Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s OF stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ENKEL WAT BESCHIKBAAR IS

Basispakketten

Basispakket

Deze week (wk24) loopt van 14 tot en met 18 juni.



Voor zij die zich het bestellen makkelijk willen maken en vertrouwen op de keuze van de boer stel ik vanaf nu een basispakket samen.



Kies je hiervoor, dan mag je altijd aanvullen met extra groenten of kruiden uit de rest van het actuele Plukheyde aanbod.



Groe(n)tjes boer Koen





Wat is een basispakket? Dat komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 2 koolrabi's, 3 porties peultjes, 2 sla's, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.





Wil je naast de (deze wk24) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !





Welke 7 groenten zitten er in het basispakket deze week (wk24)Koolrabi, raapjesmix, peultjes, sla eikenblad groen en rood + rucola, warmoes, andijvi en komkommer.



Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

broccoli steel

Ik had graag iedereen deze week (wk45) broccoli kunnen aanbieden, maar heb woensdag bij de oogst gemerkt dat ik er net te weinig zal hebben. Vandaar dit alternatief!



Immers, de broccoli stelen van de exemplaren die ik gisteren afsneed zijn eigenlijk ook super materiaal om in de keuken te gebruiken en bevatten vaak nóg meer smaak dan de broccoli zelf!





1 portie = 1 steel, goed voor 1 persoon. Ben je met meerdere in je gezin, pas voor dit product dit aantal dan gerust toe.





PS er staat een tof receptje + mooi verhaal over de broccoli steel op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=29


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

We zitten nu (wk24) even tussen twee reeksen. Er zijn best nog wel enkele mooie exemplaren, maar broccoli neemt het nu even over...





Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (en deze zijn goed voor 3 tot 4 personen)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool groen

Er zijn deze week (wk40) nog een 12tal groene bloemkolen, binnen enkele weken volgt nog een verse reeks.





Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)



 


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool oranje

Deze week (wk31) zijn er nog een 10tal mooie kolen.



Enkele keren per jaar voorziet de Plukheyde wat extra kleurvariatie op je bord.



Deze mooie donkergele (cheddar) bloemkool vind ik persoonlijk bij de mooiste en is verder even zacht van smaak als de witte...





1p = 1 stuk goed voor 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Deze week (wk31) zijn er denk ik nog een 2tal nakomertjes van deze paarse bloemkool.



Deze paarse bloemkool, blijft paars na koken en je kan er dus leuke kleurencombinaties mee op tafel toveren :)





1p = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

De temperaturen blijven deze week (wk18) nog 'winters' dus dit typische winterproduct blijft deze laatste week beschikbaar, daarna is het wachten tot oktober!





Nieuwe receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's




  1. Gezonde hapjes, zie pag2 op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=76

  2. Boerenkool-spinazietaart met ricotta en tonijn (zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=72)

  3. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze, even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

  4. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

  5. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

  6. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

  7. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!





1p = 5 grote bladeren, zéker goed voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool paars

M'n plantgoedleverancier heeft per ongeluk één plant boerenkool paars gestopt in een koolrabireeks...



Wie dus (buiten het seizoen) nog es boerenkool wil eten, ga je gang



Bruikbaar in stooofscholtels, puree, quiche, ...





1 portie = 6 bladeren of een groeitop, zeker voldoende voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

broccoli

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks met mooie middelgrote tot grote exemplaren broccoli.





1 portie broccoli = goed voor 2 tot 3 personen


broccolini rood sprouting

De laatste 10tal porties van dit voorjaar!



Het is een broccolisoort die kleine paarse scheuttopjes maakt, een beetje vergelijkbaar met koolscheuten, maar dan vaster. Elk scheuttopje lijkt op een mini broccoli op een lang steeltje dat je zeker mee kan eten.



Een echte delicatesse in de wok!





1 p = 5 scheuttopjes (goed voor 1p)


Momenteel niet beschikbaar

koolscheuten

Deze (wk17) vermoedelijk de laatste week beschikbaar.



Dit product ontstaat op palm- en boerenkool alsook spruitplanten die na de winter bijna einde productie zijn en door de lengende dagen + de stijgende temperaturen 'doorschieten' en dus bloemstengels vormen = koolscheuten.



De smaak is lekker zoet en het zijn erg krokante/sappige steeltjes waarvan het gebruik gaat van rauw in een slaatje, maar even goed perfect in je wok kan. Zelfs de bloemetjes zijn eetbaar en kunnen gewoon mee in de pot of meer nog, instaan voor extra garnituur vlak voor het opdienen!





Recepttip: http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/03/lang-leve-de-kool-seg.html daaruit blijkt zowel heel lekker als verse knabbel, in slaatjes of in de wok!





1p = 10 bloeistengels (zeker goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

chinese kool

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.



Ruim beschikbaar.





1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen





Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolraap rutabaga

De laatste 10 tal koolrapen van dit voorjaar!



Ze zijn behoorlijk groot, maar nog steeds veelzijdig in de keuken. Bewaart ook super, zelfs na snijden, dus je hoeft niet alles in een keer te gebruiken! 





Recepttips: Maakt een soep wat dikker en 'flourig', koolraap is ook zeer geschikt voor stoven: snel klaar en zacht van smaak, of in combinatie met andere groenten zoals schorseneer, yacon, biet, wortel, raap, ... En last but not least, je kan er groentenvellen van snijden voor een lasagna, zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51 





1p = 1 stuk, goed voor 3 tot 4 personen


Momenteel niet beschikbaar

koolrabi paars

Er is deze week (wk24) een nieuwe, mooi gegroeide reeks plukklaar! Paarse koolrabi groeit iets trager dan de witte en is daarom wat vaster van structuur...





Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 





1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


koolrabi wit

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks. Ruim beschikbaar.



Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente.





Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 





1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


palmkool

Met de winterse temperaturen van vorige maand hebben bepaalde suikers in palmkool zich normaal omgezet naar een zoetere soort waardoor deze koolsoort nog lekkerder wordt...



Normaal blijft dit product tot eind maart beschikbaar!



Recepttips 




  1. zie ook recepttips bij boerenkool !

  2. en ook via Griet in onze blog, zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=69 !!

  3. Nog wat meer input over gezonde chips van Yora in onze blog http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37





1 portie = 6 mooie&grote bladeren, zéker voldoende voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

raap classic

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks met erg mooi gegroeide knollen.



Ruim beschikbaar.





Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.





1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks met mooi gegroeide knollen.



Ruim beschikbaar.



Gele raap is iets steviger dan de classic keukenraap en ook iets pittiger.



Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!





1 portie = 3 stuks (gooed voor één volwassene)


raap wit

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks met mooi gegroeide knollen.



Ruim beschikbaar.





1 portie = 2 tot 3tal rapen (goed voor 1 persoon)


rammenas blauer herbst und winter

Mooi gegroeid, al een hele winter ruim beschikbaar, maar nu aan z'n allerlaatste week (wk20) begonnen, want ze komen nu echt in bloem...



Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort met vrij grote en mooi blauwpaars gevormde knollen die verder wel 'gewoon' spierwit vruchtvlees hebben.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes. Zou in dunne schijfjes op een bakplaat in de oven ook heerlijk carameliseren en dito smaken zegt Michael!


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon Laurin

Voorlopig de laatste 20tal stuks. Deze rammenas/daikon had ik gezaaid eind januari om vroeg 'grote radijzen' te hebben. Ze zijn stevig gegroeid tot zo'n 15 à 20 lang.



Kan perfect in je slaatjes, soepen, stoofschotels of gewoon in blokjes met wat (selderij)zout als snack... Geschild helemaal niet scherp van smaak.





1p = 1 stuk (middelgroot, zie foto)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Red meat daikon is een ronde soort winterradijs met een zachte, licht pittige en tegelijk bijna zoete smaak die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.



Met het mooie rode vlees binnenin kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk (bijna zo groot als een tennisbal)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon Misato Green

Een typische herfstrammenas!



Groeit iets sneller dan z'n collega's en is vrij zacht van smaak.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


Momenteel niet beschikbaar

rode kool

Er restten nog een 30tal kleinere exemplaren. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven, wil ik vragen er maximaal 1 per deelnemerscode te bestellen aub.





1 portie = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen.


Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Ook deze week nog een 30tal, maar tegelijk de laatste romanesco's van dit oogstseizoen! 



Bestelde je al broccoli, kies dan geen romanesco aub!



Romanesco is een mooie en erg lekkere koolsoort die in torentjes groeit. Zacht van smaak en toch erg karaktervol alsook stevig van structuur. Eén van mijn favorieten onder de kolen...





1p = 1 stuk en goed voor @3 personen.


Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

Typisch najaars- en winterproduct waar we nu (wk10) wel toe zijn aan de allerlaatste van dit seizoen. Niet super groot, maar zeker wel groot genoeg voor 2 personen.





Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


Momenteel niet beschikbaar

savooi de pontoise

Nog een 2tal kleinere exemplaren beschikbaar uit eigen zaai deze week (wk11), weliswaar lichtjes los want doorschietend.


Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

Savooi deadon is een mooie herfst- en winterteelt waar we deze week (wk11) toe zijn aan de laatste 4 exemplaren.



Savooi deadon is een kruising tussen de klassieke savooi en witte kool, daardoor zijn de bladeren minder geribbeld en de buitenste bladeren bovendien een mooie paarse kleur. De smaak is zachter en zoeter tov de classic.





1 portie = 1 kool zeker goed voor 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

spitskool paars

Paarse spitskool is best wel speciaal en vooral lekker in koolsalades. Nog fijner/zachter van smaak dan rode kool, maar met een vergelijkbare kleur.



Er restten nog een 4 tal kleine stuks





1 portie = 1 stuk goed voor 1 tot 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Vorige week zag ik tussen de winterbloemkolen één spitskool... Foutje van de plantgoedleverancier vermoed ik, ze is wel erg mooi gegroeid, zeker goed voor 3 tot 4p...



Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.





1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

spruitjes classic

De allerlaatste nakomers deze week (wk15)



We hebben ze heel het seizoen goed kunnen plukken door ze alternerend beschikbaar te stellen per week voor de even versus oneven deelnemerscodes. Dank voor jullie meedewerking daarbij!



Deze week staan ze als afsluiter een laatste maal open voor iedereen...





1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

paarse spruitjes

Beperkt beschikbaar!





Eigenlijk had ik planten gekocht waarvan ik had verwacht dat ze flowersprouts zouden produceren. Het bleken echter (erg traag groeiende) paarse spruitjes waarvan ik er sinds wk2 iedere week een 6tal porties kan aanbieden. Ze zijn iets bitterder dan de klassieke groene, wat dat betreft misschien minder kindvriendelijk...


Momenteel niet beschikbaar

witte kool

Witte kool is een klassieker in het winteraanbod van de Plukheyde. Deze week zijn we toe aan de allerlaatste 19 exemplaren van het lopende seizoen...



Ik oogst steeds zowel kleinere als dikkere zodat je veel kans hebt er één te kiezen die past in jouw menu!





1p = 1 stuk goed 2,3 of 4 personen


Momenteel niet beschikbaar

paksoy

Nog enkele mini paksoy's die door de nattigheid in februari in stress zijn gegaan en daardoor klein zijn gebleven + nu bloem vormen. Daarom geef ik er twee per portie 



Paksoy is lekker in al je woks of groentensappen.





1 portie = 2 paksoytjes, samen genoeg voor 1 tot 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

Bladgroenten

andijvie

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.



Recepttip: fantastisch in een puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!





1p = 1 of 2 stuk(jes) als je dat wenst


andijvie krul

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.





Recepttip: Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.





1p = 1 stuk


knolselder

We leveren de laatste weken zo'n 60 tot 70stuks knolselder per week. Door z'n populariteit zullen we deze week (wk5) door onze wintervoorraad zitten. We leverden van augustus tot nu bijna 1000 stuks of ruim 35% meer dan de 660 in dezelfde periode vorig seizoen.



Momenteel resten er nog een 50tal stuks, die zijn middelgroot, maar wel lekker voor slaatjes, zalfjes of in puree...





1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopende beschikbaar is op de Plukheyde!





Steeds 1 blokje per portie


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.



Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!





1p is steeds 1 blokje


zomerpostelein

Deze week (wk33) plukken we verder uit de reeks waarin we begin augustus gestart zijn, dus nog niet te groot!





Zomers broertje van winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!





Een portie = 1 blokje dat nu de ideale grootte heeft


Momenteel niet beschikbaar

roodlof rubro

Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.



De bolletjes die resteren zijn wel klein, want ik moet er behoorlijk wat oude laagjes afpellen...





1p = 1 bol(letje)


Momenteel niet beschikbaar

selder groen

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.





de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...





1p = 1 stuk


selder wit

De eerste reeks witte selder van dit seizoen.



Nog niet super groot, maar zeker oké...





Een klassieke smaak, recepttip erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!





1p = 1 stuk


sla asian mix

We plukken deze week (wk24) uit een reeks die al behoorlijk grote planten bevat.



Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.





1 portie asian mix = één blokje


sla baby leaf

De laatste 60 stuks van dit voorjaar, komt in het late najaar wel terug!



Ideaal voor een snel slaatje of op je boterham of ...





1 portie = 1 blok(je)


Momenteel niet beschikbaar

sla batavia groen

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.



Batavia is een mooie en krokante slasoort.





1p = 1 krop/stuk


sla batavia rood

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.



Batavia is een mooie en krokante slasoort.





1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad groen

Deze week (wk24) overgang naar een nieuwe reeks, mooi gegroeid



Groene eikenbladsla is samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad rood

Deze week (wk24) overgang naar een nieuwe reeks, mooi gegroeid



Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop/stuk


pluksla rood

Volledig nieuwe rode slavariëteit op de Plukheyde!



Het is een pluksla die groeit als krop (zie foto) maar waar je dus blaadje per blaadje van kan plukken zoals je nodig hebt zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.



Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!





1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla ijsberg

Nog enkele middelgrote exemplaren beschikbaar.



Frisgroene en lekker krokante sla.





1 p = 1 stuk(!je!)


Momenteel niet beschikbaar

sla krop groen

Nog enkele mooi gekropte stuks beschikbaar.





1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla krop rood

Deze week (wk24) overgang naar een nieuwe reeks, mooi gegroeid





1 portie = 1 stuk


sla romeinse groen

Deze week (wk24) voor het eerst beschikbaar dit seizoen. Romeinse sla is een erg krokante, lekkere sla die meer nog dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen zit.





Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!





1p = 1 stuk


sla veldsla

Een typisch seizoensproduct voor herfst, winter en vroege lente, donkergroen en boterzacht.



De laatste 15tal porties, daarna is het wachten tot @oktober.





Typisch voor het winter en vroege lente seizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!





1p = 2 blokjes


Momenteel niet beschikbaar

sla wasabino

Ik was ze even uit het oog verloren, maar er zijn deze week (wk24) terug wasabino slaatjes beschikbaar. Wel al wat doorgeschoten/in bloei door de warme dagen.



Sla wasabino is een klein plukslaatje met een fris groengeel en krullig blad. De smaak is wasabi-achtig, lekker pittig en Oosters dus, maar niet zo pittig als het Japanse kruid zelf...





1 portie = 1 blokje


spinazie

Deze week (wk23) plukken we verder mooi gegroeide spinazie uit 3 buitenplantingen;



In het voorjaar plukken we terug lossen bladeren, om de planten die er nu staan zoveel mogelijk te kunnen laten produceren...





1p = @150gr


Momenteel niet beschikbaar

spinazie Nieuw-Zeelandse

Voor m'n herfstreeks spinazie er is (eind oktober) kan je deze NZ-spinazie kiezen.



Iets meer werk in de keuken want je moet de blaadjes verwijderen van de stengel, maar verder wel vergelijkbaar in smaak en gebruik...





Nieuw-Zeelandse spinazie is een minder warmte gevoelige plant (schiet niet door) die je net zoals spinazie kan gebruiken in pasta's, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look.



Verwacht je echter aan ranken met eerder kleine blaadjes die tegelijk dikker zijn, maar dus naar smaak en toepassing wél lijken op die van klassieke spinazie. Gebruik enkel de blaadjes en de heel dunne stengeltopjes, want de dikkere stengelstukken zijn te taai!





1p = @300gr


Momenteel niet beschikbaar

suikerbrood

De allerlaatste 12tal stuks van dit seizoen...



Deze echte najaarsspecialiteit, blijft ook na de koude van afgelopen weken nog beschikbaar omdat ik ze goed had afgeschermd met vliesdoek. Mogelijk moet ik enkele van de buitenste bladeren verwijderen, maar de krop zelf is normaal goed beschut en dus leverbaar...





Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Recepttips: Je kan het rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst zoals we die al hadden veel minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken!





1p = 1 stuk (let wel zo'n stuk is minstens 3 x zo groot als een witloofkrop...)


Momenteel niet beschikbaar

suikermais

Bij het opruimen van deze teelt deze week (wk42) vond ik nog een 6tal stuks...



Lekker mals en sappig! En natuurlijk ook heerlijk zoet, zowel rauw van de kolf als gegrild in de oven...





1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

suikermais wit

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

snijselder

De laatste 10tal stuks, niet groot, maar let op: snijselder is wel een pak kleiner dan groene selder, maar ook een pak pittiger.



Je hebt er dus weinig van nodig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.





1 portie = 1 blokje


tatsoi

Deze week (wk21) laatste week beschikbaar dit voorjaar, want de planten zijn aan het doorschieten en er komt dus een (weliswaar ook eetbare) bloeistengel in...



Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie!





1portie = 1 (stevig gegroeid) blokje, goed voor 1 tot 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

wilde chichorée

Héél bitter slaatje dat vorig jaar niet door de evaluatie raakte, maar ik had nog enkele stuks plantgoed en heb deze gewoon nog uitgeplant.



Als je nog is wil proeven is dit het moment, want komt nadien op vraag van de deelnemers vorig jaar dus niet terug...





Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.



De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Momenteel niet beschikbaar

babyleaf suikerbietblaadjes

Laatste week beschikbaar!



Elke plant heeft ondertussen niet alleen frisgroene lekkere bladeren, maar ook stevige en vooral zoete wortels die je perfect kan meestoven met andere bietjes.



Het is voor veel mensen nog ontdekken, dus laat gerust weten wat jij ermee deed!





Biologisch testzaad gekregen van een firma die het aanraadde om te gebruiken als babyleaf. Ondertussen zelf en door een tweetal deelnemers laten proeven en we zijn het eens: vooral de jonge blaadjes zijn geweldig!! Sappig, boterzacht en smaken echt anders dan sla en toch weer niet => proberen en eventueel mixen met klassieke sla's zou ik zeggen...


Momenteel niet beschikbaar

Zoete aardappel bladeren

Nieuw sinds eind september en jawel, je leest het goed, de bladeren van zoete aardappelen zijn ook bruikbaar!



Ik leerde het van m'n sympathieke Afrikaanse seizoenswerknemer uit Guiné hoe je er een lekkere en volwaardige maaltijd mee kan bereiden.



Recepttip: http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=63





1p = 250gr (voldoende voor gerecht van 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

Vruchtgroenten buiten

augurk

Nieuw, maar erg beperkt beschikbaar dit jaar.



Ik had zoals elk jaar een 8tal planten uit eigen zaai aangeplant, maar uiteindelijk heeft maar één exemplaar het gehaald (schade door insecten en droogte bij opplant).



Zo'n plant kan normaal wel wat produceren, maar het zal natuurlijk niet voldoende zijn voor iedereen. Mijn excuses...





Deze plant kende op de Plukheyde de afgelopen 2 seizoen slechts een productieperiode tot half augustus, maar dit jaar denk ik dat aanbod kan lukken tot begin september!





Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.


Momenteel niet beschikbaar

butternut

De laatste 10tal stuks...



Butternut is een klassieker die weinig uitleg behoeft. Met hun typische vorm lijken het wel mooie gladde beige pionnen van een ganzebordspel ;)





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

Ondertussen is de gemiddelde dagtemperatuur onder de 16°C gezakt, de grens voor een goeie bevruchting van courgettes en daar verwacht ik er echt niet veel meer deze week...





1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang geel

Ondertussen is de gemiddelde dagtemperatuur onder de 16°C gezakt, de grens voor een goeie bevruchting van courgettes en daar verwacht ik er echt niet veel meer deze week...​





1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang wit

Ondertussen is de gemiddelde dagtemperatuur onder de 16°C gezakt, de grens voor een goeie bevruchting van courgettes en daar verwacht ik er echt niet veel meer deze week...​





1p = 1 stuk



 


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond geel

Ondertussen is de gemiddelde dagtemperatuur onder de 16°C gezakt, de grens voor een goeie bevruchting van courgettes en daar verwacht ik er echt niet veel meer deze week...​





Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.





1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond groen

Er zijn deze week opnieuw minder courgettes, want we naderen langzaam maar zeker het einde van hun seizoen...



Ik verwacht er een 2tal groene ronde





Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! 





1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

meloen cavaillon

Ik heb nog één rijp exemplaar gevonden :) Had je er al één gehad, laat dan zeker de kans aan anderen, want ik hoop dat ik iedereen ééntje kon gunnen, maar ik vrees er wat voor en schat nu dus al in dat ik volgend jaar wat meer plaats ga maken en de teelt nog beter ga verzorgen om deze populaire smaakmaker ruimer beschikbaar te hebben.


Momenteel niet beschikbaar

buitenkomkommer middellang

Nieuw, net zoals de augurk zijn de buiten opgeplante komkommers in productie gekomen. Al zal het deze week nog beperkt zijn.



Deze soort lijkt ook wel wat op augurk met z'n bobbeltjes, maar het zijn echt wel komkommers. Ze zijn iets vaster van structuur en sterker van smaak. Verder ook sappig en fris voor al je slaatjes en smosjes ...





1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

Er zijn een 4tal stuks beschikbaar van een plant die zichzelf had gezaaid op de akker...





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

pompoen classic

Begin oktober werden de pompoenen geoogst, ik telde toen nog zo'n 250 stuks butternuts, dat zijn er momenteel (wk47) jammer genoeg maar een 10tal meer omdat ik last had van knaagdieren en rot ...



Gaag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub, dan zingen we het normaal uit tot eind november...





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

pompoen groen

Nog een 7tal stuks, gewone grootte.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen blauw

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! Heel wat deelnemers lieten me dit en vorig jaar weten dat het een heel lekkere soort is, maar wel hard om te snijden. Ze bewaren dan ook goed.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

Begin oktober werden de pompoenen geoogst, ik telde toen nog zo'n 220 stuks butternuts, dat zijn er momenteel (wk48) jammer genoeg maar een 5tal meer omdat ik last had van knaagdieren en rot ...



Gaag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub, dan zingen we het normaal uit tot eind november...



De spaghetti pompeoen is een iets minder klassieke, maar vooral erg veelzijdige pompoen!



Je kan hem na halvering en grillen in de oven gekruid naar keuze uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij die je op zijn beurt op verschillende manieren kan verwerken...





1p = 1stuk, ik breng zowel kleinere, grote tot erg grote exemplaren mee, dan kan je kiezen


Momenteel niet beschikbaar

pompoen delicata

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen sweet dumpling

De allerlaatste 16tal stuks...



De minst klassieke pompoen in ons aanbod, oa op vraag van enkele deelnemers (hé Inge ;) )





De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.





1p = 1 stuk(je !) ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Bleek een moeilijke teelt dit jaar. Mogelijk heb ik ze te weinig meststof gegeven en er bleken met de hitte in juli ook wel wat planten af te sterven.



Na de bestellingen van vorige week blijven er een 15tal meloenen over. Sommige vrij groot, andere klein.



Ik stel voor dat ieder die er vorige week (nog) geen koos of ze vergat af te halen, maar die er graag wil, er deze week bestelt. Je kan dit doen door 1 portie te bestellen en dan zal ik ifv het aantal personen waarmee je bent aangesloten een halve meloen van een kleine of grotere meegeven. Zo heeft iedereen evenveel kans gehad van deze lekkere vruchten te proeven!


Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

pastinaak

Deze week (wk22) de allerlaatste week beschikbaar dit voorjaar. Nog steeds ruim beschikbaar en ook al beginnen de planten op schieten (bloei na de winter), de smaak en kwaliteit is nog altijd top!



Recepttip voor pastinaak walnoot(cup)cake!





Recepttips van eigen deelnemers: samen met wotelpeterselie en/of wortel en/of raap in stoofschotels of ook in soep zie pastinaaksoep met peer en nog heel wat andere recpeptjes op onze blog.





1p = 2 tot 3 kleinere stuks


Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

Bij het ruimen van het veld heb ik nog schorseneren gespot waarmee ik nog zo'n 12 porties kan oogsten...  perfect bij het koude weer van deze week (wk14)!



Deze tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.



Recepttips




  1. via een collega boer: halfzacht stomen en rollen tot een kroket (zoals met aardappelkroketten) en dan frituren! Dat frituren lukt trouwens ook zonder jasje liet deelneemster Lut me weten. Zie https://www.mijnspar.be/recepten/frietjes-van-schorseneren en haar kinderen vonden het super :)

  2. kok Loïc op VTM van het programma 'zot van koken' kwam er vorig jaar op de Plukheyde halen (zie foto) om ze te bereiden op een originele manier. Er zijn hierbij leuke beelden gefilmd op onze akker die je kan bekijken via VTM go!!

  3. 'kids-proof' uit onze eigen community via deelneemster Nele vind je op onze blog op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina.





1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

witloof

Let op: niet vergeten meenemen wat je vorige week bestelde



én deze week (wk12) is het de laatste keer dat je er kan bestellen deze winter, want net zoals het Plukheyde seizoen 2020 loopt ook het witloofseizoen af!



Witloof is de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik zoals vorig seizoen 1 op 1 doorreken aan de prijs van 2,50 euro/kg. Ik zal dit doen door in 2x en dus telkens per 3 maanden (begin januari en eind maart) een afrekening op te maken van wat je bestelde.





1 portie = 250gr





Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


Momenteel niet beschikbaar

wortel Napoli

We oogsten deze week (wk51) verder in de nieuwe reeks Napoli wortels. Deze zijn tov de eerste reeks eerder dit jaar beduidend kleiner zoals ik vermoedde, maar wel oké. Ze komen dan ook uit m'n 2e zaaiing van eind juli.





1p = 4 worteltjes en extra kleintjes bijnemen uit een bak die ik voorzie mag


Momenteel niet beschikbaar

wortel geel

Deze week (wk47) de laatste week dat we deze soort oogsten, mogelijk gaan we voor oogstdag vrijdag al over naar de Oxhella's.



Het is een nieuwigheid binnen het assortiment van één van m'n vaste zaadleveranciers die ik wou proberen. Zo nieuw dat hij nog geen echte naam heeft, enkel een code: "3KS MOG". Benieuwd naar jullie reacties...





1 portie = 2 grote/stevige wortels én 1 wat kleinere


Momenteel niet beschikbaar

wortel specialiteit Oxhella

Er restten nu (wk4) enkel nog worteltjes op het veld die ik onvoldoende heb kunnen wieden. Daardoor zijn ze erg klein gebleven en het zijn er ook niet zo veel meer.



Ik zal nog oogsten wat kan, maar ze zijn dus nog kleiner dan deze van de vorige weken. Doordat ik ze laat afwegen kan je wel rekenen op een redelijke portie.





1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

wortel Nantaise 2

Deze klassieke lange oranje wortel zal enkel nog deze week (wk41) beschikbaar zijn.





Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :) Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!





1 portie = 3 wortels


Momenteel niet beschikbaar

wortelpeterselie

Sinds begin oktober in het Plukheyde aanbod, maar nu (wk15) de allerlaatste 8tal porties. Mooi gegroeid dit jaar.



Wortelpeterselie is een typische herfst en wintergroente. Leunt voor het gebruik in de keuken sterk aan bij knolselder, maar ook zeer goed in stoofschotels...





Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.





1 portie = 2 stuks


Momenteel niet beschikbaar

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Net zoals vorige week oogsten we verder deze Agila aardappel omdat de plaats waar ze staan op de akker vrij moet raken.



Agila is een half zacht, half vast kokende alleskunner!





1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Enkel nog deze week (wk40) beschikbaar, want geplant vanuit een overschotje eigen productie van vorig jaar die ons toch @50kg opbracht...



Alouette, is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!





1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel connect

Enkel nog bestellen als je nog geen aardappelen op het veld afhaalde aub!



Connect is een bloemige en nieuwe soort op de Plukheyde.



Gekozen omwille van de resistentie tegen de gevreesde aardappelplaag en die belofte maakte hij alvast waar.



Andere beloftes: gladde, makkelijk schilbare en zacht kokende aardappel. Smaakvol rechtstreeks op tafel of in de puree, minder voor frieten. Benieuwd naar jullie bevindingen!





1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel charlotte

Erg gekend aardappelras omwille van zijn smaak en vastkokende eigenschappen. Ideaal voor een aardappelslaatje of om te bakken bv. Heb ik niet zo veel omdat ik het pootgoed niet had besteld, maar één van m'n plantgoedleveranciers had agila te kort en dit in de plaats gesteld... is enkel nog deze week (wk44) beschikbaar!


Momenteel niet beschikbaar

Aardappel Ditta

Deze week (wk17) de allerlaatste aardappelen van het vorige seizoen.



Ditta blijkt op de Plukheyde akker jammer genoeg vrij stevig aangetast door wraatschade van de 'ritnaald', een klein wormachtig stadium van een insect.



Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...





1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

Raar maar waar, er zit nog steeds een klein hoekje van deze aardappelen in de grond. Ik heb vandaag (zondag) getest of deze nog goed zijn door één struik boven te halen.



De aardappelen blijken een beetje gekiemd, maar zijn verder zeker oké. Nog hard en zeker niet rot. Zie ook foto.



Daarom mag iedere deelnemer die deze week naar het veld komt (uitleg zie nieuwsbrief !) desgewenst 1 portie van 200gr per aangesloten persoon bestellen. Ik zal ze vooroogsten zodat je ze enkel hoeft af te wegen.





De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Recepttip: super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!





1 portie = 200 gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel vita bella

Enkel nog bestellen als je nog geen aardappelen op het veld afhaalde aub!



Vastkokend en ideaal om te bakken of voor mooie gladde kookaardappelen.





1p = 300 gr


Momenteel niet beschikbaar

ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Net zoals vorig jaar is de oogst vrij mooi gelukt, iets minder dik misschien, maar wel stevig en smaakvol!



Laatste week beschikbaar denk ik





1p = 3 uien


Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!. Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput. Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.


Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

Nog niet erg groot, de eerste reeks bietjes is jammer genoeg niet erg groeizaam, wel lekker!





Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente





1 portie = 3 bietjes


Momenteel niet beschikbaar

biet geel

Nog niet erg groot, de eerste reeks bietjes is jammer genoeg niet erg groeizaam, wel lekker!





1 portie = 3 bietjes





Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


biet rood

Momenteel niet beschikbaar

look

Vrij te kiezen.



Het gaat de laatste week over verse look, want ik ga ze daarna volledig oogsten om ze te drogen om te veel verlies te vermijden.



Nu nog vers en dus sterk van smaak...





1p = 1 bolletje (groei valt beetje tegen, vooral door de droogte/hitte in mei en juni).


Momenteel niet beschikbaar

prei winter

Enkel nog prei van mindere kwaliteit. Ik bied hem aan om dat deel van het veld proper te kunnen maken.  Zeker nog goed voor soep, maar heeft een zeer duidelijke stek (bloeistengel) en ik merkte bij controle ook wat preivlieglarfjes in de stengels...



Tip, je kan de stek makkelijk verwijderen door de schacht in de lengte doormidden te snijden en de bloeistengel er dan uit te halen voor je de prei verder snijdt!





1p = 1 stevig stuk


Momenteel niet beschikbaar

prei zomer

We plukken (vermoedelijk nog tot eind deze maand) verder uit de reeks zomerprei waarin we begin augustus gestart zijn.



Kulaures (zo noemt de soort) is een preisoort die we vorig jaar op de Plukheyde voor het eerst uitgetest en erg lekker bevonden werd. Hij heeft een iets bleker blad, maar vooral een erg lange wit/lichtgroene schacht die mooi is gedikt en gewoon ook héél erg lekker is!





1p = 1 vrij dikke schacht met lichtgroen loof


Momenteel niet beschikbaar

sjalot

Deze sjalotten zijn op de Plukheyde een nieuwe soort die ons erg mooie/stevige sjalotten opleverde



De laaste 70tal porties voor dit seizoen





1p = 3stuks



 


Momenteel niet beschikbaar

stengelui

Ruim beschikbaar. Mooi en stevig gegroeid.





1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks die iets steviger en frisgroen gegroeid is. Er zit wel wat opgespat zand tussen de bladlagen na het onweer van begin deze maand!





Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.





1 portie = 1 stuk(je) goed voor 1à2personen


Momenteel niet beschikbaar

yacon

Deze week (wk17) de allerlaatste 8tal kg na een erg vruchtbaar Yacon-seizoen waarin we zo'n 250kg konden leveren!



Erg veelzijdig in de keuken: kan in soep, maar even goed in de wok, of zelfs als verse snack(in dat laatste geval best enkele dagen laten liggen, dan worden de knollen nog zoeter...)





Deze groente is ERG gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici, maar je kan er ook erg lekkere soep van koken of het gewoon vers eten als tussendoortje of wokken of ... Enkele recepten vinden jullie hier http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=20





1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

zoete bataat

In principe heeft iedereen de vorige 2 weken kans gehad zijn/haar aandeel zoete aardappel van de totaaloogst te ontvangen.



Er rest nog @20kg die ik deze week in stukjes zal inzetten. Bestel nog max 2 porties na per deelnemerscode aub (en 1 als je met 1 persoon bent ingeschreven)



1 portie = 300gr.





Recepttips vind je oa op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=35 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=36 al heb je voor die laatte ook pompoen nodig, maar die is momenteel nog niet helemaal afgerijpt en komt pas eind september in ons aanbd...





1p= 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardpeer

Deze week (wk16), de laatste keer beschikbaar, want ik moet voldoende plantgoed overhouden voor volgend seizoen.



Aardpeer is een typische herfst en wintergroente die waar hij groeie onder de grond zeker tegen wat vrieskou bestand is...





Het is een veelzijdig product, van verrassende taartjes tot soep, zie receptjes http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=56 tot de soep die ik in 2018 op de kerstmarkt heb gebruikt in combinatie met een heel lekkere pesto van boerenkool zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=49.





1 portie = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

zonnewortel

In het aanbod van de Plukheyde sind eind november, maar deze week (wk19) de laatste keer beschikbaar. Komt wel terug vanaf oktober...



Typische herfst- en wintergroente die waar hij groeit onder de grond zeker bestand is tegen wat vrieskou.





De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt. De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig. Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.





1 portie = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

OCA

Nog een klein experimentje op de Plukheyde! Heel beperkt beschikbar omdat ik de plantjes had gekregen van een onderzoeksinstelling als proef. OCA komt uit het Andesgebergte en de knolletjes hebben een heerlijk frisse en zoet-zurige smaak. Ze zijn er in verschillende vrolijke kleuren van wijn-rood over oranje tot Zacht-roze en gele of witte. De heerlijke tamelijk gladde, bijna bol-vormige knolletjes zijn zowel rauw, door salades, als gekookt, in roerbak-gerechten en gefrituurd te gebruiken, ze behoeven niet geschild te worden. De smaak is als Aardappel met een prettige, licht-zurige na-smaak, deze verdwijnt echter als men de knolletjes een paar dagen ‘in de zon’ laat liggen, ze worden dan bloemig en er komt een zoete smaak voor in de plaats. 1p = 100gr om es te testen


Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

Er zijn wel nog wat boterboontjes, maar ik merk de laatste weken dat ik moeilte heb ze geoogst te krijgen. Ik ga m'n best doen, maar ben dus niet zeker dat het me lukt, hou er aub rekening mee in je weekplanning, als het lukt zie het dan als een extraatje...



Erg lekker geelkleurig boontje, traditioneel iets dikker dan een prinsessenboon, maar zeker zo vol van smaak...





1p = 150gr


Momenteel niet beschikbaar

erwt dop

lIk kan deze week nog de laatste te dik geworden peultjes oogsten als 'doperwten'





Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)





1 portie = 150gr


Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Deze week (wk24) de eerste peultjes uit de buitenplanting! Ik kan nog niet goed inschatten hoeveel de 80m zal produceren, dus zet ik de stock nog niet te hoog in.



Dat wil zeggen dat ik vanaf nu het bonencomité graag terug activeer. Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt er dus geplukt vanaf 20u op de akker en je bent altijd welkom om een handje toe te steken. PS voor peultjes moet je je minder bukken dan voor boontjes ;) 





1 portie = 200gr





Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


labboon

Allerlaatste labbonen van dit seizoen.



Het aanbod is net zoals bij de doperwten beperkt gebleven omdat heel wat plantenn eind juni in de hitteweek een slag hebben gekregen die ze niet te boven zijn gekomen...



De bonen die we leveren zijn ondanks dat, best oké!





1p = 250gr





Labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...





Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm, ...


Momenteel niet beschikbaar

prinsessenboon

Er zijn wel nog wat prinsessenboontjes, maar ik merk de laatste weken dat ik moeilte heb ze geoogst te krijgen. Ik ga m'n best doen, maar ben dus niet zeker dat het me lukt, hou er aub rekening mee in je weekplanning, als het lukt zie het dan als een extraatje...



Erg lekkere klassieker die geen uitleg behoeft denk ik :)





1p = 150gr


Momenteel niet beschikbaar

Edamame (soja boontjes)

Laatste week beschikbaar.



Ik heb deze teelt op vraag van één van onze deelnemers uitgeprobeerd. Marleen sprak van een grote voedingswaarde én bruikbaarheid in de keuken. Wel een lange groeiperiode EN je hebt er wel wat nodig voor een portie...



Recepttip: zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=62



Om ze geplukt te krijgen samen met de andere boontjes is hoe dan ook iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité met start om 19u00! Of geef me een smsje als je op een ander moment zou willen langskomen!!





1p = 250gr (de peulen bevatten slechts twee of drie erwtvormige boontjes, dus da's geen massa, maar ik wil niet te hoog inzetten, want het plukken zal niet eenvoudig zijn...)


Momenteel niet beschikbaar

Teggia boon

Mooi gemarmerde bonen die je moet doppen uit de peul en die je vervolgens kan koken, stoven of stomen om nadien te verwerken in een slaatje OF gewoon vers kan eten.



Zie ook foto hiernaast. Super lekker én voedzaam!



Je kan ze gewoon stoven zoals je met boter- of prinsessenboontjes zou doen. 





1p = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

Er zijn wel nog wat snijbonen, maar het zijn er niet super veel meer...



Klassieke groene snijboon, lekker om dik of dun gesneden te stoven met een uitje, p&z + nootmuskaat





1p = ongeveer 250 gr


Momenteel niet beschikbaar

snijboon geel

Er zijn wel nog wat gele snijbonen, maar het zijn er niet super veel meer...



Het gaat over dik geworden boterboontjes aan de staken, weinig of zelfs niet dradig, net zoals klassieke brede snijboon, maar deze zijn gewoon dikker en ronder...





1p = ongeveer 250gr


Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Jammer genoeg in de week vorst van -10°C afgelopen februari heel wat planten verloren.



Artisjok is een meerjarige plant die meer produceert naarmate hij ouder wordt, maar door die strenge vorst dit jaar dus heel wat minder :(





1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

asperge (groen)

Er is wat stormschade in de asperges: ik laat steeds al één stengel doorgroeien per plant zodat die zeker reserve kan opslaan voor het volgend seizoen. Maar de wolkbreuk heeft er verschillende afgeknakt. Ik zal moeten kijken of er voldoende hergroeien. Ik weet dus nog niet hoeveel porties er zullen zijn en zet daarom laag in...



Bestel sowieso geen asperges als je er dit jaar al 2x hebt kunnen bestellen én maximaal 1 portie per aangesloten persoon aub!





1p = 5 stelen


Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

Langzaam maar zeker de laatste stuks van het seizoen...



Rania is tweekleurig (wit&lichtpaars) gestreept, bevat iets meer stekels op het groene kroontje (opgelet, die prikken écht!) en is iets vaster van vlees dan de klassieke egaal donkerpaarse.





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

aubergine normaal Classic

Langzaam maar zeker de laatste stuks van het seizoen...



Klassieke aubergine, al heb ik wel twee soorten staan één zoals je ze kent uit de winkel en één met langere, smallere vruchten.





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

aubergine rond Beatrice

Er zullen deze week (wk33) iets meer aubergines beschikbaar zijn.





1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub


Momenteel niet beschikbaar

aubergine wit Clara

Jammer genoeg lijken de aubergineplanten dit jaar niet zo veel te produceren als vorig seizoen. Ik bied aan wat kan...





1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub



 


Momenteel niet beschikbaar

basilicum bush

Nog één mooie planten gespot van deze schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker.



Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!





1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


Momenteel niet beschikbaar

basilicum classic

Voor het eerst beschikbaar dit seizoen, mooi gegroeid!





1 portie = 1 potje.


basilicum paars

De paarse is een variant van de groene classic.





1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


Momenteel niet beschikbaar

bieslook

De laatste 4 potjes...



Verpot door Sonja in de typische stenen potjes. Dank daarvoor!



PS wie zin heeft, er is deze week (wk21) basilicum die zou moeten verpot worden, dat kan perfect in de tunnelserre uit de regen en is geen zwaar werk... Geef gerust een seintje per sms of telefoon als je hiervoor zou willen langskomen!





1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

Mooie grote planten in pot die reeds werden opgepot voor de winter.



Een echt frisse verschijning en lekker in thee!


Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie. Lekker in oosterse wokgerechten. Let wel op!! Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30. Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!


Momenteel niet beschikbaar

dille

Er zijn enkele potjes uit eigen zaaiing klaar om te leveren deze week (wk28)





1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

dragon

Er zijn enkele potjes uit eigen stek klaar om te leveren deze week (wk28)





1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

kervel

Al een hele tijd in ons aanbod, maar deze week (wk22) mogelijk de laatste keer dit voorjaar, want de kervel begint nu toch wel door te schieten (in bloei te komen). Wel nog ruim beschikbaar.





1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

limoenkomkommer

Nog een 10tal stuks beschikbaar deze week (wk43)



Een speciaal en licht naar citrus smakend, ! erg klein ! schattig rond komkommertje





1p = 1 stuk(je !)


Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

De eerste grote komkommers deze week (wk24).



Nog beperkt, want de productie komt nog maar net op gang. Bestel er dus maximaal 1 per deelnemerscode aub!





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini

Langzaam maar zeker iets meer productie van deze mini komkommers. Ze zijn ongeveer 1/3 tot 1/2 van het volume van een normale komkommer, maar zeker zo lekker!





1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

koriander

Koriander is net zoals peterselie een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend en op dit moment ook ruim beschikbaar, maar deze week (wk24) wel groot en opgeschoten/in bloei.





1 portie = 1 blokje


landkers

De allerlaatste week beschikbaar dit voorjaar, want dreigt te groot te worden. Ruim beschikbaar.



Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25





1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

laurier

Met dank aan de tuin van Machteld die deze week haar erg grote laurierstruiken snoeit uitzonderlijk beschikbaar.



keukenlaurier en dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... 





1p = 1 snoeitak om te drogen


Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten. Opgepot door één van onze deelnemers (Nele), dank daarvoor!





Kan je gerust uitplanten en groeit als een vaste plant (blijft dus leven in de winter) als je het plantje niet meteen kaal plukt :)





1 portie = 1 stenen potje


Momenteel niet beschikbaar

marjolein

Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor :) :)





1 portie = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

mosterdsla

Pittige mosterdsla, heerlijk voor je slamixen of in pesto!





1p = één blokje


Momenteel niet beschikbaar

Chocolade munt

Ik plantte een tweetal jaren terug chocolade munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die staan nu weelderig te groeien tussen mijn koepels.



Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!





1 portie =  1 gesneden busseltje


oregano

Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor :) :)





1portie = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

De klassieke gele "blokpaprika".



Nog enkele allerlaatste nakomertjes





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

mini zoetpuntpaprika oranje

Erg lekkere snackpaprika met weinig zaadjes.



Erg ruim beschikbaar, het gaat over gele en oranje vructhjes die ik gemengd aanbied.



Mogelijk vanaf volgende week door de koude heel wat minder, dus bestel genoeg deze week...





1p = 5 stukjes


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal rood Sprinter

De klassieke rode "blokpaprika" al zal ik ook een deel moeten aanvullen met puntige (minder lang dan de zoetpunts)



Deze (wk46) voor het laatst dit seizoen beschikbaar.





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

kleine peper medium pikant rood

nog een 8tal stukjes beschikbaar (de laatste)





1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt geel

Mooie gele zoetpunt paprika's, deze week (wk44) de laatste week beschikbaar.





1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Mooie rode zoetpunt paprika's, deze (wk45) de laatste denk ik.





1p = 1stuk



 



 


Momenteel niet beschikbaar

peper De Cayenne

Deze cayenes zijn echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan het najaar, bestellen dan maar!





1p is voorlopig 1 stuk



 


Momenteel niet beschikbaar

peper medium pikant

Nog een tweetal weekjes zullen er voldoende pepers zijn denk ik!



Eventueel ook nog in december, maar dat is dan eerder uitzonderlijk...





1p is voorlopig 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.


Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

Allerlaatse week dit voorjaar, want de planten zijn ondertussen (erg) groot, wel nog ruim beschikbaar!



Licht pittig najaars- en winterslaatje met krokante en sappige steeltjes.





Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa





1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

rabarber

Deze week opnieuw een 30 tal stelen beschikbaar.



Het zijn grote stelen, dus bestel er aub max 2 per deelnemerscode, dan kan ik er zoveel mogelijk mensen gunnen!





1 portie = 1 stevige steel.





Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...


Momenteel niet beschikbaar

radijs kleurmix

We plukken deze week (wk33) verder uit zaaiing die we vorige week pas aansneden. Het gaat dus nog steeds over relatief kleine en frisse radijsjes!





1p = een 6tal mooie radijsjes





Recepttips op de blog http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=59


Momenteel niet beschikbaar

radijs speciaal Sora

We plukken verder uit de reeks van vorige week, ik verwacht vrij grote radijzen dus! 





Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...





1p = een 5tal stuks


Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

We kunnen deze week (wk32) weer een verse zaaiing met dus kleine frisse radijsjes aansnijden!





1 portie = 6 tot 8 radijzen


Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

Schiet op uit zelfzaaiing van teelt de vorige jaren, daarom een 10tal gevonden op de akker



Voor de liefhebber dus. Eiszaphen is een behoorlijk pittige puntvormige en grote (mini daikon zeg maar) radijsvariëteit





1p = 1 grote radijs (@10 tot 15 cm)


Momenteel niet beschikbaar

rozemarijn

Nog een 10tal potjes beschikbaar





1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

Normale grootte deze week en ruim beschikbaar.



Klassieke smaakmaker in al je slaatjes, op pizza of... zie recepttip hieronder!





Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.





1 portie = 1 blok(je)


rucola paars

Deze week (wk6) kunnen we nog even verder plukken uit de allerlaatste exemplaren. Op de evaluatievergadering onvoldoende steun gekregen om opnieuw te planten. Wel zag ik in de voorbereiding op deze week dat ik nog één partij plantgoed besteld had bij m'n leverancier, dus komt in maart nog één maal terug...



Samen met de rode rucola eigenlijk vergelijkbaar met een portie asian mix!!





1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

daslook

Deze week (wk17) vermoedelijk de laatste week beschikbaar dit seizoen en net nu kreeg ik nog twee leuke receptjes, zie hieronder!



Het zijn gesneden bladbusseltjes uit de tuin van twee van onze deelners. Dikke merci aan Nele en Marleen die dit product al ruim een maand oogsten voor ons. Een mooi voorbeeld van community/deel landbouw.



Daslook is bovendien super veelzijdig in de keuken!





Er bestaan verschillende lekkere receptjes op onze blog.



Zo zijn er twee daslook creaties net op de valreep toegevoegd: een gehaktschotel en een pastavariant. Dank je wel Wouter en Cindy.



De andere zijn gegroepeerd in een daslook kookboek en staan er al wat langer, maar zijn even leuk met dank aan Inge, Marleen en Jonas!


Momenteel niet beschikbaar

tijm

Nieuw vanaf deze week (wk33), schattige plantjes, gezaaid door Lea, ondertussen plukklaar.





1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

We zijn op het einde van het tomatenseizoen.



Ik kan deze week (wk44) nog een 80tal grote tomaten en 2 tot 3 kg cherry tomaatjes oogsten denk ik. Dat zijn samen even porties als er deelnemerscodes zijn.



Maak in die zin de keuze voor 1 portie per deelnemerscode aub, dan kan ik iedereen nog iets gunnen.





1p = @200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Pepe

Ongeveer de laatste week beschikbaar..



Pepe is een iets dikker, maar mooi rond en rode cherry tomaat.





1p = @200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry dolly

Dolly is een typische zoete, 'duiveivormige' cherry tomaat.



Nagenoeg einde seizoen, dus deze week en mogelijk nog volgende week telkens nog een 20tal porties beschikbaar... 





1p = @200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat noire crimee

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Donkere, lekker zoete vleestomaat. 1 portie = 1 stuk, want vrij groot.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

We zijn op het einde van het tomatenseizoen.



Ik kan deze week (wk44) nog een 80tal grote tomaten en 2 tot 3 kg cherry tomaatjes oogsten denk ik. Dat zijn samen even porties als er deelnemerscodes zijn.



Maak in die zin de keuze voor 1 portie per deelnemerscode aub, dan kan ik iedereen nog iets gunnen.





Voor vleestomaten is 1 portie = 1 grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Andine Cornue

Andine Cornue is een puntvormige, rode en vaste eettomaat.





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat Cherry goldwin

Nu we deze week (wk40) oktober binnen gaan, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.



Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.





Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd lemon boy

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.



Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.



Leuke anekdote gehoord op het oogstfeest waar deze tomaat ook in het buffet zat: 'als je je ogen dicht doet en je proeft deze tomaat, lijkt het wel of je kiwi eet ipv tomaat'... tja dat proef ik zelf niet helemaal, maar vond het toch frappant!





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Orange queen

Orange Queen is een mooie oranje, bolvormige eettomaat.





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Rose de Bern

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.



Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Russe Rouge

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.



Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

Maestria is een typische alleskunner, goed om te eten, goed om mee te koken.





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


Momenteel niet beschikbaar

tomaat roma Colibri

Roma colibri is een licht puntige, vaste en rode kooktomaat en nog steeds ruim beschikbaar.





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


Momenteel niet beschikbaar

warmoes

Sinds eind mei voor het eerst terug beschikbaar dit seizoen. Door het frisse voorjaar nog vrij klein, maar wel kleurrijk en knapperig!



Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!





1 portie = 8tal (nog vrij kleine) bladeren met steel


winterpostelein

Lekker crispy, sappig en lichtzoet multifunctioneel winterslaatje.



Is bijna het hele najaar en winter beschikbaar geweest, maar nu (wk20) echt de laatste week, want de plantjes bloeien (de bloemetjes zijn ook uitbaar!)





Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin (begin januari zelf bv geprobeerd in 'shepards pie' en was heerlijk)!





1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

tomaat tros grappelina

Grappelina tros is een middelgrote alleskunner die aan trosjes groeit, maar die ik individueel oogst om op de juiste rijpheid te kunnen leveren.





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


Momenteel niet beschikbaar

Tomaat green zebra

Nu we ons deze week (wk43) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.



Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.



Green zebra is een specialeke onder de tomaten, geelgroen gestreept en héél anders smakend, maar lekker bevonden door heel velen...





Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


Momenteel niet beschikbaar

salie

Nog een 2tal stuks in het aanbod van dit mooie plantje. Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!





1p = 1potje


Momenteel niet beschikbaar

kiwano

yess, ik maak er feitelijk al 2 jaar reclame voor op de home- & faceboekpagina, maar sinds vorige week (wkk41) zijn de eerste rijpe kiwano's een feit op de Plukheyde. Nog heel beperkt, want feitelijk is het een experiment en is de zaai door omstandigheden (zaadleverancier leverde veel te laat) niet optimaal gebeurd. Maar als diegene die kunnen proeven hem smaken, plant ik er volgend jaar meer!


Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Voor zij die nog niet konden langskomen op de akker, je kan nog steeds je eigen aardbeibak(ken) komen afhalen op de akker deze week! Lukt het echt niet, geef dan een seintje, dan kijk ik of ik er kan meenemen naar het afhaalpunt (zie ook nieuwsbrief).



Ik ben er bijna altijd, behalve tijdens de typische eeturen (8u30-9u ; 12-13u en 17-19u). Ik leg dan ook graag uit waar/wat/hoe.



Voor zij die de akker nog niet bezocht hebben, wegbeschijving via http://www.deplukheyde.be/contact.asp.


Momenteel niet beschikbaar

framboos

Er is framboos aangeplant in de Parochietuin die nu in productie aan het komen is!



Ga gerust plukken als je er tijd/zin in hebt, ze staan helemaal achteraan in die tuin. (zelf plukken, niet bestellen dus!!)



Het aantal is nog beperkt, dus ik kan niet beloven dat e nog hangen als jij er komt, maar als ik niets zeg worden die er hangen slecht en dat zou jammer zijn... Toegang tot de tuin is voorlopig nog langs de voorzijde, naast huisnr. 30 in de Dorpsstraat te Kampenhout



Lust je kersen, dan kan je er van het achterste boompje ook enkele plukken!



Let op, de voorste boom = noordkrieken en die mogen niet geplukt worden volgens de overeenkomst die ik met de Parochie kon maken!


Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.


Momenteel niet beschikbaar

Plukeytjes en edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit stoofvlees bestaat uit grotere stukken. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48



Graag bestellen vóór zaterdag 31 oktober.



Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al twee jaar op rij getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten





Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).



1 portie van 500gr kost 9,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit stoofvlees bestaat uit kleinere stukjes. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48



Graag bestellen vóór zaterdag 31 oktober.



Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al twee jaar op rij getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten





Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).



1 portie van 500gr kost 9,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

schoudergebraad 600 gr/stuk

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Dit vlees is een mooi stuk schoudergebraad met streefgewicht 600gr (550-650gr zegt Marijke, want nooit exact). Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48



Graag bestellen vóór zaterdag 31 oktober.



Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Het schoudergebraad is volledig nieuw, maar nog beperkt in ons aanbod. Oorsprong is hetzelfde milieubewuste en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten





Apart te betalen na ontvangst vlees (of dus wanneer het gewicht bekend is) op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704) met vermelding van deelnemerscode.



kostprijs 19,35 euro per stuk van @600gr (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenburger

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze burger wordt gemaakt obv gekruid edelhertengehakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48



Graag bestellen vóór zaterdag 31 oktober.



Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al twee jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten





Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).



2 edelhertenburgers (per 2 verpakt) kosten 4,50 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 1x

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze biefstukjes zijn individueel verpakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48



Graag bestellen vóór zaterdag 31 oktober.



Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al twee jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten





Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).



1 portie bevat 1 stuk vlees van 90gr en kost 3,40 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 2x

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Deze biefstukjes zijn per 2 verpakt. Recepten vind je in de pdf documenten op onze blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=23 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=48



Graag bestellen vóór zaterdag 31 oktober.



Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al twee jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten





Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).



1 portie bevat 2 stuks vlees, samen 250gr en kost 9,45 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

plukeytjes

Er is een extra deelnemer die met kippen uit haar tuin ons van enkele extra porties eitjes kan voorzien.



Zowel onze kippen als die van Nancy en Jetmira krijgen graantjes en vooral ook restjes Plukheyde groentjes.



Kan niet slecht zijn...





1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraag





!! Nancy heeft met de opbrengst van @150 porties afgelopen jaar 2020 steun gegeven aan de volgende doelen:




  • Zorghuis de Dijlevallei in Boortmeerbeek

  • Kom op tegen kanker

  • Gamrupa (Berg)

  • Rode kruis

  • Broederlijk delen

  • Animal rights


Momenteel niet beschikbaar

goed doel walnoten 500gr

De kinderen van deelneemster Vicky willen graag een goed doel steunen. Ze bieden hiervoor zelfgeraapte walnoten aan in zakjes van 500gr tegen de prijs van €2 die integraal naar het Dierenopvangcentrum van Zemst zal gaan.



Wil je graag steunen, bestel dan één of meerdere zakjes hier. Ik geef dit aantal door aan Vicky en zo staat het juiste aantal klaar!


Momenteel niet beschikbaar


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2021 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie