Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ENKEL WAT BESCHIKBAAR IS

Basispakketten

Basispakket

We zijn week39 (wk39) van 20 tot en met 25 september.Na het toch wel erg warme weer vorige week is het tegelijk op kousevoeten ook weer erg droog geworden. Gelukkig beloven ze voor het tweede deel van de week terug wat regen.Het zal deugd doen voor heel wat planten, maar eigenlijk ook voor mij, want nu was het toch weer heel wat extra werk om alles van water te voorzien...Tegelijk oogste ik vorige week zowat het grootste volume aan groentjes tot nu: op woens- en vrijdag samen sleepten we meer dan 130 kisten groenten aan!!We, want ik kreeg daarbij de welkome hulp van enkele deelnemers bij het plukken van boontjes, maar ook tomaten. Verder is Marnick, een student van tuinbouwschool Horteco in Vilvoorde ondertussen al twee weken actief op vrijdag op de Plukheyde. Hij oogst mee en leert heel wat bij door de grote diversiteit op onze akker.Die diversiteit verruimt trouwens nog, want ik verwacht voor deze week:
  • (op)nieuw broccoli en chinese kool

  • (nog) meer snijbonen, want er komt een tweede reeks mee in productie, als je wil mag je dus meer bestellen om er es wat in te maken

  • pompoen butternut

  • zoete aardappel

  • groene romeinse slaWil jij ook een handje toesteken bij dit alles, dat kan, want als het weer het toelaat wil ik nu zaterdag 26 september tussen 10 en 16u  graag uien en sjalot rooien. Kom gerust wanneer het je past en met hoe meer handen we dit kunnen doen, hoe sneller ze binnen zijn! Door een beetje regen laat ik me alvast niet tegenhouden, enkel als het pijpestelen zou regenen stel ik het uit...Groe(n)tjes boer Koen

Wat is een basispakket? Dat komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 chinese kool, 2 kroppen sla, 3 porties snijbonen, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Wil je naast de (deze wk39) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten zitten er in het basispakket deze week (wk3)? Chinese kool, paprikamix, slamix, andijvie, butternut pompoen, tomaat roma colibri, snijboon en patatjes.Opmerking de foto bij dit artikel is eind juli genomen en geeft een mooi beeld van de akker op dat moment.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

broccoli steel

Ik had graag iedereen deze week (wk45) broccoli kunnen aanbieden, maar heb woensdag bij de oogst gemerkt dat ik er net te weinig zal hebben. Vandaar dit alternatief!Immers, de broccoli stelen van de exemplaren die ik gisteren afsneed zijn eigenlijk ook super materiaal om in de keuken te gebruiken en bevatten vaak nóg meer smaak dan de broccoli zelf!

1 portie = 1 steel, goed voor 1 persoon. Ben je met meerdere in je gezin, pas voor dit product dit aantal dan gerust toe.

PS er staat een tof receptje + mooi verhaal over de broccoli steel op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=29


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

Er was vorige week tijdens m'n verlof een reeks bloemkolen plukklaar, maar die is ondertussen 'over tijd' en er restten nog een 2tal te oogstbare exemplaren...

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 3 personen)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool groen

Ervaring van de vorige seizoenen leert me dat het najaar ideaal is voor de groei van groene bloemkool.Deze week (wk39) verwacht ik de resterende 35tal stuks van de reeks die we vorige week aansneden.Als je deze week broccoli bestelt, kies dan geen bloemkool aub, zo kan ik zoveel mogelijk gezinnen blij maken!

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen) 

bloemkool oranje

Deze week (wk31) zijn er nog een 10tal mooie kolen.Enkele keren per jaar voorziet de Plukheyde wat extra kleurvariatie op je bord.Deze mooie donkergele (cheddar) bloemkool vind ik persoonlijk bij de mooiste en is verder even zacht van smaak als de witte...

1p = 1 stuk goed voor 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Deze week (wk31) zijn er denk ik nog een 2tal nakomertjes van deze paarse bloemkool.Deze paarse bloemkool, blijft paars na koken en je kan er dus leuke kleurencombinaties mee op tafel toveren :)

1p = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

M'n plantgoedleverancier heeft per ongeluk één plant boerenkool gestopt in de broccolireeks...Wie dus (buiten het seizoen) nog es boerenkool wil eten, ga je gang.

Lekker én eenvoudig recept: fijn snijden en blancheren en vervolgens stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER!!

1p = 4 grote bladeren, zeker goed voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool paars

M'n plantgoedleverancier heeft per ongeluk één plant boerenkool paars gestopt in een koolrabireeks...Wie dus (buiten het seizoen) nog es boerenkool wil eten, ga je gangBruikbaar in stooofscholtels, puree, quiche, ...

1 portie = 6 bladeren of een groeitop, zeker voldoende voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

broccoli

Er is een kleine reeks broccoli plukklaar deze week (wk39).Klein omdat verschillende broccoli's jammer genoeg na infectie door een insect ziek werden en geen vrucht produceren. Ik oogst wat kan.Als je deze week bloemkool bestelt, kies dan geen broccoli aub, zo kan ik zoveel mogelijk gezinnen blij maken!

1 portie broccoli = 1 mooi exemplaar OF een 10tal grote zijscheuten, samen groot genoeg voor 2 tot 3 personen.


Momenteel niet beschikbaar

koolscheuten (cfr broccoli santée)

Deze week (wk17) laatste kans om koolscheuten te kiezen, want een groot deel is nu te oud = taaier. De mensen die het rauw proefden in het afhaalpunt waren alvast onder de indruk van de lekkere zoete smaak. Check zeker de recepttip hieronder!!Ik zet ze gemakkelijkheidshalve in het aanbod onder de naam broccoli santee, omdat dit product het dichtst in de buurt komt en ik even geen eigen foto had. Koolscheuten zijn minder vast, maar zeker zo lekker van smaak!

Recepttip: http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/03/lang-leve-de-kool-seg.html daaruit blijkt zowel heel lekker als verse knabbel, in slaatjes of in de wok!


Momenteel niet beschikbaar

chinese kool

Er is (op)nieuw een reeks chinese kool plukklaar!Mooi en frisgroen gegroeid.

1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolraap rutabaga

Deze week de allerlaatste (3 erg grote koolrapen.Koolraap is weinig gekend, maar zeer veelzijdig én bewaart super, ook na snijden! Erg geschikt voor stoven alleen of in combinatie met andere groenten zoals schorseneer, yacon, biet, wortel, raap, ... , maar ook soep of groentenlasagna hiervan zijn top.1 portie = 1stuk, maar dus zeker goed voor 4 of zelfs meer personen.

Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!


Momenteel niet beschikbaar

koolrabi paars

Er zijn nog verschillende paarse koolrabi's van de reeks waaruit we oogstten voor m'n verlof plukbaar. Ze zijn zeker nog niet te groot...

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


Momenteel niet beschikbaar

koolrabi wit

We zijn eind augustus gestart in de reeks witte koolrabi's waaruit we nu nog steeds kunnen plukken.Ze zijn mooi gegroeid!

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


palmkool

We zijn eind augustus gestart met palmkool. Deze koolsoort staat ook echt mooi en het is nog wel geen winter, maar je kan er veel mee, dus ik hou hem in het assortiment.Ik heb er ook 2 opeenvolgende reeksen van staan, dus normaal blijft dit product tot eind maart beschikbaar!Recepttip via Griet en nu op onze blog, zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=69 ! Een wat oudere, maar ook toffe tip via Yora om er gezonde chips van te maken vind je http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

1 portie = 5 mooie&grote bladeren, zeker voldoende voor 1 persoon


raap classic

Er is deze week (wk39) een nieuwe reeks plukklaar, mooi gegroeid!

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Ook gele raapjes kan je nog altijd kiezen, daar plukken we deze week (wk39) nog verder in een wat oudere reeks, maar ze zijn zeker nog oké!

Gele raapjes zijn normaal iets sterker van smaak dan de gekende klassieke witroze meiraap ...

1 portie = 3 stuks (gooed voor één volwassene)


raap wit

Nieuw sinds november en net zoals voor de gele rapen heb ik ook witte rapen zelf gezaaid. Ze zijn stevig en best mooi gelukt. Zie eigen foto.Ze zijn vrij te kiezen!

1 portie = 2 tot 3tal rapen (goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas blauer herbst und winter

Vrij beschikbaar sinds eind september.Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort met vrij grote en mooi blauwpaars gevormde knollen die verder wel 'gewoon' spierwit vruchtvlees hebben.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon Laurin

Nieuw vanaf deze week!Deze rammenas/daikon had ik gezaaid eind januari om vroeg 'grote radijzen' te hebben. Bizar om het nu (wanneer het zo droog is) te zeggen, maar de overvloedige regen in februari, begin maart heeft de groei fel vertraagd. Ze zijn ook niet echt groot groot geworden, maar sommige beginnen een bloeisteel te vormen dus is plukken de boodschap.Kan perfect in je slaatjes, soepen, stoofschotels of gewoon in blokjes met wat zout als snack...

1p = 2 stuks (middelgroot, zie foto)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Laatste 3 porties van dit oogstseizoen. Reden, onregelmatig gekiemd en dus minder bescikbaar dan verhoopt.Een zachte, licht pittige en toch zoete winterradijs die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes, maar even goed smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het mooie rode vlees binnenin kan je mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (bijna zo groot als een tennisbal)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon Misato Green

Een typische herfstrammenas!Groeit iets sneller dan z'n collega's en is daarom sinds vorige week (wk38) plukklaar.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


rode kool

Er restten nog 8 exemplaren (reeds afgesneden om plaats te maken op het  veld) voor nu!De volglende reeks is een winterreeks en dus pas voor november voorzien...Ook in de zomer kan rode kool echt lekker zijn, bv in een slaatje al dan niet gemarineerd in appelsien.

1 portie = 1 stuk goed voor 3 personen.


Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Nog een 4tal stuks...Romanesco is een mooie en erg lekkere koolsoort die in torentjes groeit. Zacht van smaak en toch erg karaktervol alsook stevig van structuur. Eén van mijn favorieten onder de kolen...

1p = 1 stuk en goed voor @3 personen.


Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

Het is niet het seizoen, maar er is 1 classic savooi oogstklaar omdat ze tussen de witte spitskolen verzeilde na een foutje van m'n plantgoedleverancier.Met het frisse weer dat ze deze week voorspellen kan deze klassieke groene savooikool toch best smaken denk ik!1 portie = goed voor 2 tot 3 personen.

Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


Momenteel niet beschikbaar

savooi de pontoise

Nog een 2tal kleinere exemplaren beschikbaar uit eigen zaai deze week (wk11), weliswaar lichtjes los want doorschietend.


Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

We zijn begin maart en de voorraad van deze savooi is geslonken tot de allerlaatste 3 middelmatig grote.Savooi deadon heeft dezelfde structuur als deze van de klassieke groene, maar minder geribbeld en de buitenste bladeren hebben een mooipaarse kleur. De smaak is tegelijk zachter en zoeter.Verrasend dus, want paars resulteert in veel groenten vaak in een licht bittere smaak. Niet zo bij deze deadon savooi dus!

1 portie = 1 kool zeker goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

spitskool paars

Nog een 4tal stuks beschikbaarPaarse spitskool is best wel speciaal en vooral lekker in koolsalades. Nog fijner/zachter van smaak dan rode kool, maar met een vergelijkbare kleur.

1 portie = 1 stuk zeker goed voor 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Er restten nog een 4tal mooie witte spitskolen.Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.

1p = 1 stuk (nog niet helemaal gedikt, wel goed voor 2 personen of meer)


Momenteel niet beschikbaar

spruitjes classic

Deze week (wk16) oogst ik de allerlaatste spruitjes, ik denk dat maximaal nog een 10tal porties zullen zijn.Ik hou de porties daarbij iets kleiner om zoveel mogelijk mensen de kans te geven. Bestel in dat opzicht ook maximaal 1p per aangesloten persoon aub.

1 portie = 150gr 


Momenteel niet beschikbaar

paarse spruitjes

Beperkt beschikbaar!

Eigenlijk had ik planten gekocht waarvan ik had verwacht dat ze flowersprouts zouden produceren. Het bleken echter (erg traag groeiende) paarse spruitjes waarvan ik er sinds wk2 iedere week een 6tal porties kan aanbieden. Ze zijn iets bitterder dan de klassieke groene, wat dat betreft misschien minder kindvriendelijk...


Momenteel niet beschikbaar

witte kool

Er restten nog 5 exemplaren (reeds afgesneden om plaats te maken op het  veld) voor nu!De volglende reeks is een winterreeks en dus pas voor november voorzien...

1p = 1 stuk zeker goed voor 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

paksoy

Er resten deze week (wk15) nog de allerlaatste 4 porties (2 kleine = 1) uit een grote reeks.Lekker in al je woks of groentensappen.

Eén paksoy = 1 portie, groot genoeg voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

Bladgroenten

andijvie

We zijn begin september gestart in een heel mooi gegroeide nieuwe reeks.Recepttip: fantastisch in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

1p = 1stuk, ondertussen zeker groot genoeg voor 3 personen (3e week op rij dat we plukken uit deze reeks) 


andijvie krul

We zijn begin september gestart in een heel mooi gegroeide nieuwe reeks.

Recepttip: Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

1p = 1 stuk


knolselder

Een echte najaarsspecialiteit waaruit we plukken sinds half augustus..Ze staan best goed, dus we zijn vertrokken voor een lange oogstperiode...Lekker voor slaatjes, zalfjes of in puree...

1p = 1 vuistdik stuk (dus niet super groot, zie hierboven)


krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieker smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.

Steeds 1 blokje per portie, momenteel nog niet super groot, wel oké


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje (we starten een nieuwe reeks dus terug normaal van grootte)


zomerpostelein

Deze week (wk33) plukken we verder uit de reeks waarin we begin augustus gestart zijn, dus nog niet te groot!

Zomers broertje van winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!

Een portie = 1 blokje dat nu de ideale grootte heeft


Momenteel niet beschikbaar

roodlof rubro

We zijn vorige week (wk38) gestart met plukken in een nieuwe reeks!Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.

1p = 1 bol (vergelijkbare grootte met ijsbergsla)


selder groen

We starten deze week (wk39) in een nieuwe reeks!Ruim beschikbaar en frisgroen, want ze krijgen regelmatig water via druppelslangen!

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...

1p = 1 stuk


selder wit

We starten deze week (wk39) in een nieuwe reeks!Ruim beschikbaar en frisgroen, want ze krijgen regelmatig water via druppelslangen!

Een klassieke smaak en (recepttip) erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla asian mix

We plukken alweer de 3e week uit dit reeksje, de planten zijn dan ook al weer wat groter... 

1 portie asian mix = één blokje


Momenteel niet beschikbaar

sla baby leaf

Ik wou ter afwisseling van de grote sla's jullie ook in de zomer es de mogelijkheid bieden een gemengd plukslaatje te bestellen... Ideaal voor een snel slaatje of op je boterham of ...

1 portie = 1 blok(je), normale grootte


sla batavia groen

We plukken deze week (wk33) verder uit de reeks waarin we begin augustus gestart zijn.Batavia is een mooie en krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla batavia rood

Batavia is een mooie en krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad groen

We kunnen ook deze week (wk37) verder plukken in deze slasoort.Groene eikenbladsla is samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.

1p = 1 krop/stuk (al vrij groot, maar zeker niet té)


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad hussarde

Groenrood blinkende eikenbladsla met een lichtbittere smaak die zeker een meerwaarde is voor je mix-slaatjes

1 portie = 1 stuk (krop)


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad rood

We oogsten deze week (wk39) verder uit de reeks waarin we vorige week gestart zijn. Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.

1p = 1 krop/stuk (al vrij groot, maar zeker niet té)


sla Golden Frills

Deze week (wk6) kunnen we nog even verder plukken uit de allerlaatste exemplaren. Op de evaluatievergadering onvoldoende steun gekregen om opnieuw te planten. Wel zag ik in de voorbereiding op deze week dat ik nog één partij plantgoed besteld had bij m'n leverancier, dus komt in maart nog één maal terug...Samen met de rode rucola eigenlijk vergelijkbaar met een portie asian mix!!

Een goudgeel mosterdslasoortje. Lekker pittig en ook mooi om te mixen of pesto van de maken!

1 portie = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

We kunnen deze week (wk39) weer een nieuwe reeks aansnijden!Frisgroene en lekker krokante sla.

1 p = 1 stuk (bolletje)


sla krop groen

(op)Nieuw deze week!Mooi gekropt, mals en frisgroen en ruim beschikbaar.

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla krop rood

(op)Nieuw deze week!Mooi gekropt, mals en 'frisrood' en ruim beschikbaar.

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse groen

We kunnen deze week (wk39) een nieuwe reeks van deze speciale sla aansnijden.Mooi gegroeid, lekker krokante sla en toch weer net iets anders (vrij zoet) voor je herfstslaatjes of een echte salade Niçoise!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval groen en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

1p = 1 stuk


sla romeinse rood

Deze rode romeinse sla is net zoals z'n groene zusje een een compacte en vooral erg krakende sla. Es iets anders voor je herfstslaatjes of een echte salade Niçoise dus!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


Momenteel niet beschikbaar

sla veldsla

Deze week, wk17 plukken we de allerlaatste veldsla van dit voorjaar!Mooi gegroeid tussen de bloemenkolen onder de nieuwe tunnel in de Parochietuin!

Typisch voor het winter en vroege lente seizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!

1p = 2 blokjes


Momenteel niet beschikbaar

spinazie

Ondanks de moeilijke opstart, het was bloedheet en daar heeft spinazie een bloedhekel aan, kunnen we deze week (wk39) verder snijden in de reeks van de foto hiernaast.Ik zal deze week dus opnieuw plantjes snijden ipv blaadjes plukken, dat gaat sneller en zo kreeg ik jullie bestellingen vorige week ook op het afhaalpunt!

1p = @200gr, goed voor 1 persoon


spinazie Nieuw-Zeelandse

Ook NZ-spinazie blijft beschikbaar omdat ze mooi opnieuw schoot uit een reeks waarin we begin juli begonnen met plukken.Het is typisch voor deze doorgroeiende plant dat hij na de eerste oogst perfect plukbare nieuwe ranken maakt. Het zijn deze kersverse uitlopers waarvan de pluk dus nu kan starten!

Nieuw-Zeelandse spinazie is een minder warmte gevoelige plant (schiet niet door) die je net zoals spinazie kan gebruiken in pasta's, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look.Verwacht je echter aan ranken met eerder kleine blaadjes die tegelijk dikker zijn, maar dus naar smaak en toepassing wél lijken op die van klassieke spinazie. Gebruik enkel de blaadjes en de heel dunne stengeltopjes, want de dikkere stengelstukken zijn te taai!

1p = @300gr


suikerbrood

Deze echte najaarsspecialiteit, blijft na de start eind augustus gewoon beschikbaar.Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Recepttips: Je kan het rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst zoals we die al hadden veel minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken!

1p = 1 stuk (let wel zo'n stuk is minstens 2 tot 3 x zo groot als een witloofkrop...)


suikermais

Nieuw sinds vorige week (wk38)!Enige probleem, er zijn héél veel kolven afgeknabbeld door ?veldmuizen of vogels? Ik vermoed dan ook dat deze week meteen de laatste (max voorlaatste) week wordt waarin ik ze zal kunnen aanbieden...Mooi gegroeid, lichtgele korrel, lekker mals en sappig! En natuurlijk ook heerlijk zoet, zowel rauw van de kolf als gegrild in de oven... En dit jaar op het eerste zicht zonder de wormpjes die er bv in 2018 wel waren...

1 portie = 1 (stevige) kolf


suikermais wit

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

snijselder

Nog een 30tal planten beschikbaar!Let op, snijselder kan je gebruiken als alternatief voor groene selder, maar ook al is hij een heel pak kleiner, hij is vooral des te pittiger. Je hebt er dus weinig van nodig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.


Momenteel niet beschikbaar

tatsoi

De laatste 10tal plantjes beschikbaar van wat een mooie reeks is geweest (sinds september heb ik er zo'n 150 kunnen leveren!)Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie!

1portie = 1 (stevig gegroeid) blokje, goed voor 1 tot 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

wilde chichorée

Héél bitter slaatje dat vorig jaar niet door de evaluatie raakte, maar ik had nog enkele stuks plantgoed en heb deze gewoon nog uitgeplant.Als je nog is wil proeven is dit het moment, want komt nadien op vraag van de deelnemers vorig jaar dus niet terug...

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Momenteel niet beschikbaar

babyleaf suikerbietblaadjes

Laatste week beschikbaar!Elke plant heeft ondertussen niet alleen frisgroene lekkere bladeren, maar ook stevige en vooral zoete wortels die je perfect kan meestoven met andere bietjes.Het is voor veel mensen nog ontdekken, dus laat gerust weten wat jij ermee deed!

Biologisch testzaad gekregen van een firma die het aanraadde om te gebruiken als babyleaf. Ondertussen zelf en door een tweetal deelnemers laten proeven en we zijn het eens: vooral de jonge blaadjes zijn geweldig!! Sappig, boterzacht en smaken echt anders dan sla en toch weer niet => proberen en eventueel mixen met klassieke sla's zou ik zeggen...


Momenteel niet beschikbaar

Zoete aardappel bladeren

Nieuw sinds eind september en jawel, je leest het goed, de bladeren van zoete aardappelen zijn ook bruikbaar!Ik leerde het van m'n sympathieke Afrikaanse seizoenswerknemer uit Guiné hoe je er een lekkere en volwaardige maaltijd mee kan bereiden.Recepttip: http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=63

1p = 250gr (voldoende voor gerecht van 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

Vruchtgroenten buiten

augurk

Nieuw, maar erg beperkt beschikbaar dit jaar.Ik had zoals elk jaar een 8tal planten uit eigen zaai aangeplant, maar uiteindelijk heeft maar één exemplaar het gehaald (schade door insecten en droogte bij opplant).Zo'n plant kan normaal wel wat produceren, maar het zal natuurlijk niet voldoende zijn voor iedereen. Mijn excuses...

Deze plant kende op de Plukheyde de afgelopen 2 seizoen slechts een productieperiode tot half augustus, maar dit jaar denk ik dat aanbod kan lukken tot begin september!

Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.


Momenteel niet beschikbaar

butternut

We kunnen deze week (wk39) een extra pompoensoort toevoegen aan ons assortiment.Butternut is een klassieker die weinig uitleg behoeft. Met hun typische vorm lijken het wel mooie gladde beige pionnen van een ganzebordspel ;)

1p = 1stuk ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


courgette lang groen

Er zijn deze week opnieuw minder courgettes, want we naderen langzaam maar zeker het einde van hun seizoen...Ik verwacht er een 35tal.

1p = 1 stuk


courgette lang geel

Er zijn deze week opnieuw minder courgettes, want we naderen langzaam maar zeker het einde van hun seizoen...Ik verwacht er een 25tal lange gele.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang wit

Ik merkte afgelopen week dat m'n idee over de 'uitdovende'planten correct is. Er worden nauwelijks nog nieuwe vrouwelijke bloemen gevormd en dus zijn er ook bijna geen vruchten meer!Deze week nog een 2tal...

1p = 1 stuk 


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond geel

Er zijn deze week opnieuw minder courgettes, want we naderen langzaam maar zeker het einde van hun seizoen...Ik verwacht er een 8tal gele ronde

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond groen

Er zijn deze week opnieuw minder courgettes, want we naderen langzaam maar zeker het einde van hun seizoen...Ik verwacht er een 6tal groene ronde

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! 

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

meloen cavaillon

Ik heb nog één rijp exemplaar gevonden :) Had je er al één gehad, laat dan zeker de kans aan anderen, want ik hoop dat ik iedereen ééntje kon gunnen, maar ik vrees er wat voor en schat nu dus al in dat ik volgend jaar wat meer plaats ga maken en de teelt nog beter ga verzorgen om deze populaire smaakmaker ruimer beschikbaar te hebben.


Momenteel niet beschikbaar

buitenkomkommer middellang

Nieuw, net zoals de augurk zijn de buiten opgeplante komkommers in productie gekomen. Al zal het deze week nog beperkt zijn.Deze soort lijkt ook wel wat op augurk met z'n bobbeltjes, maar het zijn echt wel komkommers. Ze zijn iets vaster van structuur en sterker van smaak. Verder ook sappig en fris voor al je slaatjes en smosjes ...

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

patisson geel

 Vermoedelijk de laatste week beschikbaar, want de planten blijken 'stervende'Ik verwacht er nog een 8tal

1p = 1stuk


pompoen classic

Na de workshop van Madam Confituur begin deze maand waarin pompoen als hoofingrediënt een prominente rol kreeg kan ik deze klassieker niet langer uit het aanbod houden...

1p = 1stukZe zijn mooi gegroei ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


pompoen groen

Nog een 7tal stuks, gewone grootte.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen blauw

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! Heel wat deelnemers lieten me dit en vorig jaar weten dat het een heel lekkere soort is, maar wel hard om te snijden. Ze bewaren dan ook goed.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

Deze week de laatste 30tal stuks!De iets minder klassieke, maar vooral erg veelzijdige pompoen! Je kan hem na halvering en grillen in de oven gekruid naar keuze uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij die je op zijn beurt op verschillende manieren kan verwerken...

1p = 1stuk, ik breng zowel kleinere, grote tot erg grote exemplaren mee, dan kan je kiezen


Momenteel niet beschikbaar

pompoen delicata

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen sweet dumpling

De laatste 8 stuks voor dit oogstseizoen!De minst klassieke pompoen in ons aanbod, oa op vraag van enkele deelnemers (hé Inge ;) )

De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.

1p = 1 stuk(je !) ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Bleek een moeilijke teelt dit jaar. Mogelijk heb ik ze te weinig meststof gegeven en er bleken met de hitte in juli ook wel wat planten af te sterven.Na de bestellingen van vorige week blijven er een 15tal meloenen over. Sommige vrij groot, andere klein.Ik stel voor dat ieder die er vorige week (nog) geen koos of ze vergat af te halen, maar die er graag wil, er deze week bestelt. Je kan dit doen door 1 portie te bestellen en dan zal ik ifv het aantal personen waarmee je bent aangesloten een halve meloen van een kleine of grotere meegeven. Zo heeft iedereen evenveel kans gehad van deze lekkere vruchten te proeven!


Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

pastinaak

Pastinaak is een typische zoete herfst en winter wortelgroente.Ik vermoed dat deze week de laatste week beschikbaar zal zijn van pastinaak.

Recepttips: samen met wotelpeterselie en/of wortel en/of raap in stoofschotels of ook in soep zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=50.

1p = 1 grote of 2 kleinere (vaak ook vertakt)


Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

De allerlaatste schorseneren voor dit voorjaar zijn deze week (wk19) nog beschikbaar!Vorige week een nieuwe recepttip gehoord via een collega boer die aangaf dat na halfzacht stomen en het rollen tot een kroket (zoals met aardappelkroketten), je ze perfect kan frituren en tot een superlekker resultaat komt!! Dat frituren lukt trouwens ook zonder jasje liet deelneemster Lut me in maart nog weten: zie https://www.mijnspar.be/recepten/frietjes-van-schorseneren en haar kinderen vonden het super :)Ander leuk, maar al iets ouder weetje: kok Loïc op VTM van het programma 'zot van koken' kwam er eind oktober al enkele halen (zie foto) om ze te bereiden op een originele manier. Er zijn hierbij leuke beelden gefilmd op onze akker die je kan bekijken via VTM go!!

Nog een origineel én 'kids-proof' receptje uit onze eigen community via deelneemster Nele vind je op onze blog op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina. Een extra tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.

1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

witloof

Let op: nu bestellen voor afhalen volgende week!Witloof is de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik vanaf dit seizoen ook 1 op 1 doorreken aan de prijs van 2,50 euro/kg. Ik zal dit doen door in 2x en dus telkens per 3 maanden (begin januari en eind maart) een afrekening op te maken van wat je bestelde.

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


Momenteel niet beschikbaar

wortel Napoli

We oogsten deze week (wk51) verder in de nieuwe reeks Napoli wortels. Deze zijn tov de eerste reeks eerder dit jaar beduidend kleiner zoals ik vermoedde, maar wel oké. Ze komen dan ook uit m'n 2e zaaiing van eind juli.

1p = 4 worteltjes en extra kleintjes bijnemen uit een bak die ik voorzie mag


Momenteel niet beschikbaar

wortel Jaune Du Doubs

De allerlaatste 10tal porties van deze gele wortel voor het lopende seizoen...

1 portie = 3 stevige wortels én de mogelijkheid kleine/kromme/gebroken stuks bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

wortel specialiteit Oxhella

Jammer genoeg is m'n laatste zaaiing wortels, waaronder deze oxhella's, te laat gebeurd om voldoende groei te garanderen.Deze week (wk4) wordt dan ook de laatste week dat ik worteltjes aanbieden. Omdat ze zo klein zijn, mag je er 5 per portie nemen, maar het blijft meer smaak dan volume...De Oxhella is die typische kortere, (erg) dikke en konische wortel met een echt zoete en nootachtige smaak. Zo dik gegroeid omdat ik ze eigenlijk wat te ruim heb gezaaid en te lang heb laten doorgroeien... Wel leker van smaak!!

1p = 4 stukjes


Momenteel niet beschikbaar

wortel Nantaise 2

De wortelen waren toch iets kleiner dan ik zelf hoopte, maar we gaan er dus ook deze week (wk39) mee door.

Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :) Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!

1 portie = 3 wortels


wortelpeterselie

Ik vrees dat we deze week (wk5) de laatste stuks zullen leveren. Ik denk dat er nog een 15tal porties zijn. Bestel maximaal 1portie per deelnemerscode aub. Wortelpeterselie is een typische herfst en wintergroente. Leunt voor het gebruik in de keuken sterk aan bij knolselder, maar ook zeer goed in stoofschotels...

Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.

1 portie = 1 stuk (zeer stevig gegroeid)


Momenteel niet beschikbaar

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Net zoals vorige week oogsten we verder deze Agila aardappel omdat de plaats waar ze staan op de akker vrij moet raken.Agila is een half zacht, half vast kokende alleskunner!

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Geplant vanuit een overschotje eigen productie van vorig jaar, ik heb er niet veel van staan dus, maar nog net voldoende voor deze week in ons aanbod.Alouette, is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!

1p = 300gr


aardappel carolus

De laatste 4 porties (1p = 5kg) aardappelen van een collega CSA boer uit Leuven (de Boer&ncompagnie) die nog ruim bio-aardappelen beschikbaar had en vroeg of ik er kon verkopen via ons verdeelpunt.Ik had @300kg gekocht, verpakt in netjes van 10kg, maar 280kg is dus al verdeeld per 5kg.Prijs is 1,20 euro per kg of dus 6 euro per 5kg. Onze eigen patatjes voor dit jaar zijn vorige week deels de grond in gegaan, het resterende deel deze week (wk16). Die aardappelen zullen natuurlijk in de prijs van het oogstaandeel zitten, maar deze moest ik aankopen, vandaar de aparte verkoop. Betalen kan cash of via overschrijving nadien. 

1p = 5kg en de kwaliteit van deze bloemige, smaakvolle aardappel is zeker nog goed!


Momenteel niet beschikbaar

aardappel charlotte

Erg gekend aardappelras omwille van zijn smaak en vastkokende eigenschappen. Ideaal voor een aardappelslaatje of om te bakken bv. Heb ik niet zo veel omdat ik het pootgoed niet had besteld, maar één van m'n plantgoedleveranciers had agila te kort en dit in de plaats gesteld... is enkel nog deze week (wk44) beschikbaar!


Momenteel niet beschikbaar

Aardappel Ditta

Van deze aardappel rest er nu nog de laatste 20kg stok die ik blijf verdelen via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen op de akker!Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

Raar maar waar, er zit nog steeds een klein hoekje van deze aardappelen in de grond. Ik heb vandaag (zondag) getest of deze nog goed zijn door één struik boven te halen.De aardappelen blijken een beetje gekiemd, maar zijn verder zeker oké. Nog hard en zeker niet rot. Zie ook foto.Daarom mag iedere deelnemer die deze week naar het veld komt (uitleg zie nieuwsbrief !) desgewenst 1 portie van 200gr per aangesloten persoon bestellen. Ik zal ze vooroogsten zodat je ze enkel hoeft af te wegen.

De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Recepttip: super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!

1 portie = 200 gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel vitabella

Ik had vorige week wat te weinig tijd ingepland voor de oogst, maar dat maak ik deze week (wk38) goed!Voor zij die niet van zachtkokende aardappelen houden blijft deze soort waaruit we nu al sinds begin juli oogsten gewoon in het aanbod.Vita Bella blijft natuurlijk wel gewoon een heel lekkere vast kokende aardappel!

1p = 300gr


ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Worden nog verdeeld via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen!Dit jaar is de oogst mooi gelukt in het deel dat ik kon wieden, wat er vanonder het andere gedeelte waar veel onkruid staat zal komen is nog even afwachten, maar zeker deze week is er dus zeker voldoende mooie en pittige ui beschikbaar voor je slaatjes etc....

1p = 3 uien


Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!. Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput. Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.


Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

We kunnen deze week (wk39) weer een nieuwe reeks aansnijden!Stevig, maar gegelijk jong, niet te dik en vooral lekker van smaak.

1 portie = 3 bietjes

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


biet geel

We kunnen deze week (wk39) weer een nieuwe reeks aansnijden!Stevig, maar gegelijk jong, niet te dik en vooral lekker van smaak.

1 portie = 3 bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


biet rood

We kunnen deze week (wk39) weer een nieuwe reeks aansnijden!Stevig, maar gegelijk jong, niet te dik en vooral lekker van smaak.

1 portie = 3 bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


look

Vrij te kiezen.Het gaat de laatste week over verse look, want ik ga ze daarna volledig oogsten om ze te drogen om te veel verlies te vermijden.Nu nog vers en dus sterk van smaak...

1p = 1 bolletje (groei valt beetje tegen, vooral door de droogte/hitte in mei en juni).


Momenteel niet beschikbaar

prei winter

Ik zal de laatste stuks prei die er nog op het veld staan oogsten en in 2 gelijke delen deze week (wk17) woensdag en vrijdag meenemen naar het afhaalpunt voor zij die er wensen.


Momenteel niet beschikbaar

prei zomer

We plukken verder uit de reeks waarin we begin augustus gestart zijn.Kulaures (zo noemt de soort) is een preisoort die we vorig jaar op de Plukheyde voor het eerst uitgetest en erg lekker bevonden werd. Hij heeft een iets bleker blad, maar vooral een erg lange wit/lichtgroene schacht die mooi is gedikt en gewoon ook héél erg lekker is!

1p = 1 vrij dikke schacht met lichtgroen loof


sjalot

Worden nog verdeeld via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen!

1p = 3 tot 5 sjalotjes


Momenteel niet beschikbaar

venkel

Nog een 40tal stuks uit de reeks waarin we vorige week gestart zijn, maar tegelijk sluit er een nieuwe reeks aan, ruim beschikbaar dus!Mooi gegroeid!

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.

1 portie = 1 stuk


yacon

ZEER ruim beschikbaar sinds begin november!Veelzijdiger dan je denkt, kan je bv ook wokken, of als verse snack eten...

Deze groente is zo gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici, maar je kan er ook erg lekkere soep van koken of het gewoon vers eten als tussendoortje of wokken of ... Enkele recepten vinden jullie hier http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=20

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

zoete bataat

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde.De groei kwam erg moeilijk op gang dit jaar en daardoor verwacht ik geen te grote opbrengst. Ik heb nochtans mijn uiterste best gedaan: vroeg geplant, meststof gegegeven, 4x gewied, water via vloeidarmen, ideale standplaats... Soit, ik lever wat ik kan, maar dus niet ruim beschikbaar...

Recepttips vind je oa op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=35 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=36 al heb je voor die laatte ook pompoen nodig, maar die is momenteel nog niet helemaal afgerijpt en komt pas eind september in ons aanbd...

1p= 300gr


stengelui

We plukken deze week (wk39) verder uit de reeks waarin we vorige week gestart zijn. Het gaat over mooi gegroeide exemplaren...

Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

1 portie = 1 blokje (busseltje) met 3 tot 4 stengels


aardpeer

Momenteel niet beschikbaar

zonnewortel

Enkel nog deze week (wk14) beschikbaar!Ik heb afgelopen voorjaar niet de tijd gevonden om de plant die ik had laten zitten van de productie van vorig jaar te verplanten. Daardoor heb ik deze niet echt kunnen vermeerderen, maar kan ik wel de productie van die ene plantcluster aanbieden!

De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt. De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig. Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.

1 portie = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

crosne

Nieuw en enkel deze week (wk51) beschikbaar denk ik!Ik kan enkel de opbrengst van een proef aanbieden die jammer genoeg door de droogte en onkruiddruk wat is tegen gevallen. Maar ik wou het toch aanbieden omwille van z'n speciale smaak, dan kan je voor de feestdagen es iets speciaals proberen, want de knolletjes bewaren ook goed...Recepttips: De knolletjes hebben een fijne, nootachtige smaak kunnen rauw in een salade verwerkt worden. Ze kunnen geroosterd worden als borrelhapje. Je kan ze bakken, blancheren, wokken of frituren in tempurabeslag. Crosne hoeft niet geschild te worden, het kuisen van de crosneknolletjes kan je makkelijk doen door ze tussen een keukenhanddoek met wat grof zout af te schuren en ze vervolgens nog even te spoelen.

1p = 100gr


Momenteel niet beschikbaar

OCA

Nog een klein experimentje op de Plukheyde! Heel beperkt beschikbar omdat ik de plantjes had gekregen van een onderzoeksinstelling als proef. OCA komt uit het Andesgebergte en de knolletjes hebben een heerlijk frisse en zoet-zurige smaak. Ze zijn er in verschillende vrolijke kleuren van wijn-rood over oranje tot Zacht-roze en gele of witte. De heerlijke tamelijk gladde, bijna bol-vormige knolletjes zijn zowel rauw, door salades, als gekookt, in roerbak-gerechten en gefrituurd te gebruiken, ze behoeven niet geschild te worden. De smaak is als Aardappel met een prettige, licht-zurige na-smaak, deze verdwijnt echter als men de knolletjes een paar dagen ‘in de zon’ laat liggen, ze worden dan bloemig en er komt een zoete smaak voor in de plaats. 1p = 100gr om es te testen


Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

Terug iets ruimer beschikbaar, want er komt een nieuwe (en tegelijk laatste) reeks in productie!Bij deze wel nog een warme oproep voor vrijwillige plukhulp in het 'bonencomité'! Elke dinsdag- en donderdagavond plukken we immers om de oogst haalbaar te houden.> Welkom dus, ik start elke dinsdag- en donderdagavond om 19u00, want het wordt al snel donker.

Erg lekker geelkleurig boontje, traditioneel iets dikker dan een prinsessenboon, maar zeker zo vol van smaak...

1p = 200gr


erwt dop

lIk kan deze week nog de laatste te dik geworden peultjes oogsten als 'doperwten'

Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

1 portie = 150gr


Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Nog enkele porties beschikbaar deze week (wk31).1 portie is deze week (wk31) @200gr.

Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


Momenteel niet beschikbaar

labboon

Allerlaatste labbonen van dit seizoen.Het aanbod is net zoals bij de doperwten beperkt gebleven omdat heel wat plantenn eind juni in de hitteweek een slag hebben gekregen die ze niet te boven zijn gekomen...De bonen die we leveren zijn ondanks dat, best oké!

1p = 250gr

Labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...

Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm, ...


Momenteel niet beschikbaar

prinsessenboon

Terug iets ruimer beschikbaar, want er komt een nieuwe (en tegelijk laatste) reeks in productie!Bij deze nog een warme oproep voor vrijwillige plukhulp in het 'bonencomité'! Elke dinsdag- en donderdagavond plukken we immers om de oogst haalbaar te houden.> Welkom dus, ik start elke dinsdag- en donderdagavond om 19u00, want het wordt al snel donker.

Erg lekkere klassieker die geen uitleg behoeft denk ik :)

1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

Edamame (soja boontjes)

Ik heb deze teelt op vraag van één van onze deelnemers uitgeprobeerd. Marleen sprak van een grote voedingswaarde én bruikbaarheid in de keuken. Wel een lange groeiperiode EN je hebt er wel wat nodig voor een portie...Recepttip: zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=62Om ze geplukt te krijgen samen met de andere boontjes is hoe dan ook iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité met start om 19u00! Of geef me een smsje als je op een ander moment zou willen langskomen!!

1p = 250gr (de peulen bevatten slechts twee of drie erwtvormige boontjes, dus da's geen massa, maar ik wil niet te hoog inzetten, want het plukken zal niet eenvoudig zijn...)


Momenteel niet beschikbaar

Teggia boon

Mooi gemarmerde bonen die je moet doppen uit de peul en die je vervolgens kan koken, stoven of stomen om nadien te verwerken in een slaatje OF gewoon vers kan eten.Zie ook foto hiernaast. Super lekker én voedzaam!Je kan ze gewoon stoven zoals je met boter- of prinsessenboontjes zou doen. 

1p = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

Sinds eind augustus vrij ruim beschikbaar en vanaf deze week (wk39) komt er nog een extra stuk in productie, dus als je er es wil inmaken dan is nu het moment!Bij deze wel nog een warme oproep voor vrijwillige plukhulp in het 'bonencomité'! Elke dinsdag- en donderdagavond plukken we immers om de oogst haalbaar te houden.> Welkom dus, ik start elke dinsdag- en donderdagavond om 19u00, want het wordt al snel donker.

1p = ongeveer 250 gr


snijboon geel

Sinds half september helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!De gele variant van de groene klassieker. Die behoudt net zoals de boterboon ook z'n kleur na koken en kan dus voor wat extra kleur op je bord zorgen!Om ze geplukt te krijgen samen met de andere boontjes is hoe dan ook iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité met start om 19u00! Of geef me een smsje als je op een ander moment zou willen langskomen!!

1p = ongeveer 250gr


Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Ik spotte enkele artisjokken van de dit voorjaar aangeplante nieuwe reeks artisjok.Nog beperkt...

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

asperge

Ook deze week (wk23) zijn er nog enkele porties asperges beschikbaar.Deze komen hoofdzakelijk nog van de kleine berm uit de Parochietuin. Het zijn enkel nog groene omdat ik de tijd niet heb er dagelijks te passeren en dus zodra de asperges hun kopjes boven de berm steken, worden ze even goed groen...Even goed lekker...

1p = 5 stelen


Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

Rania is tweekleurig (wit&lichtpaars) gestreept, bevat iets meer stekels op het groene kroontje (opgelet, die prikken écht!) en is iets vaster van vlees dan de klassieke egaal donkerpaarse.De productie is wel wat aan het teruglopen...

1p = 1stuk


aubergine normaal Classic

Klassieke aubergine, al heb ik wel twee soorten staan één zoals je ze kent uit de winkel en één met langere, smallere vruchten.De productie is wel wat aan het teruglopen...

1p = 1stuk


aubergine rond Beatrice

Er zullen deze week (wk33) iets meer aubergines beschikbaar zijn.

1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub


Momenteel niet beschikbaar

aubergine wit Clara

Jammer genoeg lijken de aubergineplanten dit jaar niet zo veel te produceren als vorig seizoen. Ik bied aan wat kan...

1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub 


Momenteel niet beschikbaar

basilicum bush

Nog één mooie planten gespot van deze schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker.Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


Momenteel niet beschikbaar

basilicum classic

Een klassieker die het moeilijk deed dit jaar, maar er is sinds de week voor m'n verlof een reeks plukklaar die wel vrij mooi gelukt is!

1 portie = 1 potje.


Momenteel niet beschikbaar

basilicum paars

De paarse is een variant van de groene classic.

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


Momenteel niet beschikbaar

bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

Mooie grote planten in pot die reeds werden opgepot voor de winter.Een echt frisse verschijning en lekker in thee!


Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie. Lekker in oosterse wokgerechten. Let wel op!! Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30. Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!


Momenteel niet beschikbaar

dille

Er zijn enkele potjes uit eigen zaaiing klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

dragon

Er zijn enkele potjes uit eigen stek klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

kervel

Nieuwe reeks, nogal onregelmatig gegroeid en het weer is deze week misschien wat warm, maar als echte na- en voorjaarsspecialiteit toch leuk...

1 portie = 1 blokje met een grote kervelplant


limoenkomkommer

Nog een 10tal stuks beschikbaar deze week (wk43)Een speciaal en licht naar citrus smakend, ! erg klein ! schattig rond komkommertje

1p = 1 stuk(je !)


Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

Nagenoeg gedaan vrees ik... Oorzaak, typische einde teelt ziektes: meeldauw (witziekte) en spint.

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini

Nagenoeg gedaan vrees ik... Oorzaak, typische einde teelt ziektes: meeldauw (witziekte) en spint.De mini's zijn ongeveer 1/3 tot 1/2 van het volume van een normale, maar zeker zo lekker!

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

koriander

Koriander is net zoals peterselie een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.PS Kan je verder kweken tot in het zaad, zie foto en uitleg in de nieuwsbrief week 29

1 portie = 1 blokje


landkers

(op)Nieuw beschikbaar als typische herfst- en wintergroente.Landkers is een pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


laurier

Met dank aan de tuin van Machteld die deze week haar erg grote laurierstruiken snoeit uitzonderlijk beschikbaar.keukenlaurier en dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... 

1p = 1 snoeitak om te drogen


Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten. Nieuw in het aanbod sinds half mei, opgepot door één van onze deelnemers (Nele), dank daarvoor!

Kan je gerust uitplanten en groeit als een vaste plant (blijft dus leven in de winter) als je het plantje niet meteen kaal plukt :)

1 portie = 1 stenen potje


Momenteel niet beschikbaar

mizuna

Een typisch pittig aziatisch slasoortje. M'n plangoedkweker had het me voor raapsteel verkocht, vorig jaar iets minder populair, daarom ging ik het ook niet meer zetten, maar het is er nu toch .; Profiteer er van om wat extra pit in je slaatjes te brengen.


Momenteel niet beschikbaar

mosterdsla

Pittige mosterdsla, heerlijk voor je slamixen of in pesto!

1p = één blokje


Momenteel niet beschikbaar

Marrokaanse munt

Nog een 8tal potjes beschikbaar uit de huidige reeks!Opgepot door An en Arvid, dank daarvoor :) :)Lekker in een zomerse cocktail of muntijswater om je dorst te lessen :)

1 portie =  1 plantje met mooie fruisgroene blaadjes in stenen pot.


Momenteel niet beschikbaar

oregano

Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor :) :)

1portie = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

Vanaf week (wk35) verruimde het paprika aanbod, de komende weken neemt het nog verder toe in aantal...En sinds begin september vrij ruim beschikbaar.

1p = 1stuk


mini zoetpuntpaprika oranje

Vanaf week (wk35) is het paprika aanbod verruimd, de komende weken neemt het nog verder toe in aantal...Ik heb nog geen aangepaste foto, het gat dus over kleinere oranje snack paprika's zoals de gele hiernaast.

1p = 3 stukjes


paprika normaal rood Sprinter

Vanaf week (wk35) is het paprika aanbod verruimd, de komende weken neemt het nog verder toe in aantal...Sinds vorige week (wk38) zijn er dus voor het eerst rode blokpaprika's

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

kleine peper medium pikant rood

De laatste 10tal porties, jammer genoeg heeft de vorst vorige week harder toegeslagen dan verwacht, anders waren er zeker nog meer geweest...Een kleinere dikkere en vooral minder pikante peper

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt geel

Vanaf deze week (wk35) verruimd het paprika aanbod, de komende weken neemt het nog verder toe in aantal...Ik heb nog geen aangepaste foto, maar het gaat dus over grote gele zoetpunt paprika's zoals de oranje hiernaast op foto.

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Vanaf eind augustus verruimde het paprika aanbod, en ondertussen maakt deze mooie zoetpunt rode versie daar ook deel van uit.

1p = 1stuk 


peper De Cayenne

Vanaf eind augustus verruimde het paprika aanbod, de komende weken neemt het nog verder toe in aantal...Deze cayenes zijn hoe dan ook echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar!

1p is voorlopig 1 stuk 


peper medium pikant

Nog een tweetal weekjes zullen er voldoende pepers zijn denk ik!Eventueel ook nog in december, maar dat is dan eerder uitzonderlijk...

1p is voorlopig 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.


Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

We plukken deze week verder uit de laatste reeks van het voorjaar. Het zijn ondertussen stevige planten!

Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

rabarber

Deze week opnieuw een 30 tal stelen beschikbaar.Het zijn grote stelen, dus bestel er aub max 2 per deelnemerscode, dan kan ik er zoveel mogelijk mensen gunnen!

1 portie = 1 stevige steel.

Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...


Momenteel niet beschikbaar

radijs kleurmix

We plukken deze week (wk33) verder uit zaaiing die we vorige week pas aansneden. Het gaat dus nog steeds over relatief kleine en frisse radijsjes!

1p = een 6tal mooie radijsjes

Recepttips op de blog http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=59


Momenteel niet beschikbaar

radijs speciaal Sora

Nog enkele porties (grote) radijzen beschikbaar...

Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...

1p = een 6tal stuks


Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

We kunnen deze week (wk32) weer een verse zaaiing met dus kleine frisse radijsjes aansnijden!

1 portie = 6 tot 8 radijzen


Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

Deze behoorlijk pittige puntvormige en grote (mini daikon zeg maar) radijsvariëteit heeft zichzelf gezaaid op de akker en daarom kunnen we nu enkele porties oogsten :)

1p = 2 grote radijzen (@10 tot 15 cm)


Momenteel niet beschikbaar

rozemarijn

Nog een 10tal potjes beschikbaar

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

We plukken deze week (wk36) verder uit de reeks waarin we vorige week gestart zijn.Alweer wat groter, maar het kan zeker nog...

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei...

1 portie = 1 blok(je)


Momenteel niet beschikbaar

rucola paars

Deze week (wk6) kunnen we nog even verder plukken uit de allerlaatste exemplaren. Op de evaluatievergadering onvoldoende steun gekregen om opnieuw te planten. Wel zag ik in de voorbereiding op deze week dat ik nog één partij plantgoed besteld had bij m'n leverancier, dus komt in maart nog één maal terug...Samen met de rode rucola eigenlijk vergelijkbaar met een portie asian mix!!

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

daslook

Deze week (wk17) is het de laatste week dat we dit rasechte seizoensproduct kunnen aanbieden uit de tuin van 2 deelnemers.Het zijn nog steeds gesneden bladbusseltjes, dus niet lang houdbaar, maar wel veelzijdig (zie hieronder)!

Er bestaan verschillende lekkere receptjes op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=58 met dank aan Inge, Marleen en Jonas!


Momenteel niet beschikbaar

tijm

Nieuw vanaf deze week (wk33), schattige plantjes, gezaaid door Lea, ondertussen plukklaar.

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Orange Fizz is een typische zoete, 'duiveivormige' cherry tomaat.

1p = @200gr


tomaat cherry Pepe

Ongeveer de laatste week beschikbaar..Pepe is een iets dikker, maar mooi rond en rode cherry tomaat.

1p = @200gr


tomaat cherry dolly

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Dolly is een typische zoete, 'duiveivormige' cherry tomaat.

1p = @200gr


tomaat noire crimee

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Donkere, lekker zoete vleestomaat. 1 portie = 1 stuk, want vrij groot.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Couer de boeuf Liguria is een typische grote eettomaat.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Andine Cornue

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Andine Cornue is een puntvormige, rode en vaste eettomaat.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat Cherry goldwin

Nu we deze week (wk40) oktober binnen gaan, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd lemon boy

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.Leuke anekdote gehoord op het oogstfeest waar deze tomaat ook in het buffet zat: 'als je je ogen dicht doet en je proeft deze tomaat, lijkt het wel of je kiwi eet ipv tomaat'... tja dat proef ik zelf niet helemaal, maar vond het toch frappant!

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Orange queen

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Orange Queen is een mooie oranje, bolvormige eettomaat en pas beschikbaar sinds vorige week (wk36).

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Rose de Bern

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Russe Rouge

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Maestria is een typische alleskunner, goed om te eten, goed om mee te koken.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


tomaat roma Colibri

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Roma colibri is een licht puntige, vaste en rode kooktomaat en momenteel ruim beschikbaar.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


warmoes

Afgezien met het (te) hete weer, dankbaar voor het beetje regen dat we kregen dit weekend, maar nog altijd zeer ruim beschikbaar

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 6 grotere, aparte bladeren


winterpostelein

Net zoals bij landkers de allerlaatste 8 voorjaarsporties beschikbaar.  Komt pas terug in de late herfst...

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!

1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

tomaat tros grappelina

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Grappelina tros is een middelgrote alleskunner die aan trosjes groeit, maar die ik individueel oogst om op de juiste rijpheid te kunnen leveren.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


Momenteel niet beschikbaar

Tomaat green zebra

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.Green zebra is een specialeke onder de tomaten, geelgroen gestreept en héél anders smakend, maar lekker bevonden door heel velen...

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


Momenteel niet beschikbaar

salie

Nog een 2tal stuks in het aanbod van dit mooie plantje. Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!

1p = 1potje


Momenteel niet beschikbaar

kiwano

yess, ik maak er feitelijk al 2 jaar reclame voor op de home- & faceboekpagina, maar sinds vorige week (wkk41) zijn de eerste rijpe kiwano's een feit op de Plukheyde. Nog heel beperkt, want feitelijk is het een experiment en is de zaai door omstandigheden (zaadleverancier leverde veel te laat) niet optimaal gebeurd. Maar als diegene die kunnen proeven hem smaken, plant ik er volgend jaar meer!


Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Voor zij die nog niet konden langskomen op de akker, je kan nog steeds je eigen aardbeibak(ken) komen afhalen op de akker deze week! Lukt het echt niet, geef dan een seintje, dan kijk ik of ik er kan meenemen naar het afhaalpunt (zie ook nieuwsbrief).Ik ben er bijna altijd, behalve tijdens de typische eeturen (8u30-9u ; 12-13u en 17-19u). Ik leg dan ook graag uit waar/wat/hoe.Voor zij die de akker nog niet bezocht hebben, wegbeschijving via http://www.deplukheyde.be/contact.asp.


Momenteel niet beschikbaar

framboos

Er is framboos aangeplant in de Parochietuin die nu in productie aan het komen is!Ga gerust plukken als je er tijd/zin in hebt, ze staan helemaal achteraan in die tuin. (zelf plukken, niet bestellen dus!!)Het aantal is nog beperkt, dus ik kan niet beloven dat e nog hangen als jij er komt, maar als ik niets zeg worden die er hangen slecht en dat zou jammer zijn... Toegang tot de tuin is voorlopig nog langs de voorzijde, naast huisnr. 30 in de Dorpsstraat te KampenhoutLust je kersen, dan kan je er van het achterste boompje ook enkele plukken!Let op, de voorste boom = noordkrieken en die mogen niet geplukt worden volgens de overeenkomst die ik met de Parochie kon maken!


Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.


Momenteel niet beschikbaar

Plukeytjes en edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit stoofvlees bestaat uit grotere stukken. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie van 500gr kost 9,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit stoofvlees bestaat uit kleinere stukken. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie van 500gr kost 9,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenfondue 250gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit vlees bestaat uit verschillende stukjes goed voor fondue. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie van 250gr kost 5,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenburger

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze burger wordt gemaakt obv gekruid edelhertengehakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).2 edelhertenburgers (per 2 verpakt) kosten 4,50 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 1x

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze biefstukjes zijn individueel verpakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie bevat 1 stuk vlees van 90gr en kost 3,40 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 2x

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze biefstukjes zijn per 2 verpakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48Graag bestellen vóór zaterdag 2 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie bevat 2 stuks vlees, samen 250gr en kost 9,45 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

plukeytjes

Iets ruimer beschikbaar vanaf deze week, want naast de 5 vaste Plukheyde kippen zijn er enkele nieuwe in de kippenren van Nancy.Speciaal aan dit extra aanbod is dat Nancy de opbrengst van haar eitjes schenkt aan goede doelen. Zo gaf ze al centjes aan broederlijk delen, rode kruis, animal right, Gamrupa vzw (Berg)!We vonden het fijn om die info te delen

1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraag


Momenteel niet beschikbaar


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2020 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie