goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

spitskool paars

Deze week (wk6) kan ik opnieuw een 3tal schattig/kleine, maar stevige paarse spitskooltjes aanbieden.Niet echt groot, wel genoeg voor een 2tal personen. 


Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Ik kan voor deze week (wk12) kleine (goed voor 1 tot 2 personen) witte spitskooltjes in het aanbod zetten. Ze komen uit een reeks die erg langzaam is gegroeid doorheen de winter, maar ze zijn dus beduidend kleiner dan witte kolen of dan de spitskolen die jullie kennen uit het voorjaar.Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.

1p = 1 stuk (goed voor 1 tot 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

spruitjes classic

Ik denk dat ik deze week (wk12) zo'n 40 porties spruitjes beschikbaar kan stellen.Ik hou de porties daarbij iets kleiner om zoveel mogelijk mensen de kans te geven. Bestel in dat opzicht ook maximaal 1p per aangesloten persoon aub.

1 portie = 150gr 


Momenteel niet beschikbaar

paarse spruitjes

Beperkt beschikbaar!

Eigenlijk had ik planten gekocht waarvan ik had verwacht dat ze flowersprouts zouden produceren. Het bleken echter (erg traag groeiende) paarse spruitjes waarvan ik er sinds wk2 iedere week een 6tal porties kan aanbieden. Ze zijn iets bitterder dan de klassieke groene, wat dat betreft misschien minder kindvriendelijk...


Momenteel niet beschikbaar

witte kool

Ik heb nog een drietal kleine witte kolen gespot. De allerlaatste voor dit winterseizoen.Deze teelt was immers goed gelukt en biedt stevige, mooi gevormde kolen die je bijvoorbeeld perfect kan klaar maken met witte saus, maar waarvan je even goed de bladeren kan opvullen met gehakt ...

1p = 1 stuk zeker goed voor 1 tot 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

paksoy

Ik kan deze week (wk14) de laatste 15 paksoy aanbieden.Lekker in al je woks of groentensappen.

Eén paksoy = 1 portie, groot genoeg voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

Bladgroenten

andijvie

Terug beschikbaar sinds begin november. Het gaat meteen over het laatste reeksje van dit oogstseizoen.Recepttip: fantastisch in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

1p = 1stuk dat niet super groot is, maar wel genoeg voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

andijvie krul

Sinds week 38 (half september) in het aanbod van de Plukheyde.De laatste 10 tot 15 exmemplaren voor dit groeiseizoen!

Recepttip: Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

knolselder

De teelt van knolselder is ondanks een droge zomer in 2019 toch goed gelukt en blijft tot maart ruim beschikbaar!

1p = 1 goed gegroeid stuk


Momenteel niet beschikbaar

krulpeterselie

M'n krulpeterselie met wortels is jammer genoeg op.Ik heb op het veld nog wel enkele heel grote planten staan waar ik busseltjes van kan snijden.Dat zal dan zonder wortels en dus minder lang houdbaar zijn, maar op die manier kan ik die planten nog zinvol gebruiken en hebben jullie nog een tijdje deze typische smaakmaker ter beschikking...

Steeds 1 blokje per portie.


Momenteel niet beschikbaar

bladpeterselie

M'n bladpeterselie met wortels is jammer genoeg op.Ik heb op het veld nog wel enkele heel grote planten staan waar ik busseltjes van kan snijden.Dat zal dan zonder wortels en dus minder lang houdbaar zijn, maar op die manier kan ik die planten nog zinvol gebruiken en hebben jullie nog een tijdje deze typische smaakmaker ter beschikking...Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


zomerpostelein

Er is deze week (wk31) een nieuwe reeks plukklaar! Dus terug compactere en frisse planten.

Zomers broertje van winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!

Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.


Momenteel niet beschikbaar

roodlof rubro

Ook deze week (wk46) ruim beschikbaar!Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.

1p = 1 bol (vergelijkbare grootte met ijsbergsla)


Momenteel niet beschikbaar

selder groen

Enkel nog een 30tal kleinere frisse kernen van oudere planten beschikbaar

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, ...

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

selder wit

Begin oktober zijn we gestart in een nieuwe reeks fris(licht)groene plantenVrij te kiezen en mooi gegroeid!

Een klassieke smaak en (recepttip) erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla asian mix

Lekker pittige mengeling slavariëteitjes voor je slamixen!Nog niet echt groot en dus enkel geschikt als smaakmaker, niet om volume te creëren...

1 portie asian mix = één blokje van normale grootte


Momenteel niet beschikbaar

sla baby leaf

Deze week, wk14, is een een reeksje babyleaf plukklaar.Nog niet super groot, maar voldoende om het  even over te nemen van de winterpostelein die jammer genoeg is 'verdronken' in het nat van februari, begin maart...

1 portie = 1 blok(je), momenteel klein tot normale grootte


sla batavia groen

Deze week (wk3) nog een 8tal kleine stuks beschikbaar.Kropsla aanbieden in de winter is immers niet mogelijk op een bedrijf zonder glazen serres, maar er zijn nog enkele plantjes beschikbaar van de buitenteelt die ik heb kunnen beschermen tegen de koude...

1p = 1 stukje (grootte van een babyleafplantje)


Momenteel niet beschikbaar

sla batavia rood

Deze week (wk36) nog een 10tal nakomers (vrij grote planten)...

1p =1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad groen

De nieuwe reeks die we nu moeten starten is niet meer volgroeid geraakt.Het zijn kleine, schattige kropjes geworden ter grote van een babyleaf blokje, maar niet gemengd van kleur en soort natuurlijk! Ik zal ze ook zo oogsten, met bloje, dan blijven ze langer vers.

1p = 1 stuk (blokje)


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad hussarde

Groenrood blinkende eikenbladsla met een lichtbittere smaak die zeker een meerwaarde is voor je mix-slaatjes

1 portie = 1 stuk (krop)


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad rood

Deze week (wk6) nog een 4tal kleine stuks beschikbaar.Kropsla aanbieden in de winter is immers niet mogelijk op een bedrijf zonder glazen serres, maar er zijn nog enkele plantjes beschikbaar van de buitenteelt die ik heb kunnen beschermen tegen de koude...

1p = 1 stukje (grootte van een babyleafplantje)


Momenteel niet beschikbaar

sla Golden Frills

Deze week (wk6) kunnen we nog even verder plukken uit de allerlaatste exemplaren. Op de evaluatievergadering onvoldoende steun gekregen om opnieuw te planten. Wel zag ik in de voorbereiding op deze week dat ik nog één partij plantgoed besteld had bij m'n leverancier, dus komt in maart nog één maal terug...Samen met de rode rucola eigenlijk vergelijkbaar met een portie asian mix!!

Een goudgeel mosterdslasoortje. Lekker pittig en ook mooi om te mixen of pesto van de maken!

1 portie = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

De laatste 6 exemplaren van dit seizoen beschikbaar deze week (wk41)Frisgroene kleine, maar stevige bolletjes!

1 p = 1 stuk (bol)


Momenteel niet beschikbaar

sla krop groen

We kunnen deze week (wk31) nog één maal plukken uit de recent aangesneden reeks!

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla krop rood

Deze week (wk35) zijn er een 30tal mooie kroppen beschikbaar.

1 portie  = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse groen

Het betreft hier de iets grotere soort, al blijft het een compacte en vooral erg krakende sla. Es iets anders voor je herfstslaatjes of een echte salade Niçoise dus!Ik vemoed de laatste week beschikbaar van dit oogstseizoen.

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse rood

Deze rode romeinse sla is net zoals z'n groene zusje een een compacte en vooral erg krakende sla. Es iets anders voor je herfstslaatjes of een echte salade Niçoise dus!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


Momenteel niet beschikbaar

sla veldsla

Voorlopig even de laatste 16porties, er zijn er nieuwe geplant die in de loop van maart beschikbaar zullen ziijn.Mooi donkergroen gegroeid, al zijn ze nog niet super groot.

Typisch voor het winterseizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!

1p = 2 blokjes


Momenteel niet beschikbaar

spinazie

Ik kan deze week (wk12) jammer genoeg max 20 porties verse spinazie aanbieden. Er was nochtans ruim geplant, maar door het stilstaand water in de koepels is een groot deel verloren gegaan (rotte wortels = dood). Bestel maximaal 1 portie per aangesloten persoon aub.

1p = @150gr


Momenteel niet beschikbaar

spinazie Nieuw-Zeelandse

Naast spinazie eveneens beschikbaar vanuit hergroei op planten die ons deze zomer al een mooie en smakelijke oogst gaven.

Kan net zoals spinazie gebruikt worden in macaroni, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look en dus een veelzijdige aanrader!Verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Gebruik enkel de blaadjes, die trouwens minder slinken dan die van spinazie!1p = 2 à 250gr


Momenteel niet beschikbaar

suikerbrood

De laatste 18 stuks beschikbaar voor dit oogstseizoen. We zullen er dan ruim 260 geleverd hebben!Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Recepttips: Je kan het rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst zoals we die al hadden veel minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken!

1p = 1 stuk (let wel zo'n stuk is minstens 2 tot 3 x zo groot als een witloofkrop...)


Momenteel niet beschikbaar

suikermais

Ik schat de laatste week beschikbaar voor dit oogstseizoen!Mooi gegroeid, lichtgele korrel, lekker mals en sappig! En natuurlijk ook heerlijk zoet, zowel rauw van de kolf als gegrild in de oven... En dit jaar op het eerste zicht zonder de wormpjes die er vorig jaar regelmatig waren.

1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

suikermais wit

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

snijselder

Ook al is er nu groene en witte selder beschikbaar, blijft deze soort ook nog voor de liefhebber. Kan je trouwens thuis planten om ervan te plukken wanneer je er nodig hebt.Let op, snijselder kan je gebruiken als alternatief voor groene selder, maar ook al is hij een heel pak kleiner, hij is vooral des te pittiger. Je hebt er dus weinig van ndig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.


Momenteel niet beschikbaar

tatsoi

De laatste 10tal plantjes beschikbaar van wat een mooie reeks is geweest (sinds september heb ik er zo'n 150 kunnen leveren!)Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie!

1portie = 1 (stevig gegroeid) blokje, goed voor 1 tot 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

wilde chichorée

Nog een 3tal planten op het veld, ondertussen stevig gegroeid!

Was eind dit voorjaar helemaal nieuw in ons aanbod en bleek door verschillende mensen wel gesmaakt, vooral gestoofd. Let wel, ze zijn écht bitter, maar wat zegt die volkswijsheid ook al weer? Ah, ja: bitter in de mond maakt het hart gezond :)

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Momenteel niet beschikbaar

babyleaf suikerbietblaadjes

Laatste week beschikbaar!Elke plant heeft ondertussen niet alleen frisgroene lekkere bladeren, maar ook stevige en vooral zoete wortels die je perfect kan meestoven met andere bietjes.Het is voor veel mensen nog ontdekken, dus laat gerust weten wat jij ermee deed!

Biologisch testzaad gekregen van een firma die het aanraadde om te gebruiken als babyleaf. Ondertussen zelf en door een tweetal deelnemers laten proeven en we zijn het eens: vooral de jonge blaadjes zijn geweldig!! Sappig, boterzacht en smaken echt anders dan sla en toch weer niet => proberen en eventueel mixen met klassieke sla's zou ik zeggen...


Momenteel niet beschikbaar

Zoete aardappel bladeren

Nieuw sinds eind september en jawel, je leest het goed, de bladeren van zoete aardappelen zijn ook bruikbaar!Ik leerde het van m'n sympathieke Afrikaanse seizoenswerknemer uit Guiné hoe je er een lekkere en volwaardige maaltijd mee kan bereiden.Recepttip: http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=63

1p = 250gr (voldoende voor gerecht van 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

Vruchtgroenten buiten

augurk

Deze week (wk37) de laatste maal erg ruim beschikbaar, nadien gedaan denk ik, want de planten hebben zoals eerder gezegd last van witziekte en de ervaing leert dat het dan dan snel achteruit gaat...

Deze plant kende op de Plukheyde de afgelopen 2 seizoen slechts een productieperiode tot half augustus, maar dit jaar denk ik dat aanbod kan lukken tot begin september!

Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.


Momenteel niet beschikbaar

butternut

De butternut pompoenen waren jammer genoeg niet erg talrijk dit jaar. Ik heb er nog 22 geteld op het veld.Er zijn gelukkig nog heel wat klassiek oranje en spaghetti pompoenen alsook patissons!Butternut is een klassieker die weinig uitleg behoeft, behalve dan misschien dat ze dit jaar nogal eigenaardig gevormd zijn: een vrij lang dun stuk en dan een korter dan normaal dikker stuk... Het lijken wel gigantische pionnen van een ganzebordspel ;)

1p = 1stuk ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

Door de koudere temperaturen, zijn er nauwelijks nog courgettes.Zij hebben bv minimum 16°C nodig om voldoende stuifmeel te maken voor de noodzakelijke bevruchting van de vrouwelijke bloemen waaruit de vruchten groeien en op die grens zitten we nu al enige tijd...

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang geel

Door de koudere temperaturen, zijn er nauwelijks nog courgettes.Zij hebben bv minimum 16°C nodig om voldoende stuifmeel te maken voor de noodzakelijke bevruchting van de vrouwelijke bloemen waaruit de vruchten groeien en op die grens zitten we nu al enige tijd...

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang wit

Door de koudere temperaturen, zijn er nauwelijks nog courgettes.Zij hebben bv minimum 16°C nodig om voldoende stuifmeel te maken voor de noodzakelijke bevruchting van de vrouwelijke bloemen waaruit de vruchten groeien en op die grens zitten we nu al enige tijd...

1p = 1 stuk

Deze witte variant is vaak wat langer en kleurt uiteraard je sauzen anders, verder weinig verschil met de groene!

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond geel

De enige courgettesoort die nog enige productie geeft, want door de koudere temperaturen zijn er nauwelijks nog.Zij hebben bv minimum 16°C nodig om voldoende stuifmeel te maken voor de noodzakelijke bevruchting van de vrouwelijke bloemen waaruit de vruchten groeien en op die grens zitten we nu al enige tijd...

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond groen

Door de koudere temperaturen, zijn er nauwelijks nog courgettes.Zij hebben bv minimum 16°C nodig om voldoende stuifmeel te maken voor de noodzakelijke bevruchting van de vrouwelijke bloemen waaruit de vruchten groeien en op die grens zitten we nu al enige tijd...

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! 

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

meloen cavaillon

Ik heb nog één rijp exemplaar gevonden :) Had je er al één gehad, laat dan zeker de kans aan anderen, want ik hoop dat ik iedereen ééntje kon gunnen, maar ik vrees er wat voor en schat nu dus al in dat ik volgend jaar wat meer plaats ga maken en de teelt nog beter ga verzorgen om deze populaire smaakmaker ruimer beschikbaar te hebben.


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini akito of arola

Met de laatste week van september denk ik dat ook de laatste week en beperkte productie van deze buiten opgeplante oosterse mini-komkommersoortjes is aangebroken...

Ze zijn buiten geplant en groeien daardoor trager waardoor ze ook vaster zijn van structuur en het komt zeker ook de smaak ten goede. Het lijken door hun bobbels en haartjes op de schil bovendien wel augurkjes, maar het zijn wel degelijk héél smaakvolle, sappig frisse en kleine komkommers voor al je slaatjes en smosjes ...


Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

De allerlaatste 3tal stuks van het lopende oogstseizoen 2019!Klassieker die weinig uitleg behoeft, behalve dan misschien deze recepttip van een deelnemer: open snijden, uithollen en klaar is je "alternatieve pizza bodem"

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

pompoen classic

Sinds eind september in het aanbod van de Plukheyde, maar deze week (wk47) de laatste 40tal stuksKlassieker die weinig uitleg behoeft.

1p = 1stuk ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


Momenteel niet beschikbaar

pompoen groen

Nog een 7tal stuks, gewone grootte.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen blauw

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! Heel wat deelnemers lieten me dit en vorig jaar weten dat het een heel lekkere soort is, maar wel hard om te snijden. Ze bewaren dan ook goed.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

Deze week de laatste 30tal stuks!De iets minder klassieke, maar vooral erg veelzijdige pompoen! Je kan hem na halvering en grillen in de oven gekruid naar keuze uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij die je op zijn beurt op verschillende manieren kan verwerken...

1p = 1stuk, ik breng zowel kleinere, grote tot erg grote exemplaren mee, dan kan je kiezen


Momenteel niet beschikbaar

pompoen delicata

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen sweet dumpling

De laatste 8 stuks voor dit oogstseizoen!De minst klassieke pompoen in ons aanbod, oa op vraag van enkele deelnemers (hé Inge ;) )

De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.

1p = 1 stuk(je !) ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Bleek een moeilijke teelt dit jaar. Mogelijk heb ik ze te weinig meststof gegeven en er bleken met de hitte in juli ook wel wat planten af te sterven.Na de bestellingen van vorige week blijven er een 15tal meloenen over. Sommige vrij groot, andere klein.Ik stel voor dat ieder die er vorige week (nog) geen koos of ze vergat af te halen, maar die er graag wil, er deze week bestelt. Je kan dit doen door 1 portie te bestellen en dan zal ik ifv het aantal personen waarmee je bent aangesloten een halve meloen van een kleine of grotere meegeven. Zo heeft iedereen evenveel kans gehad van deze lekkere vruchten te proeven!


Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

pastinaak

Pastinaak is een typische zoete herfst en winter wortelgroente.Ik vermoed dat deze week de laatste week beschikbaar zal zijn van pastinaak.

Recepttips: samen met wotelpeterselie en/of wortel en/of raap in stoofschotels of ook in soep zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=50.

1p = 1 grote of 2 kleinere (vaak ook vertakt)


Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

Vrij beschikbaar sinds begin november.Vorige week een nieuwe recepttip gehoord via een collega boer die aangaf dat na halfzacht stomen en het rollen tot een kroket (zoals met aardappelkroketten), je ze perfect kan frituren en tot een superlekker resultaat komt!! Dat frituren lukt trouwens ook zonder jasje liet deelneemster Lut me in maart nog weten: zie https://www.mijnspar.be/recepten/frietjes-van-schorseneren en haar kinderen vonden het super :)Ander leuk, maar al iets ouder weetje: kok Loïc op VTM van het programma 'zot van koken' kwam er eind oktober al enkele halen (zie foto) om ze te bereiden op een originele manier. Er zijn hierbij leuke beelden gefilmd op onze akker die je kan bekijken via VTM go!!

Nog een origineel én 'kids-proof' receptje uit onze eigen community via deelneemster Nele vind je op onze blog op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina. Een extra tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.

1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


witloof

Let op: nu bestellen voor afhalen volgende week!Witloof is de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik vanaf dit seizoen ook 1 op 1 doorreken aan de prijs van 2,50 euro/kg. Ik zal dit doen door in 2x en dus telkens per 3 maanden (begin januari en eind maart) een afrekening op te maken van wat je bestelde.

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


Momenteel niet beschikbaar

wortel Napoli

We oogsten deze week (wk51) verder in de nieuwe reeks Napoli wortels. Deze zijn tov de eerste reeks eerder dit jaar beduidend kleiner zoals ik vermoedde, maar wel oké. Ze komen dan ook uit m'n 2e zaaiing van eind juli.

1p = 4 worteltjes en extra kleintjes bijnemen uit een bak die ik voorzie mag


Momenteel niet beschikbaar

wortel Jaune Du Doubs

De allerlaatste 10tal porties van deze gele wortel voor het lopende seizoen...

1 portie = 3 stevige wortels én de mogelijkheid kleine/kromme/gebroken stuks bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

wortel specialiteit Oxhella

Jammer genoeg is m'n laatste zaaiing wortels, waaronder deze oxhella's, te laat gebeurd om voldoende groei te garanderen.Deze week (wk4) wordt dan ook de laatste week dat ik worteltjes aanbieden. Omdat ze zo klein zijn, mag je er 5 per portie nemen, maar het blijft meer smaak dan volume...De Oxhella is die typische kortere, (erg) dikke en konische wortel met een echt zoete en nootachtige smaak. Zo dik gegroeid omdat ik ze eigenlijk wat te ruim heb gezaaid en te lang heb laten doorgroeien... Wel leker van smaak!!

1p = 4 stukjes


Momenteel niet beschikbaar

wortel Nantaise 2

Ik dacht dat varkentje vorige week wel even te wassen: snel de mini worteltjes oogsten die vorig jaar nog in augustus gezaaid waren als winterwortelen. Ze zijn echter na de hitte en onkruiddruk echt klein gebleven en bovendien was van snel oogsten geen sprake.Ik maak het werk af deze week en stel beschikbaar wat er is, MAAR verwacht geen grote eetwortelen, veeleer een klein snackje!!

Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :) Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!


Momenteel niet beschikbaar

wortelpeterselie

Ik vrees dat we deze week (wk5) de laatste stuks zullen leveren. Ik denk dat er nog een 15tal porties zijn. Bestel maximaal 1portie per deelnemerscode aub. Wortelpeterselie is een typische herfst en wintergroente. Leunt voor het gebruik in de keuken sterk aan bij knolselder, maar ook zeer goed in stoofschotels...

Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.

1 portie = 1 stuk (zeer stevig gegroeid)


Momenteel niet beschikbaar

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Net zoals vorige week oogsten we verder deze Agila aardappel omdat de plaats waar ze staan op de akker vrij moet raken.Agila is een half zacht, half vast kokende alleskunner!

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Worden nog verdeeld via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen!Alouette, is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel carolus

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Carolus is een bloemig kokende aardappel met tweekleurige schil én ook erg lekker.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel charlotte

Erg gekend aardappelras omwille van zijn smaak en vastkokende eigenschappen. Ideaal voor een aardappelslaatje of om te bakken bv. Heb ik niet zo veel omdat ik het pootgoed niet had besteld, maar één van m'n plantgoedleveranciers had agila te kort en dit in de plaats gesteld... is enkel nog deze week (wk44) beschikbaar!


Momenteel niet beschikbaar

Aardappel Ditta

Van deze aardappel rest er nu nog de laatste 20kg stok die ik blijf verdelen via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen op de akker!Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

Raar maar waar, er zit nog steeds een klein hoekje van deze aardappelen in de grond. Ik heb vandaag (zondag) getest of deze nog goed zijn door één struik boven te halen.De aardappelen blijken een beetje gekiemd, maar zijn verder zeker oké. Nog hard en zeker niet rot. Zie ook foto.Daarom mag iedere deelnemer die deze week naar het veld komt (uitleg zie nieuwsbrief !) desgewenst 1 portie van 200gr per aangesloten persoon bestellen. Ik zal ze vooroogsten zodat je ze enkel hoeft af te wegen.

De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Recepttip: super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!

1 portie = 200 gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel vitabella

Worden nog verdeeld via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen!Vitabella is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Worden nog verdeeld via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen!Dit jaar is de oogst mooi gelukt in het deel dat ik kon wieden, wat er vanonder het andere gedeelte waar veel onkruid staat zal komen is nog even afwachten, maar zeker deze week is er dus zeker voldoende mooie en pittige ui beschikbaar voor je slaatjes etc....

1p = 3 uien


Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!. Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput. Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.


Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

Mits goed zoeken zal ik hier nog wel een 10tal porties van kunnen leveren, maar dit zullen dan de allerlaatste zijn en ook, er zullen wel enkele 'joekels' bij zijn... Jullie hebben er de afgelopen 4 maanden alvast > 250 verwerkt...Mooi gegroeide ronde en stevige bietjes.

1 portie = 1 of 2 echte grote, stevige bieten

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


Momenteel niet beschikbaar

biet geel

Mits goed zoeken zal ik hier nog wel een 5tal porties van kunnen leveren, maar dit zullen dan de allerlaatste zijn en ook, er zullen wel enkele 'joekels' bij zijn.... Jullie hebben er de afgelopen 3 maanden alvast zo'n 185 verwerkt...

1 portie = 1 of 2 grote stevige bieten

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


Momenteel niet beschikbaar

biet rood

Van deze bietjessoort resten nog maximaal 5 porties denk ik. Jullie hebben er de afgelopen 3 maanden alvast ruim 200 verwerkt...

1 portie = 2 grotere of 3kleinere, maar stevige bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


Momenteel niet beschikbaar

look

Deze week (wk45) de laatste look voor dit seizoen.

1p = 10tal teentjes.


Momenteel niet beschikbaar

prei winter

We zijn ondertussen april en sinds half november kon ik vrij grote winterprei leveren. De diksten zijn er op enkele na nu echter zowat van tussen en ik zal dus ook wat dunnere exemplaren moeten leveren denk ik. 

1p = 1 middelmatig dikke schacht met blauwgroen loof


prei zomer

De laatste week dat we de (zomer)soort verdelen die nieuw was dit seizoen.Kulaures (zo noemt die soort) heeft een iets bleker blad, maar vooral een erg lange wit/lichtgroene schacht die mooi is gedikt en die ik alvast gewoon héél erg lekker vind!Vanaf volgende week schakelen we over op de winterprei.

1p = 1 vrij dikke schacht met mooi fris lichtblauwgroen loof


Momenteel niet beschikbaar

sjalot

Worden nog verdeeld via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen!

1p = 3 tot 5 sjalotjes


Momenteel niet beschikbaar

venkel

(op)Nieuw en uitzonderlijk beschikbaar deze week (wk14).Het gaat wel over kleine (@halve handpalm) en soms wat grotere venkeltjes, ik wist dat ze met koud weer weinig tot niet groeiden, maar nam het risico en denk dat ik ifv de specifieke smaak er jullie toch een plezier mee kan doen!

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.

1 portie = 1 klein stuk


yacon

ZEER ruim beschikbaar sinds begin november!Veelzijdiger dan je denkt, kan je bv ook wokken, of als verse snack eten...

Deze groente is zo gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici, maar je kan er ook erg lekkere soep van koken of het gewoon vers eten als tussendoortje of wokken of ... Enkele recepten vinden jullie hier http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=20

1p = 300gr


zoete bataat

Sinds half september in het aanbod van de Plukheyde. Jammer genoeg heb ik de resterende knollen pas @20noveber kunnen oogsten en dat bleek te laat, want verschillende knollen vertonen rot.Ik probeer deze te triëren voor levering, maar ipv beschikbaarheid tot eind deceber, vrees ik dat dit zowat de laatste week zal zijn.​

Recepttips vind je oa op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=35 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=36 al heb je voor die laatte ook pompoen nodig, maar die is momenteel nog niet helemaal afgerijpt en komt pas eind september in ons aanbd...

1p= 300gr


Momenteel niet beschikbaar

stengelui

Een partij van 120 blokjes die ik nog had opgezet begin oktober is nu @plukklaar.Niet zo groot/mooi als in de zomer of najaar natuurlijk, maar wel oké!

Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

1 portie = 1 blokje (busseltje) met 3 tot 4 stengels


Momenteel niet beschikbaar

aardpeer

zonnewortel

Enkel nog deze week (wk14) beschikbaar!Ik heb afgelopen voorjaar niet de tijd gevonden om de plant die ik had laten zitten van de productie van vorig jaar te verplanten. Daardoor heb ik deze niet echt kunnen vermeerderen, maar kan ik wel de productie van die ene plantcluster aanbieden!

De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt. De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig. Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.

1 portie = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

crosne

Nieuw en enkel deze week (wk51) beschikbaar denk ik!Ik kan enkel de opbrengst van een proef aanbieden die jammer genoeg door de droogte en onkruiddruk wat is tegen gevallen. Maar ik wou het toch aanbieden omwille van z'n speciale smaak, dan kan je voor de feestdagen es iets speciaals proberen, want de knolletjes bewaren ook goed...Recepttips: De knolletjes hebben een fijne, nootachtige smaak kunnen rauw in een salade verwerkt worden. Ze kunnen geroosterd worden als borrelhapje. Je kan ze bakken, blancheren, wokken of frituren in tempurabeslag. Crosne hoeft niet geschild te worden, het kuisen van de crosneknolletjes kan je makkelijk doen door ze tussen een keukenhanddoek met wat grof zout af te schuren en ze vervolgens nog even te spoelen.

1p = 100gr


Momenteel niet beschikbaar

OCA

Nog een klein experimentje op de Plukheyde! Heel beperkt beschikbar omdat ik de plantjes had gekregen van een onderzoeksinstelling als proef. OCA komt uit het Andesgebergte en de knolletjes hebben een heerlijk frisse en zoet-zurige smaak. Ze zijn er in verschillende vrolijke kleuren van wijn-rood over oranje tot Zacht-roze en gele of witte. De heerlijke tamelijk gladde, bijna bol-vormige knolletjes zijn zowel rauw, door salades, als gekookt, in roerbak-gerechten en gefrituurd te gebruiken, ze behoeven niet geschild te worden. De smaak is als Aardappel met een prettige, licht-zurige na-smaak, deze verdwijnt echter als men de knolletjes een paar dagen ‘in de zon’ laat liggen, ze worden dan bloemig en er komt een zoete smaak voor in de plaats. 1p = 100gr om es te testen


Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

Ik had enkele bonenstruiken afgedekt, daar zullen enkele boontjes aanhangen denk ik, maar het gaat max over 4 porties.Er was nog één reeksje boontjes dat vanaf volgende week misschien nog wat meer boontjes zal opleveren, maar dat is afwachten, eigenlijk is het bonenseizoen voorbij...

Erg lekker geelkleurig boontje, traditioneel iets dikker dan een prinsessenboon, maar zeker zo vol van smaak...

1p = 150gr


Momenteel niet beschikbaar

erwt dop

De allerlaatste week beschikbaar denk ik. De planten hebben ondanks de druppelbevloeiing stilaan hun leeftijd niet meer mee...

Ze geplukt krijn blijft een uitdaging! Iedereen welkom in het bonencomité dus op dinsdag of donderdagavond, steeds vanaf 20u.

Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Laatste week vrij beschikbaar denk ik. Ik ben weliswaar gestart met druppelbevloeiing zodat er misschien volgende week ook nog zijn. Toch merk ik dat de planten langzaam maar zeker op hun laatste beentjes lopen.

Ze geplukt krijn blijft een uitdaging! Iedereen welkom in het bonencomité dus op dinsdag of donderdagavond, steeds vanaf 20u.

1 portie is voor deze week (wk28) @200gr

Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


Momenteel niet beschikbaar

labboon

Ik vrees dat deze boon niet tegen de hitte kan en na de super hoge temperaturen van vorige week een knak gekregen heeft :(Nog één maal massaal beschikbaar dus hou je niet in, want volgende week is de kans groot dat ze er niet meer gaan zijn...

Labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...

Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm, ...


Momenteel niet beschikbaar

prinsessenboon

Ik had enkele bonenstruiken afgedekt, daar zullen enkele boontjes aanhangen denk ik, maar het gaat max over 4 porties.Er was nog één reeksje boontjes dat vanaf volgende week misschien nog wat meer boontjes zal opleveren, maar dat is afwachten, eigenlijk is het bonenseizoen voorbij...

Erg lekkere klassieker die geen uitleg behoefd denk ik :)

1p = 150gr


Momenteel niet beschikbaar

Edamame (soja boontjes)

Deze week (wk41) de laatste in ons aanbod denk ik.Ik heb deze teelt op vraag van één van onze deelnemers uitgeprobeerd. Marleen sprak van een grote voedingswaarde én bruikbaarheid in de keuken. Wel een lange groeiperiode EN je hebt er wel wat nodig voor een portie...Recepttip: zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=62Om ze geplukt te krijgen samen met de andere boontjes is hoe dan ook iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité met start om 19u00! Of geef me een smsje als je op een ander moment zou willen langskomen!!

1p = 250gr (de peulen bevatten slechts twee of drie erwtvormige boontjes, dus da's geen massa, maar ik wil niet te hoog inzetten, want het plukken zal niet eenvoudig zijn...)


Momenteel niet beschikbaar

Teggia boon

We zijn nu week43 (wk43) en eind oktober stilaan is dan ook de laatste bonenweek aangebroken., maar er was nog een nieuwe reeks teggia boontjes aan het groeien die dus nu nog fijne peulen geeft. Ik verwacht zeker 20 porties van 200gr.Je kan ze gewoon stoven zoals je met boter- of prinsessenboontjes zou doen. 

1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

We zijn nu week43 (wk43) en eind oktober stilaan is dan ook de laatste bonenweek aangebroken.Dit is ook zo voor de snijbonen, al verwacht ik wel nog zo'n 30 porties te kunnen plukken.

1p = ongeveer 250 gr


Momenteel niet beschikbaar

snijboon geel

Sinds half september helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!De gele variant van de groene klassieker. Die behoudt net zoals de boterboon ook z'n kleur na koken en kan dus voor wat extra kleur op je bord zorgen!Om ze geplukt te krijgen samen met de andere boontjes is hoe dan ook iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité met start om 19u00! Of geef me een smsje als je op een ander moment zou willen langskomen!!

1p = ongeveer 250gr


Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

De productie van artisjok loopt stilaan ten einde. Ik verwacht er deze week (wk45) nog een 4tal mooie!

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

asperge

meerjarige groente, ten vroegste beschikbaar vanaf oogstseizoen 2018


Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

Jammer genoeg lijken de aubergineplanten dit jaar niet zo veel te produceren als vorig seizoen. Ik bied aan wat kan...

1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub


Momenteel niet beschikbaar

aubergine normaal Classic

Jammer genoeg lijken de aubergineplanten dit jaar niet zo veel te produceren als vorig seizoen. Ik bied aan wat kan...

1p = 1stuk, bestel er ook deze week maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub 


Momenteel niet beschikbaar

aubergine rond Beatrice

Er zullen deze week (wk33) iets meer aubergines beschikbaar zijn.

1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub


Momenteel niet beschikbaar

aubergine wit Clara

Jammer genoeg lijken de aubergineplanten dit jaar niet zo veel te produceren als vorig seizoen. Ik bied aan wat kan...

1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub 


Momenteel niet beschikbaar

basilicum bush

Nog één mooie planten gespot van deze schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker.Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


Momenteel niet beschikbaar

basilicum classic

Deze klassieker is sinds week 29 vrij beschikbaar

1 portie = 1 potje.


Momenteel niet beschikbaar

basilicum paars

De paarse is een variant van de groene classic.

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


Momenteel niet beschikbaar

bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

Mooie grote planten in pot die reeds werden opgepot voor de winter.Een echt frisse verschijning en lekker in thee!


Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie. Lekker in oosterse wokgerechten. Let wel op!! Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30. Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!


Momenteel niet beschikbaar

dille

Er zijn enkele potjes uit eigen zaaiing klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

dragon

Er zijn enkele potjes uit eigen stek klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

kervel

Deze week (wk12) kan ik nog verse kervel leveren. Jammer genoeg is er net zoals bij de spinazie door het stilstaande water in de koepels heel wat kervel rot geworden op de wortel. Die is verloren, wat nog goed is zal ik natuurlijk leveren. Dat zijn wel mooie frisgroene planten!

1 portie = 1 blokje met een middelgrote kervelplant


Momenteel niet beschikbaar

limoenkomkommer

Nog een 10tal stuks beschikbaar deze week (wk43)Een speciaal en licht naar citrus smakend, ! erg klein ! schattig rond komkommertje

1p = 1 stuk(je !)


Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

Nog een 3tal absolute nakomers, nadien ruim ik deze teelt!

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini

Deze week (wk43) bij de afbraak van de minikomkommers nog een 5tal stuks.'gevonden'.

1p = 1 stuk

1p = 1 stuk, de mini's zijn ongeveer 1/3 tot 1/2 het volume van een normale


Momenteel niet beschikbaar

koriander

Deze week (wk14) nog een 12tal korianders. Ze zijn wat verkleurd door het overtollige water van febrruari maart

1 portie = 1 blokje


landkers

Nog een 40tal blokjes beschikbaar deze week! Staat nog steeds erg mooi nu, ondanks het overtollige water in de koepels blijkt volgroeide landkers daar beter tegen te kunnen dan bv spinazie, kervel of winterpostelein. Ook Paksoy bleek trouwens sterker op de wortel...Pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

laurier

keukenlaurier of dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... we kijken uit naar plantgoed dat we beschikbaar kunnen stellen in biologisch afbreekbare potjes


Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten. Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

mizuna

Een typisch pittig aziatisch slasoortje. M'n plangoedkweker had het me voor raapsteel verkocht, vorig jaar iets minder populair, daarom ging ik het ook niet meer zetten, maar het is er nu toch .; Profiteer er van om wat extra pit in je slaatjes te brengen.


Momenteel niet beschikbaar

mosterdsla

Pittige mosterdsla, heerlijk voor je slamixen of in pesto!

1p = één blokje


Momenteel niet beschikbaar

Marrokaanse munt

Er werden eind vorig seizoen nog heel wat Marrokaanse muntplantjes verpot die ondertussen al een tijdje leverbaar zijn. Deze week (wk38) wel de laatste 5tal stuks voor een tijdje denk ik.Lekker in een zomerse cocktail of muntijswater om je dorst te lessen :)

1 portie =  1 plantje met mooie fruisgroene blaadjes in stenen pot.


Momenteel niet beschikbaar

oregano

Al een tijdje beschikbaar in het aanbod, loopt wel op zijn laatste 'beentjes' voor dit oogstseizoen. Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

Deze week (wk46) zal de laatste zijn dat er nog vrije keuze paprika's mogelijk is!Best wel uitzonderlijk voor november...

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

mini paprika geel

Deze week (wk46) zal de laatste zijn dat er nog vrije keuze paprika's mogelijk is!Best wel uitzonderlijk voor november...Ik heb het gevoel dat deze mini vaiëteit wat onderschat wordt. Het is immers een erg lekkere, want erg zoete soort. Omdat ze erg klein zijn, is het een ideale snack, maar even goed geven ze snel kleur en smaak aan al je stoofschotels en meer!

1p = 3 stukjes


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal rood Sprinter

Deze week (wk46) zal de laatste zijn dat er nog vrije keuze paprika's mogelijk is!Best wel uitzonderlijk voor november...

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

kleine peper medium pikant rood

De laatste 10tal porties, jammer genoeg heeft de vorst vorige week harder toegeslagen dan verwacht, anders waren er zeker nog meer geweest...Een kleinere dikkere en vooral minder pikante peper

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

paprika groen

Deze week (wk47) zal de laatste zijn dat er nog paprika's zullen zijn.Aan alle 'lekkere' liedjes komt een eind. Ik zal oogsten wat kan. Wil je er, kies hieronder dan 1 portie, ik verdeel dan 1 of 2 stuks van diegene die ik nog heb (groen, witgeel of licht gekleurd).

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Deze week (wk46) zal de laatste zijn dat er nog vrije keuze paprika's mogelijk is!Best wel uitzonderlijk voor november...

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

peper De Cayenne

De laatste 10tal porties, jammer genoeg heeft de vorst vorige week harder toegeslagen dan verwacht, anders waren er zeker nog meer geweest...Deze cayenes zijn hoe dan ook echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar!

1p is voorlopig 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

peper medium pikant

Nog een tweetal weekjes zullen er voldoende pepers zijn denk ik!Eventueel ook nog in december, maar dat is dan eerder uitzonderlijk...

1p is voorlopig 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.


Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

Deze week de eerste, maar nog vrij kleine, plantjes uit een nieuwe serie. Ze zou groter geweest zijn, maar is door de nattigheid in februari en begin maart wel wat achteruitgeslagen...

Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

rabarber

Uit de tuin van twee deelnemers kan ik elk jaar ruim 100 stelen beschikbaar stellen voor de liefhebbers. Super toch delen via de community! Alvast hartelijk dank Paul en Machteld.

1 portie = 1 stevige steel.

Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...


Momenteel niet beschikbaar

radijs kleurmix

We plukken deze week (wk33) verder uit zaaiing die we vorige week pas aansneden. Het gaat dus nog steeds over relatief kleine en frisse radijsjes!

1p = een 6tal mooie radijsjes

Recepttips op de blog http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=59


Momenteel niet beschikbaar

radijs speciaal Sora

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde, maar voorlopig enkel voor deze week (wk12), want de latere reeksen zijn grotendeels verdronken. Bovendien merk ik dat deze reeks wel wat last heeft van slakwraat, want die beestjes voelden zich duidelijk in hun sas tussen alle nattigheid...  

Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...

1p = een 5tal stuks om er zoveel mogelijk mensen te kunnen gunnen


Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

We kunnen deze week (wk32) weer een verse zaaiing met dus kleine frisse radijsjes aansnijden!

1 portie = 6 tot 8 radijzen


Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

Deze behoorlijk pittige puntvormige radijsvariëteit heeft zichzelf gezaaid op de akker en daarom kunnen we nu enkele porties oogsten :)


Momenteel niet beschikbaar

rozemarijn

Nog een 10tal potjes beschikbaar

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

Gewoon beschikbaar en het gaat over normale grootte.

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei...

1 portie = 1 blok(je)


Momenteel niet beschikbaar

rucola paars

Deze week (wk6) kunnen we nog even verder plukken uit de allerlaatste exemplaren. Op de evaluatievergadering onvoldoende steun gekregen om opnieuw te planten. Wel zag ik in de voorbereiding op deze week dat ik nog één partij plantgoed besteld had bij m'n leverancier, dus komt in maart nog één maal terug...Samen met de rode rucola eigenlijk vergelijkbaar met een portie asian mix!!

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

daslook

Een echt seizoensproduct, eigenlijk enkel beschikbaar in april en dus deze week voor het eerst! Aangeboden door 2 deelnemers als gesneden bladbusseltjes, dus niet lang houdbaar, maar wel veelzijdig (zie hieronder)!

Er bestaan verschillende lekkere receptjes op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=58 met dank aan Inge, Marleen en Jonas!


tijm

De laatste 5 exemplaren, nog steeds mooie schattige plantjes...

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

De allerlaatste week van dit oogstseizoen dat ik er nog enkele zal kunnen plukken.Hoe dan ook onvoldoende om ze vrij te laten kiezen. Duid hier aan of je er wenst (max 1 portie)Ik zal oogsten wat ik kan en op het afhaalpunt aan ieder die er wenst één portie laten kiezen: 2 grote tomaten OF 150gr cherry's.

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Pepe

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry dolly

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat noire crimee

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Donkere, lekker zoete vleestomaat. 1 portie = 1 stuk, want vrij groot.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

 Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Andine Cornue

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat Cherry goldwin

Nu we deze week (wk40) oktober binnen gaan, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd lemon boy

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.Leuke anekdote gehoord op het oogstfeest waar deze tomaat ook in het buffet zat: 'als je je ogen dicht doet en je proeft deze tomaat, lijkt het wel of je kiwi eet ipv tomaat'... tja dat proef ik zelf niet helemaal, maar vond het toch frappant!

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Orange queen

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Rose de Bern

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Russe Rouge

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

Nu we deze week (wk40) oktober binnen gaan, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat roma Colibri

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

warmoes

Warmoes is de hele winter ruim beschikbaar geweest, maar loopt nu stilaan toch op z'n 'laatste GROTE blaadjes'. Al zie ik wel dat er uit de diep afgesneden planten ondertussen opnieuw kleine plantjes geschoten zijn. Ik vermoed dat ik dus binnenkort weer iets kleinere, maar superfrisse zal hebben :)

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 2 kleinere stukjes (plantharten met kleinere bladeren) ofwel 6 grotere, aparte bladeren


winterpostelein

Heerlijke alleskunner die ik in de herfst en winter erg regelmatig kan aanbieden.Ook deze week (wk10) ruim beschikbaar

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!

1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

tomaat tros grappelina

Nu we ons deze week (wk41) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

Tomaat green zebra

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.Green zebra is een specialeke onder de tomaten, geelgroen gestreept en héél anders smakend, maar lekker bevonden door heel velen...

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


Momenteel niet beschikbaar

salie

Nog een 2tal stuks in het aanbod van dit mooie plantje. Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!

1p = 1potje


Momenteel niet beschikbaar

kiwano

yess, ik maak er feitelijk al 2 jaar reclame voor op de home- & faceboekpagina, maar sinds vorige week (wkk41) zijn de eerste rijpe kiwano's een feit op de Plukheyde. Nog heel beperkt, want feitelijk is het een experiment en is de zaai door omstandigheden (zaadleverancier leverde veel te laat) niet optimaal gebeurd. Maar als diegene die kunnen proeven hem smaken, plant ik er volgend jaar meer!


Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Na de regen en het warme weer jammer genoeg niet kwalitatief genoeg meer om te kunnen aanbieden. Voor zij die willen komen plukken voor confituur kan het wel nog, zie nieuwsbrief. Zal later dit jaar nog es terugkomen omdat 50% van de planten een 'doordrager' betreft die na de zomer opnieuw bloem moet maken en dus vrucht zal dragen.


Momenteel niet beschikbaar

framboos

Ze zijn er wel degelijk op de akker. Als er dinsdag en donderdag voldoende mensen zijn om boontjes te plukken, blijft er wel wat tijd om deze lekker zoete vruchten beperkt beschikbaar te stellen. Als je er wil, gewoon 1 portie aanklikken en dan doe ik de juiste verdeling op het afhaalpunt.


Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.


Momenteel niet beschikbaar

Plukeytjes en edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit stoofvlees bestaat uit grotere stukken. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie van 500gr kost 9,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit stoofvlees bestaat uit kleinere stukken. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie van 500gr kost 9,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenfondue 250gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit vlees bestaat uit verschillende stukjes goed voor fondue. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie van 250gr kost 5,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenburger

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze burger wordt gemaakt obv gekruid edelhertengehakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).2 edelhertenburgers (per 2 verpakt) kosten 4,50 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 1x

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze biefstukjes zijn individueel verpakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie bevat 1 stuk vlees van 90gr en kost 3,40 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 2x

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze biefstukjes zijn per 2 verpakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie bevat 2 stuks vlees, samen 250gr en kost 9,45 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

plukeytjes

M'n kippen leggen momenteel weer wat minder, misschien wel met de koude wind. Er zijn samen met de eitjes van één van onze deelnemers wel opnieuw een 4tal porties eitjes beschikbaar.Op de Plukheyde lopen 5 kippen in de weide bij Bas (de Pony van m'n dochter) en samen leggen ze momenteel samen zo'n 2 eitjes per dag. Ikzelf heb er dus maximaal 12 per week. Via een deelnemer met een 7tal kippen is dit samen maximaal 36 stuks of dus 6 porties per week.

1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraagVergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2020 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie