Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ENKEL WAT BESCHIKBAAR IS

Basispakketten

Basispakket

We zijn nu in week29 (wk29) van 14 tot 19 juli.Vol zomer dus, het aanbod is zeker niet slecht, maar jammer genoeg merk ik dat al m'n vruchtgroenten in de koepel (komkommer, aubergine, paprika en tomaat) ongeveer 3 weken later zijn dan vorig jaar. En dit ondanks vroeger geplant te hebben en beter bij te zijn met opbinden.Hoofdoorzaak is onrijpe compost die in combinatie met de koude weken begin mei, de groei fel vertraagd heeft ... Deze week zijn er de eerste aubergines en weer wat meer tomaatjes, maar nog te weinig om vrij te kiezen. Vandaar een voorstel tot eerlijke verdeling dat je kan lezen bij beide producten.Ook de boontjes productie komt te traag op gang naar mijn en ongetwijfeld ook jullie goesting. Maar, we blijven ons best doen en gelukkig zijn er ook goeie zaken zoals de bloemkolen en broccoli vanonder de nieuwe insectennetten. Remember: vorig jaar viel m'n aanbod daarvan rond deze periode stil door koolgalmugschade en die hebben we daardoor tot nu onder controle!

Een basispakket komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 grote bloemkool, 3 porties raapjes, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin.

Wil je naast de (deze wk29) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten (groene en rode kropsla = samen 1)  zitten er zeker in je basispakket deze week (wk28)? Bloemkool, classic raapjes, Friesland patatjes, groene en rode kropsla, krulandijvi, komkommer, dopewtjes en 1 portie tomaatjes.Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal lenteaanbod en is genomen begin mei 2017.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

broccoli steel

1 portie = 1 steel, goed voor 1 persoon. Ben je met meerdere in je gezin, pas voor dit product dit aantal dan gerust toe. PS er staat een tof receptje + mooi verhaal over de broccoli steel op onze blog.


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

Deze week (wk29) verwacht ik ieder die wil bloemkool te kunnen gunnen uit een verse reeks

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


bloemkool groen

Er zullen deze week (wk28) enkele kleinere (goed voor 1 tot 2 pesonen) exemplaren zijn. Deze teelt is minder goed gelukt, ze hebben te weinig blad gemaakt en daardoor blijven de kolen ook klein. Als je bloemkool bestelt, dan geen broccoli aub.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool oranje

Kies je bloemkool oranje, dan geen broccoli of broccoli steel, Chinese- of rode kool aub. Slecht 2 porties beschikbaar deze week (wk2) en 1 portie is 1 kool, goed voor 2tal personen.


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Deze week (wk29) zijn er denk ik nog een 4tal nakomertjes van deze paarse bloemkool.Deze paarse bloemkool, blijft paars na koken en je kan er dus leuke kleurencombinaties mee op tafel toveren :)

1p = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

Vrij beschikbaar, maar wel de laatste week!

Lekker én eenvoudig recept: fijn snijden en blancheren en vervolgens stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER!!

Boerenkool is een winterklassieker die samen met z'n paarse broertje nog tot eind april beschikbaar is.


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool paars

Vrij beschikbaar, maar wel de laatste week!

Vergelijkbaar met klassieke boerenkool, maar mooi dieppaars. Zal beschikbaar zijn tot eind april.


Momenteel niet beschikbaar

broccoli

Broccoli zal deze week (wk29) deels beschikbaar zijn als losse roosjes, maar ook als relatief kleine volledige stuks. De reden dat ze kleiner zijn dan verwacht heeft te maken met een experiment rond plantafstand. Nu weet ik dat ik die niet te krap mag zetten...

1p = 1 kleine broccoli of 12 à 15 roosjes goed voor 1 tot 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

broccoli santee

Deze week (wk25) zijn er nog enkele nakomertjes van deze speciale groente. Broccoli santee, of rood sprouting, is een echte delicatesse die een totaal andere 'kool' vormt dan zijn klassieke broertje. Het is eigenlijk meer een (klein) boeketje broccolitoefjes dat je mag verwachten.

Recepttip: heel lekker in de wok!


Momenteel niet beschikbaar

chinese kool

Er is deze week (wk27) een beperkt aantal stuks beschikbaar. Ze komen uit een nieuwe reeks, maar deze is grotendeels te prooi gevallen van de koolvlieg (doorgeknabbelde stelen => kool dood vandaar beperkt beschikbaar) én aardvlo (vandaar gaatjes in de bladeren van de kolen die de koolvliegplaag overleefden)1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 personen.

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


Momenteel niet beschikbaar

koolraap rutabaga

De laatste week, vrij beschikbaar! Maw, na er ruim 300 geleverd te hebben afgelopen winter, stilaan uitgeput.Let wel op, het zijn (erg) grote exemplaren, 1 portie = zeker goed voor 3 of zelfs meer personen.

Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!


Momenteel niet beschikbaar

koolrabi paars

Net zoals de vorige weken kan je ook nu (wk29) paarse koolrabi kiezen. Vrij te kiezen, want er is net een nieuwe reeks plukklaar!Beide kleurvarianten zijn in deze nieuwe reeks erg mooi gegroeid!!

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi


koolrabi wit

Deze week (wk29) kan je nog altijd de witte koolrabi vrij kiezen uit een erg mooi gegroeide reeks. Tegelijk kan je ook kiezen voor de paarse variant die weliswaar iets trager groeit en er daardoor iets vaster vruchtvlees heeft. Beiden, wit en paars, zijn in deze reeks erg mooi gegroeid!!

Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven! Griet stuurde me alvast nog een tof receptje door afgelopen weekend dat we zo snel mogelijk op de blog zullen zetten!

1 portie = 1 stuk


palmkool

 de laatste week beschikbaar ... de bladeren worden te klein

Receptje heerlijk verwerkt in quiche, meer info op de foto hiernaast en nog een toffe tip via Yora op onzez blog om er gezonde chips van te maken zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

In het aanbod sinds eind oktober, de bladeren worden nu wat kleiner, maar blijft zeker beschikbaar tot half april.


Momenteel niet beschikbaar

raap classic

Er is deze week (wk29) een nieuwe reeks plukklaar met mooi en tegelijk compact gegroeide keukenrapen. Ze hebben terug de 'normale' grootte en zijn in tegenstelling tot de voorbije weken zeker niet te dik. Vrij te kiezen, talrijk, zacht én compact mooi

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Ook deze week (wk24) beperkt beschikbaar. Ik ontving trouwens een leuk recept waarin het verwerkt zit, maar ik denk dat je er ook perfect de gewone of witte of ze er misschien wel samen voor kan gebruiken :)

Gele raapjes groeien altijd iets trager én minder gelijk dan de klassieke roos gekraagde meiraap. Daardoor is het aanbod er nu pas én beperkt.

Gele raapjes zijn iets sterker van smaak, een echt lekker pittige raapsmaak zeg maar :)


Momenteel niet beschikbaar

raap wit

Deze week (wk28) plukken we verder uit dezelfde reeks van de afgelopen weken. Vrij te kiezen, er zijn er nog steeds voldoende en mooi

1 portie = 1 à 2 grote rapen 


Momenteel niet beschikbaar

rammenas blauer herbst und winter

De laatste stukjes na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon green meat

Nieuw te verwachten in het herfstaanbod van de Plukheyde! Zaad gekocht in Frankrijk, zou een zachte suikerachtige smaak hebben.


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Al bijna 2 maand beschikbaar in het aanbod van de Plukheyde! Een zachte licht pittige en toch zoete winterradijs die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes, maar even goed smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels. Ziet er dan wel minder mooi uit, maar is mooi rood binnenin en dus lekker veelzijdig!


Momenteel niet beschikbaar

rammenas zwart

De laatste stuks na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


Momenteel niet beschikbaar

rode kool

De laatste 4 stuks beschikbaar deze week (wk17). Heb je er al gehad deze winter/voorjaar, laat dan es de kans aan iemand anders, want het totale aantal was beperkt door verliezen agv de hete zomer 2018!

1 portie = 1 stuk en een stevig kooltje, goed voor 2 tot 3 personen.


Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Nieuw in het aanbod van de PlukheydeNa de voorlopertjes vorige week, zijn er nu (wk26) heel wat meer! Jammer genoeg wel niet zo mooi als ik had gehoopt. Omdat ze wat weinig blad hebben ontwikkeld is de kool losser/onregelmatiger en ook paarsgelig ipv frisgroen. De smaak zou wel goed moeten zitten!Ik zorg er steeds voor dat 1p goed is voor 2 tot 3personen.


Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

De allerlaatste 2 kleine stuks beschikbaar deze week (w13). Kon je al rode kool kiezen deze week, wil je deze dan laten voor iemand anders?Ik heb ze proberen dikker laten worden, maar ze dreigen te schieten, maar deze week zijn ze nog oké, dus zet ik ze in het aanbod.

Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


Momenteel niet beschikbaar

savooi de pontoise

Nog een 2tal kleinere exemplaren beschikbaar uit eigen zaai deze week (wk11), weliswaar lichtjes los want doorschietend.


Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

De allerlaatste 4 (kleine = goed voor 2p) stuks beschikbaar deze week (wk15), kon je al een rode kool kiezen deze week, laat dan aub de kans aan iemand anders deze te kiezen.

Zacht en zoet smakende savooikool met een paarse bladnerf.


Momenteel niet beschikbaar

spitskool paars

Een 20tal (kleine) stuks beschikbaar deze week (wk6) Samen met de witte vormden ze een mooi duo in de spitskoolsalade op ons oogstfeest afgelopen zomer!


Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Er zijn deze week (wk29) nog een 5tal nakomertjes, daarna is het even wachten tot eind augustus.

Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

spruitjes classic

Nog slechts een 30tal porties beschikbaar deze week (wk16). Jammer, want ze zijn nog steeds erg lekker, maar het winterseizoen ligt nu echt wel achter ons ook al was het de laatste dagen echt nog wel koud...

1 portie = 200grIn een normaal seizoen zou ik streven naar porties van 250gr, maar nu kan ik na de mindere groei door de hete herfst er toch zoveel mogelijk mensen gunnen


Momenteel niet beschikbaar

paarse spruitjes

Beperkt beschikbaar!

Eigenlijk had ik planten gekocht waarvan ik had verwacht dat ze flowersprouts zouden produceren. Het bleken echter (erg traag groeiende) paarse spruitjes waarvan ik er sinds wk2 iedere week een 6tal porties kan aanbieden. Ze zijn iets bitterder dan de klassieke groene, wat dat betreft misschien minder kindvriendelijk...


Momenteel niet beschikbaar

witte kool

De laatste 3 stuks van dit oogstseizoen zijn deze week (wk8) nog beschikbaar. Het betreft stevige, maar geen echt grote kolen omdat ook zij door de droogte groeiachterstand opliepen. Dat zal aan de smaak echter niets afdoen!


Momenteel niet beschikbaar

paksoy

De allerlaatste 2 (kleinere) stuks.

Eén paksoy = 1 portie en nu nog net groot genoeg om er een wokgerecht voor 2 personen mee klaar te maken!


Momenteel niet beschikbaar

Bladgroenten

andijvie

Erg mooi gegroeid en deze week (wk29) nog vrij te kiezenLekker zomers frisgroen en fantastisch in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!Wie van extra bitter houdt kan trouwens op dezelfde manier voor wilde chicoré gaan!

1p = 1stuk waar je zeker met 2 personen van kan smullen


andijvie krul

Er is een nieuwe reeks plukklaar deze week (wk29)! Vrij te kiezen en supergroen ...Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.


knolselder

Deze week de allerlaatste 5 stuks van dit oogstseizoen! In totaal hebben we er dan 638 van de 700 kunnen leveren in een moeilijk groei-jaar, want knolselder heeft vooral veel water nodig!


Momenteel niet beschikbaar

krulpeterselie

Een klassieke smaakmaker die net zoals bladpeterselie bijna continu beschikbaar is.

Steeds 1 blokje per portie.


Momenteel niet beschikbaar

bladpeterselie

Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie en bijna steeds beschikbaar in ons assortiment.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje 


zomerpostelein

We plukken deze week (wk29) uit de reeks die we vorige week aansneden. Het gaat om erg mooi gevormde bladtakjes!

Zomers broertje van winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!

Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.


roodlof rubro

Nog een 40tal kleinere bolletjes beschikbaar op dit moment (wk2). Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.


Momenteel niet beschikbaar

selder groen

Vrij te kiezen en heel mooi gegroeid!

de klassieke smaakmaker voor al je soepen én met dit zomers weer je mosselen natuurlijk!

1p = 1 stuk


selder wit

Vrij te kiezen en mooi gegroeid, misschien iets te klein door de droogte...

Een klassieke smaak en (recepttip) erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla asian mix

Vrij te kiezen uit de reeks die we vorige week aansneden. Zal wel al behoorlijk gegroeid zijn, maar wel mooi, want de nieuwe insectennetten houden meer tegen in vergelijking met vorig jaar.Lekker pittige mengeling slavariëteitjes voor je slamixen!

1 portie asian mix = één blokje, deze week (wk18) al vrij groot


sla baby leaf

Lekkere slamengeling van kleine plukslaatjes. De laatste 80tal blokjes, nadien nemen de grotere slasoorten over!

1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

sla batavia groen

Deze week (wk28) zal het de laatste week zijn dat we deze krokante slasoort kunnen oogsten.Ik zal ze op de oogstdagen zo vroeg mogelijk plukken om de krokantheid voor jullie maximaal te houden.


Momenteel niet beschikbaar

sla batavia rood

Deze week (wk23) zit deze krokante slavariëteit net zoals z'n groene zusje nog met een 20tal stuks in ons aanbod.


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad groen

Deze week (wk29) plukken we nog één maal uit de mooi gevormde reeks van de voorbije 2 weken.Samen met z'n rode broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde!

1p = 1 stuk


sla eikenblad hussarde

Nog enkele exemplaren beschikbaar van deze groenrode, blinkende en breed gelobde eikenbladsla.

Lichtbittere meerwaarde voor je mix-slaatjes

1 portie = 1 stuk (krop)


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad rood

Deze week (wk29) plukken we nog één maal uit de mooi gevormde reeks van de voorbije 2 weken.Samen met z'n groene zusje de meest populaire slasoort op de Plukheyde!

1 portie = 1 stuk (krop)


sla Golden Frills

Laatste planten deze week (wk14).

Een goudgeel mosterdslasoortje. Lekker pittig en ook mooi om te mixen of pesto van de maken!

1 portie = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

We snijden opnieuw een kersverse reeks aan deze week (wk29)!

1 p = 1 stuk (bol)


sla krop groen

We kunnen deze week (wk29) starten in een nieuwe reeks van deze klassieker!

1 portie = 1 stuk


sla krop rood

We kunnen deze week (wk29) starten in een nieuwe reeks van deze klassieker!

1 portie  = 1 stuk


sla romeinse groen

De allerlaatste 4 stuks van deze korkante slasoort deze week (wk27)!Mooie, compacte, krakend frisse kropjes en dus es iets anders voor je lenteslaatjes of een echte salade Niçoise!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse rood

Er zijn er nog enkele exemplaren, maar na deze week zal het even wachten zijn op deze speciale sla!Mooie, compacte, krakend frisse kropjes en dus es iets anders voor je lenteslaatjes of een echte salade Niçoise!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


Momenteel niet beschikbaar

sla veldsla

De allerlaatste 20tal porties deze week (wk19). Immers een typisch productje voor het winterseizoen en dat ligt ondanks de huidige koudeopstoot toch achter ons!

Typisch voor het winterseizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!

1p = 2 blokjes


Momenteel niet beschikbaar

spinazie

Enekel deze week (wk27) opnieuw even beschikbaar.Ik kan jammer genoeg niet inschatten hoeveel ik kan plukken, want deze reeks is (typisch met deze temperaturen) doorgeschoten, maar ik zal uit wat de akker biedt de hoeveelheid van wat woensdag en vijdag besteld wordt eerlijk verdelen. Even afwachten hoeveel 1 portie zal bedragen dus... Spannend...Na deze week is het dan wachten op twee speciale zomersoorten die ondertussen groeien: Nieuwzeelandse spinazie en malaberspinazie. Deze schieten minder door in warm weer en ze zijn er hopelijk vanaf eind juli.


Momenteel niet beschikbaar

spinazie Nieuw-Zeelandse

Was eind juli een absolute nieuwkomer op de Plukheyde. Toen ook voor mij nog ook een onbekende. Ondertussen al erg lekker bevonden in macaroni, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look en dus een veelzijdige aanrader! Verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Het is echter een winterharde soort die bovendien minder makkelijk doorschiet in het Belgische zomerweer. Meteen de hoofdreden waarom ik ze geplant heb voor de zomer en maar goed ook, want zomeren deed het ...


Momenteel niet beschikbaar

suikerbrood

De allerlaatste 4 kleine stuks zijn deze week (wk5) nog beschikbaar.


Momenteel niet beschikbaar

suikermais

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

suikermais wit

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

snijselder

Ook al is er nu groene en witte selder beschikbaar, blijft deze soort ook nog voor de liefhebber. Kan je trouwens thuis planten om ervan te plukken wanneer je er nodig hebt.Let op, snijselder kan je gebruiken als alternatief voor groene selder, maar ook al is hij een heel pak kleiner, hij is vooral des te pittiger. Je hebt er dus weinig van ndig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.


tatsoi

Nieuw in het aanbod sinds week4. Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie! 1portie = 1blokje, goed voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

wilde chichorée

De laatste week dat deze nieuwigheid op de Plukheyde beschikbaar is, want op enkele na worden de planten te groot en/of schieten door!

Blijkt door verschillende mensen wel gesmaakt. Enige minpuntjes, echt wel bitter en ondertussen ook stevig gegroeid. Anderzijds nog weinig tot geen slecht blad, alleen wat startende bloemstengels, maa die kan je ook klaarmaken naar "t schijnt! En wat zegt die volkswijsheid ook al weer? Ah, ja: bitter in de mond maakt het hart gezond :)

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Momenteel niet beschikbaar

babyleaf suikerbietblaadjes

Sinds week 26 plukken we uit een nieuwe zaaiing!Lekker frisgroen dus, ik zal daarnaast enkele planten van de vorige reeks laten doorgroeien, dan checken we later hoe dik het wortje wordt en of jullie daar lekkere dingen mee kunnen.

Biologisch testzaad gekregen van een firma die het aanraadde om te gebruiken als babyleaf. Ondertussen zelf en door een tweetal deelnemers laten proeven en we zijn het eens: vooral de jonge blaadjes zijn geweldig!! Sappig, boterzacht en smaken echt anders dan sla en toch weer niet => proberen en eventueel mixen met klassieke sla's zou ik zeggen...


Vruchtgroenten buiten

augurk

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde deze week (wk29).

Deze plant kent steeds een korte productieperiode (tot half augustus).

Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.


Momenteel niet beschikbaar

butternut

Bij het opruimen van het veld heb ik er afgelopen woensdag nog 2 kleinere gevonden :)


Momenteel niet beschikbaar

cucamelon

ook wel muizenmeloentje genoemd, kleine fruitige en frisse hap tussendoor of in slaatjes


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

Vrij beschikbaar, want vanaf deze week verwacht ik er elke week 80 of meer!

 1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang geel

Vrij beschikbaar, want vanaf deze week verwacht ik er elke week 20 of meer!

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang wit

Vrij beschikbaar, want vanaf deze week verwacht ik er elke week 30 of meer!

1p = 1 stuk

Deze witte variant is vaak wat langer en kleurt uiteraard je sauzen anders, verder weinig verschil met de groene!

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond geel

Vrij beschikbaar, want vanaf deze week verwacht ik er elke week 25 of meer!

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond groen

Vrij beschikbaar, want vanaf deze week verwacht ik er elke week 25 of meer!

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

meloen cavaillon

Ik heb nog één rijp exemplaar gevonden :) Had je er al één gehad, laat dan zeker de kans aan anderen, want ik hoop dat ik iedereen ééntje kon gunnen, maar ik vrees er wat voor en schat nu dus al in dat ik volgend jaar wat meer plaats ga maken en de teelt nog beter ga verzorgen om deze populaire smaakmaker ruimer beschikbaar te hebben.


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini akito of arola

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Nog beperkt, want deze planten zijn nog niet zo lang geplant...

Deze oosterse mini-komkommersoortjes zijn buiten geplant en groeien daardoor trager. Daardoor zijn ze vaster van structuur, maar zeker zo lekker. Het lijken door hun bobbels en haartjes op de schil bovendien wel augurkjes, maar het zijn wel degelijk héél smaakvolle, sappig frisse en kleine komkommers voor al je slaatjes en smosjes ...


Momenteel niet beschikbaar

patisson geel

We duiken deze week september in en ook al nadert de herfst, normaal zijn pompoenen pas rijp richting eind september. Door het extreem warme weer is dit proces echter versneld en ze zijn er nu dus al. Kies je maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!


Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

Nog een 2tal porties, maar onder de vorm van 2 kleintjes per portie. Kijk zeker es naar de recept tip van Inge op onze blog ! We zijn nu in week 48 en er zijn nog een 20tal stuks beschikbaar. Wil je ze nog proeven, dan is nu dus je laatste kans voor dit oogstseizoen. Ik zet er nu maandag een 12tal in stock en wat rest op di en do om iedereen maximaal kans te geven.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen classic

Nog een 2tal porties, maar onder de vorm van twee kleintjes per portie.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen groen

Nog een 7tal stuks, gewone grootte.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen blauw

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! Heel wat deelnemers lieten me dit en vorig jaar weten dat het een heel lekkere soort is, maar wel hard om te snijden. Ze bewaren dan ook goed.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

Bij het opruimen van het veld afgelopen woensdag heb ik er nog een 3tal gevonden :)


Momenteel niet beschikbaar

pompoen delicata

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen sweet dumpling

Bij het opruimen van het veld afgelopen woensdag heb ik er nog eentje gevonden :) Een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.


Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Deze week de laatste week vrij beschikbaar. We zullen er dan toch ruim een maand iedere week een 80tal porties van aangeboden hebben, dus minder dan vorig jaar door de droogte, maar het blijft een welgekomen afwisseling meen ik. Lekker zoet, fris en fruitig, ik stel ze beschikbaar in porties als slices van 1/8 van een meloen. Bestel er maximaal 2 per deelnemer aub. Door de droogte heeft de plant immers veel minder zijscheuten gemaakt dan vorig jaar en ondanks dubbel zoveel planten tov vorig jaar, zijn er slechts 1/3 tot max 1/2 vh aantal van vorig jaar beschikbaar, al waren ze er wel ruim 4 weken vroeger! Tot slot, de foto hiernaast dateert van 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

pastinaak

Jammer maar helaas zijn we deze week (wk8) toe aan de allerlaatste 20tal porties van deze lekkere herfst en wintergroente. Er staat oa een super lekker soeprecept op onze blog :) Weliswaar onregelmatig gegroeid, dus als nodig mag je twee stuks nemen per portie.


Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

De laatste week beschikbaar (wk19)! Ik weet dat het niet echt een product van de lente is, maar deze week is het echt nog wel koud en in die zin past het misschien toch.

Er staat een lekker, origineel én 'kids-proof' receptje via deelneemster Nele op de blog! Zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina. Een extra tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.

1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

witloof

Niet meer beschikbaar, want moet steeds één week vooraf besteld worden en is maar beschikbaar tot eind maart!Graag gemiddeld 1x per 2 weken bestellen. Dit kan nog tot eind maart en steeds één week vooraf. Ook niet vergeten meenemen bij het afhalen als je er vorige week bestelde!

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


Momenteel niet beschikbaar

wortel Napoli

Deze week (wk8) de allerlaatste 20 porties 'gewone' oranje worteltjes van dit oogstseizoen 2018. Gelukkig is er de komende 4 à 5 weken met de kleurmix wortels een leuk alternatief voorradig!


Momenteel niet beschikbaar

wortel kleurmix

Opgelet: deze week (wk13) niet alleen de laatste van oogstseizoen 2018, maar ook de laatste 100tal porties grote wortels beschikbaar!

Deze grote wortels zijn nog gezaaid vóór de droogte van vorige zomer, er is nog een reeks gezaaid nadien die had moeten aansluiten, maar deze is onvoldoende gegroeid net door die droogte. Er zullen na deze week dan ook enkel nog "snack"worteljes zijn = onvoldoende als maaltijd!

1 portie = 3 stevige wortels én de mogelijkheid kleine/kromme/gebroken stuks bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

wortel specialiteit Oxhella

Na bijna drie maanden de laatste week beschikbaar denk ik en vanaf dan schakelen we over op een andere soort (langere wortels). Oxhella wortels zijn erg herkenbaar door een typisch konische vorm en ze heeft bovendien ook een stimulerende en aromatische smaak waardoor m'n zaadleverancier een topper beloofde! Het besteltempo vorig seizoen én de feedback van deelnemers ook dit jaar beamen dit :)


Momenteel niet beschikbaar

wortel Nantaise 2

Ik dacht dat varkentje vorige week wel even te wassen: snel de mini worteltjes oogsten die vorig jaar nog in augustus gezaaid waren als winterwortelen. Ze zijn echter na de hitte en onkruiddruk echt klein gebleven en bovendien was van snel oogsten geen sprake.Ik maak het werk af deze week en stel beschikbaar wat er is, MAAR verwacht geen grote eetwortelen, veeleer een klein snackje!!

Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :) Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!


Momenteel niet beschikbaar

wortelpeterselie

De allerlaatste stuks van deze teelt voor dit oogstseizoen zullen deze week (wk13) geoogst worden

Lekkere herfst en wintergroente. Wel onregelmatig gegroeid, soms dus es een dikke, dan weer een dunne. Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.

1 portie = 3 stuks


Momenteel niet beschikbaar

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Bestel enkel als je woensdag je pakket afhaalt en nog geen bulk hebt gehad! Agila is de enige aardappel die ik deze week zal meenemen naar het afhaalpunt. Dit om gesleur te vermijden en heel wat mensen kwamen afgelopen zaterdag bovendien al hun aandeel aardappelen halen of zullen dit nu zaterdag 10 november tussen 13 en 16u nog kunnen doen.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Alouette heeft een mooie rode schil en is redelijk vast tot licht bloemig na koken met een diepgele vleeskleur. Ze is prima geschikt om te koken en te bakken.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel carolus

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Carolus is een bloemig kokende aardappel met tweekleurige schil én ook erg lekker.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel charlotte

Erg gekend aardappelras omwille van zijn smaak en vastkokende eigenschappen. Ideaal voor een aardappelslaatje of om te bakken bv. Heb ik niet zo veel omdat ik het pootgoed niet had besteld, maar één van m'n plantgoedleveranciers had agila te kort en dit in de plaats gesteld... is enkel nog deze week (wk44) beschikbaar!


Momenteel niet beschikbaar

Aardappel Ditta

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...


Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

Deze week oogsten net zoals vorige week verder uit de eerste reeks (Friesland) patatjes. Het zijn dé vroegste en tegelijk stevig en smaakvolle aardappelen op de markt.

De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Recepttip: super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!

1 portie = 3 tot 400 gr


aardappel vitabella

Enkel nog beschikbaar in het aanbod voor de deelnemers die nog niet Vitabella is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!. Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput. Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.


Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

Mooi gegroeid en nog voldoende beschikbaar deze week (wk29) nadien kan het zijn dat het even wachten wordt tot begin augustus, zeker als het zo droog blijft...

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


biet geel

Mooi gegroeid en nog voldoende beschikbaar deze week (wk29) nadien kan het zijn dat het even wachten wordt tot begin augustus, zeker als het zo droog blijft...

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


biet rood

Mooi gegroeid en nog voldoende beschikbaar deze week (wk29) nadien kan het zijn dat het even wachten wordt tot begin augustus, zeker als het zo droog blijft...

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


look

Sinds twee weken helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Voor mij nog een beetje zoeken of dit het ideale oogstmoment is, maar ik wil het alvast proberen. Zeker nu de groei, dankzij 4 wiedbeurten sinds ze geplant zijn in oktober vorig jaar, goed gelukt lijkt!

1p = 1 bol (om te proberen of dit het juiste oogstmoment is, zal sowieso nog wat moeten drogen denk ik)


prei winter

Deze week (wk20) de de laatste 200tal echt kleine/dunne stuks, maar weggooien/onder freezen zou zonde zijn.

Dit zijn dus echt dunne exemplaren, enkel als lekkere smaakmaker voor soepen of kleine compagnon van vis of ...

1p = 1 dunne (of 2 heel dunne) schachtjes


Momenteel niet beschikbaar

prei zomer

Voor het eerst beschikbaar op de Plukheyde!

Best wel mooi gegroeid!

1p = 1 vrij dikke schacht met mooi fris blauwgroen loof


sjalot

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

venkel

We oogsten deze week uit de nieuwe reeks waarin we afgelopen vrijdag gestart zijn, kraakvers en frisgroen dus!

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.

1 portie = 1 middelgroot stuk (goed voor een 2tal personen)


yacon

De allerlaatste 2kg zijn nu (wk8) nog beschikbaar. Net zoals bij de aardappelen is zowel de opbrengst als de grootte weliswaar duidelijk minder dan vorig oogstseizoen. Yacon is een erg veelzijdige, lekkere en vooral ook gezonde groente. De suikers ervan vormen immers geen probleem voor diabetici, want worden pas in de dikke darm opgenomen én geven yacon een erg laag glycemische index. Soep volgens het recept hiernaast konden jullie proeven in ons promostandje op de kerstmarkt 2018 en die bleek SUPER! Jij probeert het toch ook?


Momenteel niet beschikbaar

zoete bataat

Jammer genoeg denk ik dat dit product nog maximaal 2 weken beschikbaar zal zijn. Dus ongeveer tot de eerste week van december. Oorzaak: half november schakelde ik over naar een later geplant stuk en daarvan bleek zowel de opbrengst als de kwaliteit (soms rotte stukjes) heel wat minder dan in de eerst geplante reeks. Reken voor 1 portie op @250gr tip: nieuw recept voor zoete aardappel frites op onze blog!


Momenteel niet beschikbaar

stengelui

Nog een 15 stuks beschikbaar deze week (wk28), nadien zal het met de huidige droogte wachten zijn tot eind juli begin augustus denk ik...

Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

1 portie = 1 blokje met 3 tot 4 stengels


Momenteel niet beschikbaar

aardpeer

Ook niet echt een lenteproduct, maar er zitten nog knollen van een 4tal planten in de grond en als ik ze laat zitten zullen ze opschieten op een plaats waar ik ze niet wens dit jaar. Ik moet ze dus toch oogsten en kan ze net zo goed nog beschikbaar stellen...De nieuwe voor komende winter zijn ondertussen al geplant!

Het is een veelzijdig product, van verrassende taartjes tot soep, zie receptjes http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=56 tot de soep die ik op de kerstmarkt heb gebruikt in combinatie met een heel lekkere pesto van boerenkool zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=49.

1 portie = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

zonnewortel

Nog beschikbaar tot eind maart!

De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt. De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig. Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.

1 portie = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

kliswortel

Deze week (wk51) nog de allerlaatste 4 porties, laten jullie me nog weten of dit product een (smaak)meerwaarde is of niet?! Het gaat hier over de (jonge en dus nog NIET tweejarige) wortels van een eenjarige plant. De productie is echter erg beperkt en ik zal het dan ook slechts als een soort van delicatesse in porties van 100gr aanbieden zodat zo veel mogelijk mensen er toch es kunnen van proeven. Info op de website van de leverancier: jonge wortels kunnen rauw gegeten worden, tweejarige wortels worden best eerst mals gekookt en vervolgens zoals pastinaak verwerkt in allerlei gerechten. En verder: "Zoals beschreven in de Flora Batava (1822), De wortel der plant is een zeer gebruikelijk geneesmiddel en de jonge wortels en stengels, van den schil ontdaan en gekookt, kunnen als Aspergien gebruikt worden, hebbende een smaak van Artisjokken.” 1p = 100gr, proberen als proevertje dus !!


Momenteel niet beschikbaar

OCA

Nog een klein experimentje op de Plukheyde! Heel beperkt beschikbar omdat ik de plantjes had gekregen van een onderzoeksinstelling als proef. OCA komt uit het Andesgebergte en de knolletjes hebben een heerlijk frisse en zoet-zurige smaak. Ze zijn er in verschillende vrolijke kleuren van wijn-rood over oranje tot Zacht-roze en gele of witte. De heerlijke tamelijk gladde, bijna bol-vormige knolletjes zijn zowel rauw, door salades, als gekookt, in roerbak-gerechten en gefrituurd te gebruiken, ze behoeven niet geschild te worden. De smaak is als Aardappel met een prettige, licht-zurige na-smaak, deze verdwijnt echter als men de knolletjes een paar dagen ‘in de zon’ laat liggen, ze worden dan bloemig en er komt een zoete smaak voor in de plaats. 1p = 100gr om es te testen


Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde vanaf deze week (wk29). Jammer genoeg nog niet vrij beschikbaar, pas volgende week zal er daarvoor voldoende productie zijn.

Erg lekker geelkleurig boontje, traditioneel iets dikker dan een prinsessenboon, maar zeker zo vol van smaak...


Momenteel niet beschikbaar

erwt dop

De allerlaatste week beschikbaar denk ik. De planten hebben ondanks de druppelbevloeiing stilaan hun leeftijd niet meer mee...

Ze geplukt krijn blijft een uitdaging! Iedereen welkom in het bonencomité dus op dinsdag of donderdagavond, steeds vanaf 20u.

Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

1 portie = 200gr


peultjes

Laatste week vrij beschikbaar denk ik. Ik ben weliswaar gestart met druppelbevloeiing zodat er misschien volgende week ook nog zijn. Toch merk ik dat de planten langzaam maar zeker op hun laatste beentjes lopen.

Ze geplukt krijn blijft een uitdaging! Iedereen welkom in het bonencomité dus op dinsdag of donderdagavond, steeds vanaf 20u.

1 portie is voor deze week (wk28) @200gr

Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


Momenteel niet beschikbaar

labboon

Massaal beschikbaar sinds vorige week (wk28)!

Labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...

Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm, ...


prinsessenboon

Ook al zullen opniuw meer boontjes zijn dan vorige week, maar de echte hoofdmoot verwacht ik zoals  bij de beterboontjes pas volgende week...Het wordt dus moeilijk om ze te verdelen, want iedereen zal er wel willen, maar jammer genoeg is m'n eerste zaaiing door de (jawel je leest het goed) koude meimaand in het water gevallen (er kiemde slechts 10%). Maar net deze planten komen nu in productie.Ik kan maar plukken wat er is en dat zal deze week nog maar een 2 tot 4 kg of dus een 12 tot 25 porties van 150gr zijn. De volgende weken zal dit aanbod wel groeien, want de 2e reeks is beter (zowat 60%) gelukt en verwacht ik @half juli.


Momenteel niet beschikbaar

purple teepee

Deze week (wk44) heeft koude nachten! Ik heb doek op de boontjes liggen en dus haal ik er misschien nog wel wat af, maar verwacht geen grote exemplaren, die zullen er pas volgend oogstseizoen terug zijn :)


Momenteel niet beschikbaar

Sanguigno boon

Stilaan de laatste boontjes van dit oogstseizoen! Wel slechts 3tal porties en dus helemaal niet talrijk, maar wat kan zal ik plukken en zo eerlijk mogelijk beschikbaar stellen.


Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

Voor de liefhebbers, het is ongelooflijk, maar er komen nog steeds beperkt verse bonen aan de staken :) Beperkt in aanbod dus en feitelijk na het seizoen, maar daarom niet minder lekker natuurlijk. Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

snijboon paars

Voor de liefhebbers, het is ongelooflijk, maar er komen nog steeds beperkt verse bonen aan de staken :) Beperkt in aanbod dus en feitelijk na het seizoen, maar daarom niet minder lekker natuurlijk. Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Laatste week beschikbaar denk ik, want de planten lopen na een stevige productie in juni nu langzaam maar zeker op hun laatste beentjes!

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

asperge

meerjarige groente, ten vroegste beschikbaar vanaf oogstseizoen 2018


Momenteel niet beschikbaar

aubergine donkerpaars rond

Nog een 2tal stuks beschikbaar denk ik. We naderen dus langzaam maar zeker het einde van de aubergineproductieperiode. En het mag gezegd, die was zeeer goed. Er werden dit seizoen al 753 stuks apart besteld en dat is dan zonder diegene in de basispakketten alsook de niet geleverde overproductie gerekend. We zullen de 1000 stuks dus wel gehaald hebben, da's zo'n 10 stuks per plant of ruim 6 stuks per persoon... Een buiten gegroeide donkerpaarse ronde aubergine. Van deze kan je perfect ronde grill-schijfjes maken, want door de trage buitengroei mooi vast vruchtvlees!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

De allerlaatste exemplaren deze week (wk46)! Lekker vaste variëteit, enkel opletten voor z'n scherpe stekels op het groene kroontje !!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine normaal Classic

De allerlaatste exemplaren deze week (wk45)!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine rond Beatrice

De eerste exemplaren deze week (wk29)!

Nog beperkt, kies je aubergine kies dan 1 stuk én geen tomaat! Kies je wel tomaat, maar dan geen aubergine dan zal ik proberen zo'n 75 à 100gr vruchtjes mee te geven.


Momenteel niet beschikbaar

aubergine wit Clara

De allerlaatste exemplaren deze week (wk46)!


Momenteel niet beschikbaar

basilicum bush

Deze week nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker. Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


basilicum classic

Deze klassieker is deze week (wk29) nieuw in het aanbod van de Plukheyde

1 portie = 1 potje.


basilicum paars

De paarse is een variant van de groene classic.

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

Mooie grote planten in pot die reeds werden opgepot voor de winter.Een echt frisse verschijning en lekker in thee!


Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie. Lekker in oosterse wokgerechten. Let wel op!! Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30. Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!


Momenteel niet beschikbaar

dille

Er zijn enkele potjes uit eigen zaaiing klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

dragon

Er zijn enkele potjes uit eigen stek klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

kervel

We plukken deze week (wk24) de voorlopig laatste stuks van deze lekkere soepmaker. Daarbij gaat het over planten die onder doek zijn opgegroeid en die mooi groot zijn!

1 portie = 1 blokje met een middelgrote kervelplant


Momenteel niet beschikbaar

limoenkomkommer

Ik heb nog een tweetal stuks gespot van deze speciale komkommer! Gezaaid door Lea, verpot door Sabine en nu dus af en toe leverancier van kleine (!!) schattige ronde komkommertjes


Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

Massaal beschikbaar vanaf deze week (wk28), ik verwacht minsten een 75tal stuks...

1p = 1 stuk


komkommer mini

Vrij ruim beschikbaar vanaf deze week (wk28). Ik verwacht steeds 30 tot 50 stuks...

1p = 1 stuk, de mini's zijn ongeveer 1/3 tot 1/2 het volume van een normale


koriander

Nieuwe reeks deze week (wk29) en dus terug kleine frisgroene plantjes!

1 portie = terug 1 blokje van normale grootte


landkers

De laatste planten van dit voorjaar deze week (wk20)!Pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

laurier

keukenlaurier of dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... we kijken uit naar plantgoed dat we beschikbaar kunnen stellen in biologisch afbreekbare potjes


Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten. Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

mizuna

Een typisch pittig aziatisch slasoortje. M'n plangoedkweker had het me voor raapsteel verkocht, vorig jaar iets minder populair, daarom ging ik het ook niet meer zetten, maar het is er nu toch .; Profiteer er van om wat extra pit in je slaatjes te brengen.


Momenteel niet beschikbaar

mosterdsla

Een 10tal wild gezaaide planten beschikbaar deze week (wk26)

Pittige mosterdsla, heerlijk voor je slamixen of in pesto!

1p = één blokje


Momenteel niet beschikbaar

munt chocolat

Bij het opruimen van een deel van de koepel waar deze planten vorig jaar stonden, gemerkt dat er verschillende uitlopers 'naast de pot' groeiden. Die bied ik vers verpot aan!

1 portie =  1 plantje met mooie fruisgroene blaadjes vers verplant in stenen pot.


Momenteel niet beschikbaar

oregano

Al een tijdje beschikbaar in het aanbod, loopt wel op zijn laatste 'beentjes' voor dit oogstseizoen. Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

Nog 2 'verloren' stuks...


Momenteel niet beschikbaar

mini paprika geel

Deze week (wk45) zal ik zoeken naar de achterblijvertjes! Ze zijn weliswaar klein, maar wél lekker en je krijgt ook 3 stukjes mee per portie, dus zeker oké als garnituur voor je pizza's, quiches, ommeletten, ... Kort gezegd, mini van stuk, maxi van smaak :)


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal rood Sprinter

Deze week (wk45) zal ik zoeken naar de achterblijvertjes! Een klassieke rode blokpaprika die buiten is gegroeid en daardoor wat later in het aanbod is gekomen, maar nu wel op zijn laatste benen loopt. Kies per week liefst niet meer dan 2 grote of 4 mini stuks per week per deelnemer aub.


Momenteel niet beschikbaar

mini paprika zoetpunt witgeel

Een buiten geplantte, kleine puntachtige witgele paprika. M'n plantgoedleverancier had maar 4 planten meer van deze soort ook al had ik er 24 besteld en dus is de beschikbaarheid van vruchten voor jullie niet hoog, wel al erg regelmatig gedurende 8 weken! Kies per week liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer aub. Foto hiernaast is genomen eind juli 2018


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt oranje of geel

Ondanks een flinke oogst vorige week, nu toch ook nog enkele 10tallen exemplaren. Het zijn wel erg puntige en dus lang, maar dunne exemplaren... Deze twee soorten waren later geplant en dus ook pas later rijp, maar daardoor nu nog begin november wel nog ruimer beschikbaar.


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Nog enkele nakomertjes...


Momenteel niet beschikbaar

peper De Cayenne

Vanaf week 31 is deze erg pittige variëteit al continu beschikbaar geweest. Vanaf half augustus waren er bovendien ook een iets zachtere smaakvariëteit. Het zijn dus echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar !


Momenteel niet beschikbaar

peper medium pikant

Nu, wk48, laatste keer beschikbaar. Ik had bij één van m'n zaadgoed leveranciers 2 medium pikante pepertjes besteld. Normaal een gele én eentje die via groen over paars en geel naar oranjerood zou gaan. Groot is m'n verbazing nu ik enkel rood zie en zonet ook es geproefd heb... Amaai, één van die twee zou ik toch niet mild noemen!! De andere zal ik zonder naam, maar met foto hier beschikbaar stellen. Je ziet dat ze wat dikker en minder gerimpeld zijn dan de cayennes die ik al een tijdje heb en die sowieso erg pikant zijn. Deze is dus (volgens mij) medium en smaakte (rauw) lekker :)


Momenteel niet beschikbaar

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.


Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

Ik had ze vorige week al in het aanbod kunnen zetten, maar vergat het... Ondertussen dus stevige, maar zeker nog frisgroene planten. Met gaatjes in de bladeren weliswaar = beetje last van aardvlowraat...

Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

rabarber

Uit de tuin van twee deelnemers kan ik elk jaar ruim 100 stelen beschikbaar stellen voor de liefhebbers. Super toch delen via de community! Alvast hartelijk dank Paul en Machteld.

1 portie = 1 stevige steel.

Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...


Momenteel niet beschikbaar

radijs kleurmix

radijs speciaal Sora

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde en vrij beschikbaar uit de derde buitenteelt!  

Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...


Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

Nog een 30tal porties beschikbaar, ze zullen wel behoorlijk groot zijn, want radijs groeit echt senel met dit warmere weer, maar nog steeds lekker krokant en knapperig!

1 portie = 6 tot 8 radijzen


Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

Deze behoorlijk pittige puntvormige radijsvariëteit heeft zichzelf gezaaid op de akker en daarom kunnen we nu enkele porties oogsten :)


Momenteel niet beschikbaar

rozemarijn

Er zijn enkele potjes uit eigen stek klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


rucola classic

Nog steeds vrij beschikbaar uit een relatief verse planting!

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei... 

 1 portie = 1 blok(je)


rucola paars

Vergelijkbaar met mosterdsla of golden frills, maar iets minder breed en natuurlijk paars blad. Lekker pittig en top als smaakmaker voor je mixslaatjes.

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

daslook

De laatste week beschikbaar, want een echt seizoensproduct! Aangeboden in gesneden bladbusseltjes, dus niet lang houdbaar, maar wel veelzijdig (zie hieronder)!

Er bestaan verschillende lekkere receptjes op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=58 met dank aan Inge, Marleen en Jonas!


Momenteel niet beschikbaar

tijm

Er zijn enkele potjes uit eigen zaaiing klaar om te leveren deze week (wk29)

1p = 1 potje


tomaat cherry Orange Fizz

Sorry, ze zijn er wel, maar nog (te) beperkt, kies je tomaat, kies dan 1 portie én geen aubergine! Kies je tomaat dan zal ik proberen zo'n 75 à 100gr vruchtjes mee te geven.Dat kunnen zowel kleine als grote tomaten zijn, rood, geel of oranje. Pas ten vroegste vanaf volgende week zal je zelf op soort kunnen kiezen.Ik merk dat ik net zoals bij de komkommer ongeveer 3 weken later ben dan vorig jaar, ondanks vroeger geplant te hebben en beter bij te zijn met opbinden. Hoofdoorzaak is onrijpe compost die in combinatie met de koude weken begin mei, de groei fel vertraagd heeft ...


tomaat cherry Pepe

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry dolly

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat noire crimee

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Donkere, lekker zoete vleestomaat. 1 portie = 1 stuk, want vrij groot.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Andine Cornue

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Je kan de smaak van deze tomaat misschien nog best vergelijken met die van een couer de boeuf, maar daarnaast is het een vastere echt puntvormige vleestomaat. 1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Black Cherry

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd lemon boy

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. 1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Orange queen

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Rose de Bern

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Russe Rouge

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

DNormaal de laatste oogst deze week (wk43). Ik stel in 3x (za, di, do) zo eerlijk mogelijk beschikbaar wat kan. Beperk je graag tot één type tomaten in je bestelling, dan kan iedereen die wenst er nog even kiezen!


Momenteel niet beschikbaar

tomaat roma Colibri

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

warmoes

Al een hele tijd vrij beschikbaar en dat blijft normaal zo tot het einde van dit jaar! Steeds een mix van verschillende kleurtjes ('rainbowmix').

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 2 plantjes elk met 6 tot 8 bladeren


winterpostelein

De laaste 25 à 30 plantjes van dit voorjaar, komt nadien terug richting oktober!Heerlijke alleskunner in de winter, nog even beschikbaar tot begin mei en doet het zeker als frisse knapperige slasoort ook in de lente nog goed!

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!

1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

tomaat tros grappelina

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

Tomaat green zebra

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

salie

Het allereerste aanbod van deze trage groeier! Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!


kiwano

yess, ik maak er feitelijk al 2 jaar reclame voor op de home- & faceboekpagina, maar sinds vorige week (wkk41) zijn de eerste rijpe kiwano's een feit op de Plukheyde. Nog heel beperkt, want feitelijk is het een experiment en is de zaai door omstandigheden (zaadleverancier leverde veel te laat) niet optimaal gebeurd. Maar als diegene die kunnen proeven hem smaken, plant ik er volgend jaar meer!


Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Na de regen en het warme weer jammer genoeg niet kwalitatief genoeg meer om te kunnen aanbieden. Voor zij die willen komen plukken voor confituur kan het wel nog, zie nieuwsbrief. Zal later dit jaar nog es terugkomen omdat 50% van de planten een 'doordrager' betreft die na de zomer opnieuw bloem moet maken en dus vrucht zal dragen.


Momenteel niet beschikbaar

framboos

Ze zijn er wel degelijk op de akker. Als er dinsdag en donderdag voldoende mensen zijn om boontjes te plukken, blijft er wel wat tijd om deze lekker zoete vruchten beperkt beschikbaar te stellen. Als je er wil, gewoon 1 portie aanklikken en dan doe ik de juiste verdeling op het afhaalpunt.


Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.


Momenteel niet beschikbaar

Plukeytjes en edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @515gr kost 7,70 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @515gr kost 7,70 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenfondue 250gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @250gr kost 4,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenburger

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie = 1 stuk en kost 1,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 1x

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie bevat 1 stuk vlees van @90gr en kost 2,80 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 2x

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie bevat 2 stuks vlees, samen @250gr en kost 7,90 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

plukeytjes

Beperkt beschikbaar! Graag maximaal één maal per maand 1 of 2 porties bestellen aub.

Ze zijn (voorlopig) met 6 en leggen momenteel samen zo'n 4 tot 5 eitjes per dag. Ik heb er dus maximaal 24 beschikbaar per week.  De eitjes zijn uit vrije uitloop en genummerd volgens "plukdatum" en in de koelkast bewaard. Hoe hoger het nummer, hoe jonger. Deze week (wk12) "pluk" ik nrs 8 enz.

1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraag


Momenteel niet beschikbaar


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie