Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ENKEL WAT BESCHIKBAAR IS

Basispakketten

Basispakket

We zijn nu in week17 (wk17) van 22 tot en met 26 april. Alweer de laatste week van april en ondertussen lijkt het wel of de zomer even geland was! Al die zon en warme zijn zeker goed voor de groei.Toch ook een stevig minkantje: de wind waait de laatste weken stevig uit het oosten en dan valt er niet allleen geen regen, het droogt nog es fel ook. Mede daarom duurt het nog tot begin mei voor de eerste lentereeksen groenten er zullen zijn, venkel, bloemkool, nieuwe warmoes en de eerste kropsla's...Nog even geduld dus, want alles is geplant en komt er zeker aan!

Dit alles maakt dat ik nog even geen volwaardig basispakket kan samenstellen.

Nieuw sinds dit seizoen is wel een upgrade van onze website. Zo kan je nu op de "toon enkel wat beschikbaar" is knop drukken. Dan krijg je enkel nog die groentjes te zien die je nu kan kiezen. Dus ook als iets is uitgeput dat de dag ervoor nog wel beschikbaar was, is het niet meer zichtbaar online, maar kan het nog wel in het afhaalpunt liggen omdat het werd besteld voor jij keek! Ik blijf populaire, maar beperkt beschikbare producten wel gespreid inzetten, je hoeft dus niet steeds de eerste te zijn, da's net zo eerlijk!Tegelijk introduceer ik de volgende kleurcodes:
  • rood: heel beperkt beschikbaar of iets dat je zeker moet gezien hebben

  • geel: beperkt beschikbaar, hou rekening met de bestelinfo aub, bijvoorbeeld 'bestel maximaal één maal per 2 weken'

  • groen: vrij beschikbaar, voel je vrij te bestellen wat je wenst, ook om in te maken

  • geen kleur: is gewoon beschikbaar, daarom niet onbeperkt en kan dus uitgeput raken die week, maar voel je zeker niet geremd om te bestellen

  • recept(tip): ofwel volgt onmiddelijk in de tekst al een tip, ofwel kan je een specifiek recept, van een deelnemer, vaak met foto, terugvinden na clicken op de link uit onze blog. Heb je zelf een tip, mail dan gerust naar onze blogger Jonas lembrechtsjonas@gmail.com Opmerking nog, de foto bij dit artikel is representatief voor een normaal lente aanbod (wk21_2017).Groe(n)tjes boer Koen


Momenteel niet beschikbaar

Koolgroenten

broccoli steel

1 portie = 1 steel, goed voor 1 persoon. Ben je met meerdere in je gezin, pas voor dit product dit aantal dan gerust toe. PS er staat een tof receptje + mooi verhaal over de broccoli steel op onze blog.


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

Een tweetal voorlopers gespot! Eén van super kwaliteit, de andere wat minder. Het zijn de voorbodes van een 200tal vroege lentevogels die er vanaf volgende week (wk18) zullen zijn!


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool groen

Nog twee nakomertjes :)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool oranje

Kies je bloemkool oranje, dan geen broccoli of broccoli steel, Chinese- of rode kool aub. Slecht 2 porties beschikbaar deze week (wk2) en 1 portie is 1 kool, goed voor 2tal personen.


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Was vorige week onvoldoende gedikt om iedereen te beleveren die bestelde. Er zijn nog een 5tal exemplaren die in principe al besteld waren voor vorige week vrijdag. Ik stel voor dat zij die toen bestelden dit opnieuw doen, tegen maandagavond en dat de anderen wachten tot dan. Blijft er dan nog stock, dan kan iedereen die aanklikken. Speciale bloemkoolsoort waarvan het plantgoed komt via de Wriemeling te Herent, maar geteeld op de Plukheyde. Voor wat betreft smaak, blijven ze ook voor mij een verassing, maar ik hoorde goeie dingen van zij die ermee aan de slag gingen :)


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

Vrij beschikbaar, maar wel de laatste week!

Lekker én eenvoudig recept: fijn snijden en blancheren en vervolgens stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER!!

Boerenkool is een winterklassieker die samen met z'n paarse broertje nog tot eind april beschikbaar is.


boerenkool paars

Vrij beschikbaar, maar wel de laatste week!

Vergelijkbaar met klassieke boerenkool, maar mooi dieppaars. Zal beschikbaar zijn tot eind april.


broccoli

Kies je broccoli, dan geen broccoli steel, Chinese kool, bloem- of rode kool aub. 16 tal porties beschikbaar deze week (wk2) en 1 portie = voldoende losse roos(jes) voor 1 persoon, pas dus gerust aan ifv het aantal personen in je gezin.


Momenteel niet beschikbaar

broccoli santee

Beperkt beschikbaar! Maximaal 2 porties per deelnemer aub.Deze teelt was goed gelukt bij de 10 planten in de koepels, maar het merendeel stond door plaatsgebrek buiten. Blijkbaar is een vliesdoek onvoldoende om het gewas voldoende blad te laten maken en zijn ze ondertussen in bloei gekomen. Die scheuten zijn echter (te) dun, maar als ik ze niet lever zullen ze verloren gaan... Ik haal er de beste uit en groepeer ze tot een 'boeketje' per portie!

Broccoli santee, of rood sprouting, is een echte delicatesse die een totaal andere 'kool' vormt dan zijn klassieke broertje. Het is eigenlijk meer een (klein) boeketje broccolitoefjes dat je mag verwachten.

Recepttip: heel lekker in de wok!


Momenteel niet beschikbaar

chinese kool

De laatste 20stuks van de huidige reeks! Niet echt 'opgekropt', maar wel een mooie bladmassa.1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 personen.

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolraap rutabaga

De laatste week, vrij beschikbaar! Maw, na er ruim 300 geleverd te hebben afgelopen winter, stilaan uitgeput.Let wel op, het zijn (erg) grote exemplaren, 1 portie = zeker goed voor 3 of zelfs meer personen.

Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!


koolrabi paars

de allerlaatste 10 'oude' koolrabi's (zie foto, genomen half december) zijn nu (wk4) nog beschikbaar. Ze werden toen als test door een van de deelnemers klaargemaakt en wat bleek? Laat je niet afschrikken door het uiterlijk, want het resultaat was echt lekker en het bijhorend receptje heb ik toen mét foto op onze blog geplaatst!


Momenteel niet beschikbaar

koolrabi wit

De laatste 3 stuks op de akker voor dit oogstseizoen. Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven!


Momenteel niet beschikbaar

palmkool

 de laatste week beschikbaar ... de bladeren worden te klein

Receptje heerlijk verwerkt in quiche, meer info op de foto hiernaast en nog een toffe tip via Yora op onzez blog om er gezonde chips van te maken zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

In het aanbod sinds eind oktober, de bladeren worden nu wat kleiner, maar blijft zeker beschikbaar tot half april.


Momenteel niet beschikbaar

raap classic

Vrij beschikbaar! De gewone keukenraap heeft een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber...


Momenteel niet beschikbaar

raap geel

Enkele gele raapjes zijn nu (wk8) met het goede weer nog doorgedikt, maar verwacht toch geen 'dikkertjes', wel lekker denk ik! Karakteristieke smaak die je in stoofschotels perfect kan combineren met koolraap, wortelen en daikon bv....


Momenteel niet beschikbaar

raap wit

Bij het opruimen van de koepel nog een 10tal porties geplukt. Het zijn niet de grootste en de schil is taai, maar die proef je niet meer na goed schillen, wel het sappige binnenste!

1 portie = 2 à 3 kleinere raapjes


Momenteel niet beschikbaar

rammenas blauer herbst und winter

De laatste stukjes na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


rammenas daikon green meat

Nieuw te verwachten in het herfstaanbod van de Plukheyde! Zaad gekocht in Frankrijk, zou een zachte suikerachtige smaak hebben.


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Al bijna 2 maand beschikbaar in het aanbod van de Plukheyde! Een zachte licht pittige en toch zoete winterradijs die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes, maar even goed smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels. Ziet er dan wel minder mooi uit, maar is mooi rood binnenin en dus lekker veelzijdig!


Momenteel niet beschikbaar

rammenas zwart

De laatste stuks na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


rode kool

De laatste 4 stuks beschikbaar deze week (wk17). Heb je er al gehad deze winter/voorjaar, laat dan es de kans aan iemand anders, want het totale aantal was beperkt door verliezen agv de hete zomer 2018!

1 portie = 1 stuk en een stevig kooltje, goed voor 2 tot 3 personen.


Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Een late planting heeft ons deze week (wk3) nog een 20tal kleine exemplaren! Ik zet er op zondag een 10tal in stock, op dinsdag 3, woensdag nog es 3 en donderdag 4 1p = 1 (niet echt groot) stuk, goed voor max 2p


Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

De allerlaatste 2 kleine stuks beschikbaar deze week (w13). Kon je al rode kool kiezen deze week, wil je deze dan laten voor iemand anders?Ik heb ze proberen dikker laten worden, maar ze dreigen te schieten, maar deze week zijn ze nog oké, dus zet ik ze in het aanbod.

Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


Momenteel niet beschikbaar

savooi de pontoise

Nog een 2tal kleinere exemplaren beschikbaar uit eigen zaai deze week (wk11), weliswaar lichtjes los want doorschietend.


Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

De allerlaatste 4 (kleine = goed voor 2p) stuks beschikbaar deze week (wk15), kon je al een rode kool kiezen deze week, laat dan aub de kans aan iemand anders deze te kiezen.

Zacht en zoet smakende savooikool met een paarse bladnerf.


Momenteel niet beschikbaar

spitskool paars

Een 20tal (kleine) stuks beschikbaar deze week (wk6) Samen met de witte vormden ze een mooi duo in de spitskoolsalade op ons oogstfeest afgelopen zomer!


Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Deze week (wk38) restten er nog een 4tal goeie exemplaren. Wacht dus niet meer als je er ook nog een wil proeven, want ze komen dit jaar niet meer terug. Het betreft mooi frisgroene en stevig gevulde kolen die lekker mals je zomerstoofpot of zoals op het oogstfeest fijn versneden tot een spitskoolsalade.


Momenteel niet beschikbaar

spruitjes classic

Nog slechts een 30tal porties beschikbaar deze week (wk16). Jammer, want ze zijn nog steeds erg lekker, maar het winterseizoen ligt nu echt wel achter ons ook al was het de laatste dagen echt nog wel koud...

1 portie = 200grIn een normaal seizoen zou ik streven naar porties van 250gr, maar nu kan ik na de mindere groei door de hete herfst er toch zoveel mogelijk mensen gunnen


Momenteel niet beschikbaar

paarse spruitjes

Beperkt beschikbaar!

Eigenlijk had ik planten gekocht waarvan ik had verwacht dat ze flowersprouts zouden produceren. Het bleken echter (erg traag groeiende) paarse spruitjes waarvan ik er sinds wk2 iedere week een 6tal porties kan aanbieden. Ze zijn iets bitterder dan de klassieke groene, wat dat betreft misschien minder kindvriendelijk...


Momenteel niet beschikbaar

witte kool

De laatste 3 stuks van dit oogstseizoen zijn deze week (wk8) nog beschikbaar. Het betreft stevige, maar geen echt grote kolen omdat ook zij door de droogte groeiachterstand opliepen. Dat zal aan de smaak echter niets afdoen!


Momenteel niet beschikbaar

paksoy

De allerlaatste 2 (kleinere) stuks.

Eén paksoy = 1 portie en nu nog net groot genoeg om er een wokgerecht voor 2 personen mee klaar te maken!


Momenteel niet beschikbaar

Bladgroenten

andijvie

Nog een 15tal mooie exemplaren beschikbaar deze week (wk42), nadien komt dit seizoen enkel nog de krulvariant. Lekker nazomers frisgroen, bv. in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!


Momenteel niet beschikbaar

andijvie krul

Nog 3 achterblijvertjes Krulandijvie is best veelzijdig: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.


Momenteel niet beschikbaar

knolselder

Deze week de allerlaatste 5 stuks van dit oogstseizoen! In totaal hebben we er dan 638 van de 700 kunnen leveren in een moeilijk groei-jaar, want knolselder heeft vooral veel water nodig!


Momenteel niet beschikbaar

peterselie

Nieuw vanaf deze week (wk16)

Een klassieke smaakmaker naast de bladpeterselie in ons assortiment.

Steeds 1 blokje per portie.


peterselie blad

Nieuwe verse planting na de winter voor het eerst beschikbaar!

Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie in ons assortiment. Steeds 1 blokje per portie. Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!


Momenteel niet beschikbaar

postelein

(op)Nieuw beschikbaar deze week uit een kersverse planting waaruit we ook geplukt hebben voor de koolrabisalade ! Zomers broertje van de winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. Hun blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje! Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.


Momenteel niet beschikbaar

roodlof rubro

Nog een 40tal kleinere bolletjes beschikbaar op dit moment (wk2). Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.


Momenteel niet beschikbaar

selder groen

We 'snijden' deze week (wk7) de laatste 20tal groene selders van het lopende seizoen 2018 aan Super voor je soep of bouillon of ...


Momenteel niet beschikbaar

selder wit

Deze week (wk5) ondanks de vrieskou van vorige week (witte selder kan echt niet tegen vorst!) blijven er nog een 12tal kleine stuks die ik kan leveren. Super met witte saus, maar ook met balletjes in tomatensaus bv.


Momenteel niet beschikbaar

sla asian mix

Nieuwe verse plantreeks, nog niet te groot...

Lekker pittige mengeling slavariëteitjes voor je slamixen!

1 portie asian mix = één blokje


sla baby leaf

Lekkere slamengeling van kleine plukslaatjes

1 portie = 1 blokje


sla batavia groen

Er restten nog 5 stuks op de akker. Geplant half mei en samen met z'n rode broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.


Momenteel niet beschikbaar

sla batavia rood

Er restten nog een 20tal kleine stuks op de akker die ik per twee kan aanbieden als één 'grote'. Geplant half mei en samen met z'n groene broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad groen

Uizonderlijk nu al beperkt beschikbaar! Experimenteel geplant in de koepels begin november, nu pas goed. Neemt echter vrij veel plaats in en zal het daarom eind dit jaar niet herhalen... Dit is echt een sla voor het late voorjaar tot en met het late najaar!

Samen met z'n rode broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde...


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad hussarde

Ik had nog een kleine planting van eigen zaai, verpot door Sabine en nu eindelijk net groot genoeg om te leveren. Jammer genoeg maar een 6tal stuks voldoende groot. Hussarde is een groenrode, blinkend en breed gelobde eikenbladsla.


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad rood

Uizonderlijk nu al beperkt beschikbaar! Experimenteel geplant in de koepels begin november, nu pas goed. Neemt echter vrij veel plaats in en zal het daarom eind dit jaar niet herhalen... Dit is echt een sla voor het late voorjaar tot en met het late najaar!

Samen met zijn groene zusje dé meest populaire slasoort op de Plukheyde.


Momenteel niet beschikbaar

sla Golden Frills

Laatste planten deze week (wk14).

Een goudgeel mosterdslasoortje. Lekker pittig en ook mooi om te mixen of pesto van de maken!

1 portie = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

De ijsbergsla die we deze week (wk41) nog kunnen plukken is nog steeds frisgroen, mooi groot en vast gegroeid! Het zijn wel de laatste 20 exemplaren voor dit oogstseizoen!


Momenteel niet beschikbaar

sla krop groen

Deze week (wk42) nog een 6tal mooie kroppen met malsgroene hartblaadjes!


Momenteel niet beschikbaar

sla krop rood

Deze week (wk41) nog een 3tal mooie kroppen beschikbaar...


Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse groen

De laatste 10 exemplaren van dit seizoen. Mooie, compacte, krakend frisse kropjes en dus es iets anders voor je herfstslaatjes!


Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse rood

(op)Nieuw in assortiment van de Plukheyde! Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


Momenteel niet beschikbaar

sla veldsla

Nieuwe en tegelijk laatste reeks. Immers een typisch productje voor het winterseizoen en dat ligt met de zomeropstoot die we kregen @Pasen nu wel definitief achter ons!

Typisch voor het winterseizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!

1p = 2 blokjes


spinazie

Ik pluk deze week (wk17) @11kg of zo'n 70 porties van 150gr, de laatste pluk uit de koepel, maar buiten kan de volgende reeks bijna overnemen! Nog steeds mooi donkergroen gevormde bladeren.


spinazie Nieuw-Zeelandse

Was eind juli een absolute nieuwkomer op de Plukheyde. Toen ook voor mij nog ook een onbekende. Ondertussen al erg lekker bevonden in macaroni, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look en dus een veelzijdige aanrader! Verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Het is echter een winterharde soort die bovendien minder makkelijk doorschiet in het Belgische zomerweer. Meteen de hoofdreden waarom ik ze geplant heb voor de zomer en maar goed ook, want zomeren deed het ...


Momenteel niet beschikbaar

suikerbrood

De allerlaatste 4 kleine stuks zijn deze week (wk5) nog beschikbaar.


Momenteel niet beschikbaar

suikermais

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

suikermais wit

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

snijselder

Nog een 10tal planten beschikbaar. Erg sterk van smaak...


Momenteel niet beschikbaar

tatsoi

Nieuw in het aanbod sinds week4. Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie! 1portie = 1blokje, goed voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

Vruchtgroenten buiten

augurk

Zoals verwacht uitgeput, want deze plant is gevoelig voor witziekte en kent maar een korte productieperiode (tot eind augustus). Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.


Momenteel niet beschikbaar

butternut

Bij het opruimen van het veld heb ik er afgelopen woensdag nog 2 kleinere gevonden :)


Momenteel niet beschikbaar

cucamelon

ook wel muizenmeloentje genoemd, kleine fruitige en frisse hap tussendoor of in slaatjes


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :( De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen. Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang geel

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :( De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen. Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang wit

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :( De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen. Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond geel

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :( De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen. Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond groen

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :( De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen. Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...


Momenteel niet beschikbaar

meloen cavaillon

Ik heb nog één rijp exemplaar gevonden :) Had je er al één gehad, laat dan zeker de kans aan anderen, want ik hoop dat ik iedereen ééntje kon gunnen, maar ik vrees er wat voor en schat nu dus al in dat ik volgend jaar wat meer plaats ga maken en de teelt nog beter ga verzorgen om deze populaire smaakmaker ruimer beschikbaar te hebben.


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini akito of arola

De witziekte heeft toegeslagen in deze plantenreeks. Er restten enkel een 3tal planten die ik later heb geplant. Jammer, want daardoor zal het aanbod van deze lekkere en vaste komkommersoort beperkt zijn tot een 4 tal stuks. Deze oosterse mini-komkommersoortjes zijn buiten geplant en groeien daardoor trager. Daardoor zijn ze vaster van structuur, maar zeker zo lekker. Het lijken door hun bobbels en haartjes op de schil bovendien wel augurkjes, maar het zijn wel degelijk héél smaakvolle, sappig frisse en kleine komkommers voor al je slaatjes en smosjes ...


Momenteel niet beschikbaar

patisson geel

We duiken deze week september in en ook al nadert de herfst, normaal zijn pompoenen pas rijp richting eind september. Door het extreem warme weer is dit proces echter versneld en ze zijn er nu dus al. Kies je maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!


Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

Nog een 2tal porties, maar onder de vorm van 2 kleintjes per portie. Kijk zeker es naar de recept tip van Inge op onze blog ! We zijn nu in week 48 en er zijn nog een 20tal stuks beschikbaar. Wil je ze nog proeven, dan is nu dus je laatste kans voor dit oogstseizoen. Ik zet er nu maandag een 12tal in stock en wat rest op di en do om iedereen maximaal kans te geven.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen classic

Nog een 2tal porties, maar onder de vorm van twee kleintjes per portie.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen groen

Nog een 7tal stuks, gewone grootte.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen blauw

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! Heel wat deelnemers lieten me dit en vorig jaar weten dat het een heel lekkere soort is, maar wel hard om te snijden. Ze bewaren dan ook goed.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

Bij het opruimen van het veld afgelopen woensdag heb ik er nog een 3tal gevonden :)


Momenteel niet beschikbaar

pompoen delicata

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen sweet dumpling

Bij het opruimen van het veld afgelopen woensdag heb ik er nog eentje gevonden :) Een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.


Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Deze week de laatste week vrij beschikbaar. We zullen er dan toch ruim een maand iedere week een 80tal porties van aangeboden hebben, dus minder dan vorig jaar door de droogte, maar het blijft een welgekomen afwisseling meen ik. Lekker zoet, fris en fruitig, ik stel ze beschikbaar in porties als slices van 1/8 van een meloen. Bestel er maximaal 2 per deelnemer aub. Door de droogte heeft de plant immers veel minder zijscheuten gemaakt dan vorig jaar en ondanks dubbel zoveel planten tov vorig jaar, zijn er slechts 1/3 tot max 1/2 vh aantal van vorig jaar beschikbaar, al waren ze er wel ruim 4 weken vroeger! Tot slot, de foto hiernaast dateert van 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

pastinaak

Jammer maar helaas zijn we deze week (wk8) toe aan de allerlaatste 20tal porties van deze lekkere herfst en wintergroente. Er staat oa een super lekker soeprecept op onze blog :) Weliswaar onregelmatig gegroeid, dus als nodig mag je twee stuks nemen per portie.


Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

Ik weet dat het niet echt een product van de lente is, maar misschien is dit na warm klaar maken net zoals asperges koud ook wel te genieten bij warmer weer!Nog even vrij beschikbaar immers!

Er staat een lekker, origineel én 'kids-proof' receptje via deelneemster Nele op de blog! Zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina. Een extra tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.

1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


witloof

Niet meer beschikbaar, want moet steeds één week vooraf besteld worden en is maar beschikbaar tot eind maart!Graag gemiddeld 1x per 2 weken bestellen. Dit kan nog tot eind maart en steeds één week vooraf. Ook niet vergeten meenemen bij het afhalen als je er vorige week bestelde!

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


Momenteel niet beschikbaar

wortel Napoli

Deze week (wk8) de allerlaatste 20 porties 'gewone' oranje worteltjes van dit oogstseizoen 2018. Gelukkig is er de komende 4 à 5 weken met de kleurmix wortels een leuk alternatief voorradig!


Momenteel niet beschikbaar

wortel kleurmix

Opgelet: deze week (wk13) niet alleen de laatste van oogstseizoen 2018, maar ook de laatste 100tal porties grote wortels beschikbaar!

Deze grote wortels zijn nog gezaaid vóór de droogte van vorige zomer, er is nog een reeks gezaaid nadien die had moeten aansluiten, maar deze is onvoldoende gegroeid net door die droogte. Er zullen na deze week dan ook enkel nog "snack"worteljes zijn = onvoldoende als maaltijd!

1 portie = 3 stevige wortels én de mogelijkheid kleine/kromme/gebroken stuks bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

wortel specialiteit Oxhella

Na bijna drie maanden de laatste week beschikbaar denk ik en vanaf dan schakelen we over op een andere soort (langere wortels). Oxhella wortels zijn erg herkenbaar door een typisch konische vorm en ze heeft bovendien ook een stimulerende en aromatische smaak waardoor m'n zaadleverancier een topper beloofde! Het besteltempo vorig seizoen én de feedback van deelnemers ook dit jaar beamen dit :)


Momenteel niet beschikbaar

wortel Nantaise 2

Ik dacht dat varkentje vorige week wel even te wassen: snel de mini worteltjes oogsten die vorig jaar nog in augustus gezaaid waren als winterwortelen. Ze zijn echter na de hitte en onkruiddruk echt klein gebleven en bovendien was van snel oogsten geen sprake.Ik maak het werk af deze week en stel beschikbaar wat er is, MAAR verwacht geen grote eetwortelen, veeleer een klein snackje!!

Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :) Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!


wortelpeterselie

De allerlaatste stuks van deze teelt voor dit oogstseizoen zullen deze week (wk13) geoogst worden

Lekkere herfst en wintergroente. Wel onregelmatig gegroeid, soms dus es een dikke, dan weer een dunne. Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.

1 portie = 3 stuks


Momenteel niet beschikbaar

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Bestel enkel als je woensdag je pakket afhaalt en nog geen bulk hebt gehad! Agila is de enige aardappel die ik deze week zal meenemen naar het afhaalpunt. Dit om gesleur te vermijden en heel wat mensen kwamen afgelopen zaterdag bovendien al hun aandeel aardappelen halen of zullen dit nu zaterdag 10 november tussen 13 en 16u nog kunnen doen.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Alouette heeft een mooie rode schil en is redelijk vast tot licht bloemig na koken met een diepgele vleeskleur. Ze is prima geschikt om te koken en te bakken.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel carolus

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Carolus is een bloemig kokende aardappel met tweekleurige schil én ook erg lekker.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel charlotte

Erg gekend aardappelras omwille van zijn smaak en vastkokende eigenschappen. Ideaal voor een aardappelslaatje of om te bakken bv. Heb ik niet zo veel omdat ik het pootgoed niet had besteld, maar één van m'n plantgoedleveranciers had agila te kort en dit in de plaats gesteld... is enkel nog deze week (wk44) beschikbaar!


Momenteel niet beschikbaar

Aardappel Ditta

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...


Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

Deze week oogsten we de laatste Frieslanders, het is dan ook een van dé vroegste, maar tegelijk stevig en smaakvolle aardappelsoorten op de markt. 1 portie = 3 tot 400 gr De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!


Momenteel niet beschikbaar

aardappel vitabella

Enkel nog beschikbaar in het aanbod voor de deelnemers die nog niet Vitabella is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!. Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput. Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.


Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

Gelimiteerd beschikbaar uit een herfstplanting die onregelmatig dikt en dus af en toe nog enkele kleine tot middelgrote bietjes oplevert.

1 portie = 3 (kleine) bietjes

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


Momenteel niet beschikbaar

biet geel

Gelimiteerd beschikbaar uit een herfstplanting die onregelmatig dikt en dus af en toe nog enkele kleine tot middelgrote bietjes oplevert.

1 portie = 3 (kleine) bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


Momenteel niet beschikbaar

biet rood

Gelimiteerd beschikbaar uit een herfstplanting die onregelmatig dikt en dus af en toe nog enkele kleine tot middelgrote bietjes oplevert.

1 portie = 3 (kleine) bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


Momenteel niet beschikbaar

look

De oogst ervan bleek vorige week (wk34) erg moeilijk door de grote hoeveelheid onkruid. Ik kijk later of ik dit kan oplossen.


Momenteel niet beschikbaar

prei winter

De winterprei is ondanks de groeiproblemen agv de droogte vorig jaar ondertussen toch ongeveer duimdik geworden. Onvoldoende voor de grote eters vrees ik, maar wel een lekkere smaakmaker voor soepen en kleine compagnon van vis of ...

1p = 1 middelmatige schacht


prei zomer

vroegere en minder dikke soorten van de winterklassieker


Momenteel niet beschikbaar

sjalot

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

venkel

Er hebben zich op de afgesneden stengels van de augustusreeks een 6tal kleine knolletjes gevormd! Geen grote exemplaren, maar per 2 stuks zeker goed voor de fijnproever dus :) Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest (zie receptenbundel van a>z op onze blog online) en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als je daarin de appelcrumble vervangt door de nu ook beschikbare rabarber krijg je volgens mij ook iets lekker. De tomaatjes kan ik jammer genoeg nog niet leveren... Het volledige recept vinden jullie ook in onze blog op de website.


Momenteel niet beschikbaar

yacon

De allerlaatste 2kg zijn nu (wk8) nog beschikbaar. Net zoals bij de aardappelen is zowel de opbrengst als de grootte weliswaar duidelijk minder dan vorig oogstseizoen. Yacon is een erg veelzijdige, lekkere en vooral ook gezonde groente. De suikers ervan vormen immers geen probleem voor diabetici, want worden pas in de dikke darm opgenomen én geven yacon een erg laag glycemische index. Soep volgens het recept hiernaast konden jullie proeven in ons promostandje op de kerstmarkt 2018 en die bleek SUPER! Jij probeert het toch ook?


Momenteel niet beschikbaar

zoete bataat

Jammer genoeg denk ik dat dit product nog maximaal 2 weken beschikbaar zal zijn. Dus ongeveer tot de eerste week van december. Oorzaak: half november schakelde ik over naar een later geplant stuk en daarvan bleek zowel de opbrengst als de kwaliteit (soms rotte stukjes) heel wat minder dan in de eerst geplante reeks. Reken voor 1 portie op @250gr tip: nieuw recept voor zoete aardappel frites op onze blog!


Momenteel niet beschikbaar

stengelui

Nu (wk2) nog een 40tal stuks beschikbaar. Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.


Momenteel niet beschikbaar

aardpeer

Ook niet echt een lenteproduct, maar er zitten nog knollen van een 4tal planten in de grond en als ik ze laat zitten zullen ze opschieten op een plaats waar ik ze niet wens dit jaar. Ik moet ze dus toch oogsten en kan ze net zo goed nog beschikbaar stellen...De nieuwe voor komende winter zijn ondertussen al geplant!

Het is een veelzijdig product, van verrassende taartjes tot soep, zie receptjes http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=56 tot de soep die ik op de kerstmarkt heb gebruikt in combinatie met een heel lekkere pesto van boerenkool zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=49.

1 portie = 300gr


zonnewortel

Nog beschikbaar tot eind maart!

De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt. De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig. Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.

1 portie = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

kliswortel

Deze week (wk51) nog de allerlaatste 4 porties, laten jullie me nog weten of dit product een (smaak)meerwaarde is of niet?! Het gaat hier over de (jonge en dus nog NIET tweejarige) wortels van een eenjarige plant. De productie is echter erg beperkt en ik zal het dan ook slechts als een soort van delicatesse in porties van 100gr aanbieden zodat zo veel mogelijk mensen er toch es kunnen van proeven. Info op de website van de leverancier: jonge wortels kunnen rauw gegeten worden, tweejarige wortels worden best eerst mals gekookt en vervolgens zoals pastinaak verwerkt in allerlei gerechten. En verder: "Zoals beschreven in de Flora Batava (1822), De wortel der plant is een zeer gebruikelijk geneesmiddel en de jonge wortels en stengels, van den schil ontdaan en gekookt, kunnen als Aspergien gebruikt worden, hebbende een smaak van Artisjokken.” 1p = 100gr, proberen als proevertje dus !!


Momenteel niet beschikbaar

OCA

Nog een klein experimentje op de Plukheyde! Heel beperkt beschikbar omdat ik de plantjes had gekregen van een onderzoeksinstelling als proef. OCA komt uit het Andesgebergte en de knolletjes hebben een heerlijk frisse en zoet-zurige smaak. Ze zijn er in verschillende vrolijke kleuren van wijn-rood over oranje tot Zacht-roze en gele of witte. De heerlijke tamelijk gladde, bijna bol-vormige knolletjes zijn zowel rauw, door salades, als gekookt, in roerbak-gerechten en gefrituurd te gebruiken, ze behoeven niet geschild te worden. De smaak is als Aardappel met een prettige, licht-zurige na-smaak, deze verdwijnt echter als men de knolletjes een paar dagen ‘in de zon’ laat liggen, ze worden dan bloemig en er komt een zoete smaak voor in de plaats. 1p = 100gr om es te testen


Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

Deze week (wk44) heeft koude nachten! Ik heb doek op de boontjes liggen en dus haal ik er misschien nog wel wat af, maar verwacht geen grote exemplaren, die zullen er pas volgend oogstseizoen terug zijn :)


Momenteel niet beschikbaar

erwt dop

Door de droogte en het feit dat ik pas vorige kon starten met beregenen op dit stuk van de akker denk ik dat het deze week de laatste week productie zal zijn voor dit voorjaar. Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)


Momenteel niet beschikbaar

erwt kreuk

Ander type doperwt waarbij in rijpe toestand geen ronde, gladde zaden, maar gekreukte zaden voorkomen. Dit komt door de verschillen in zetmeelsamenstelling. In gekreuktzadige erwten komt amylopectine en amylose voor en in de rondzadige alleen amylose. Hierdoor zijn de gekreuktzadige erwten smakelijker en zoeter.


Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Deze week (wk28) is de buitenplanting van dit lekkere product jammer genoeg zo goed als kaal geplukt. We zullen eraf halen wat kan, maar heel wat dikke peulen die er nog op hangen zullen meer als doperwt, dan als peultje dienen... Peultjes of 'mange tous' kan je dus helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


Momenteel niet beschikbaar

labboon

!! voor mensen die graag experimenteren !! Er staan verschillende labboon planten op de akker waar ze afgelopen voorjaar groeiden. Er staan geen bonen op, maar de planten kunnen wel wat vorst hebben en ik lees links en rechts dat je de bladeren ook kan koken zoals spinazie! Wie wil het proberen deze week (wk4) ...


Momenteel niet beschikbaar

prinsessenboon

Stilaan de laatste boontjes van dit oogstseizoen! Wel slechts een 10tal porties en dus niet talrijk, maar wat kan zal ik plukken en in 3x (zaterdag, dinsdag en donderdag) zo eerlijk mogelijk beschikbaar stellen.


Momenteel niet beschikbaar

purple teepee

Deze week (wk44) heeft koude nachten! Ik heb doek op de boontjes liggen en dus haal ik er misschien nog wel wat af, maar verwacht geen grote exemplaren, die zullen er pas volgend oogstseizoen terug zijn :)


Momenteel niet beschikbaar

Sanguigno boon

Stilaan de laatste boontjes van dit oogstseizoen! Wel slechts 3tal porties en dus helemaal niet talrijk, maar wat kan zal ik plukken en zo eerlijk mogelijk beschikbaar stellen.


Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

Voor de liefhebbers, het is ongelooflijk, maar er komen nog steeds beperkt verse bonen aan de staken :) Beperkt in aanbod dus en feitelijk na het seizoen, maar daarom niet minder lekker natuurlijk. Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

snijboon paars

Voor de liefhebbers, het is ongelooflijk, maar er komen nog steeds beperkt verse bonen aan de staken :) Beperkt in aanbod dus en feitelijk na het seizoen, maar daarom niet minder lekker natuurlijk. Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Opnieuw een 8tal stuks beschikbaar deze week (wk17). Kon je er de vorige twee weken al bestellen, laat dan nu de keuze aan iemand anders aub en bestel er maximaal 2 per deelnemerscode aub, want ze groeien echt onregelmatig en ik wil zo veel mogelijk mensen kans geven.

Eigenlijk waren de artichocs die er nu zijn vorig jaar verwacht, maar anders dan in 2017 kwamen ze slecht in bloei (droogte?!) en overleefden er ook verschillende de winter niet... Dit jaar probeer ik opnieuw en zal ik mbv de extra investeringen ook meer water kunnen geven, dus komt het hopelijk terug goed!


Momenteel niet beschikbaar

asperge

meerjarige groente, ten vroegste beschikbaar vanaf oogstseizoen 2018


Momenteel niet beschikbaar

aubergine donkerpaars rond

Nog een 2tal stuks beschikbaar denk ik. We naderen dus langzaam maar zeker het einde van de aubergineproductieperiode. En het mag gezegd, die was zeeer goed. Er werden dit seizoen al 753 stuks apart besteld en dat is dan zonder diegene in de basispakketten alsook de niet geleverde overproductie gerekend. We zullen de 1000 stuks dus wel gehaald hebben, da's zo'n 10 stuks per plant of ruim 6 stuks per persoon... Een buiten gegroeide donkerpaarse ronde aubergine. Van deze kan je perfect ronde grill-schijfjes maken, want door de trage buitengroei mooi vast vruchtvlees!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

De allerlaatste exemplaren deze week (wk46)! Lekker vaste variëteit, enkel opletten voor z'n scherpe stekels op het groene kroontje !!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine normaal Classic

De allerlaatste exemplaren deze week (wk45)!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine rond Beatrice

De allerlaatste exemplaren deze week (wk45)!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine wit Clara

De allerlaatste exemplaren deze week (wk46)!


Momenteel niet beschikbaar

basilicum bush

Nog een 2tal stuks beschikbaar van deze schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker. Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!


Momenteel niet beschikbaar

basilicum classic

Momenteel (wk42) nog vrij beschikbaar, maar de nachten zijn wel al behoorlijk afgekoeld en de kwaliteit van de planten heeft er wel onder geleden. Wel nog goed genoeg zolang er geen echte nachtvorst passeert. 1 portie = 1 potje.


Momenteel niet beschikbaar

basilicum paars

Nog een 8tal planten beschikbaar uit een kleinere reeks van een 20tal planten die Lea eind juli terugknipte en die nu weer mooi staan :) 1 portie = 1 potje. De paarse is een variant van de groene classic.


Momenteel niet beschikbaar

bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

De eerste planten van een reeksje dat voor de winter al was verpot.Een echt frisse verschijning en lekker in thee!


Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie. Lekker in oosterse wokgerechten. Let wel op!! Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30. Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!


Momenteel niet beschikbaar

dille

Al een 6tal weken in ons aanbod. Nu (wk25) staan de planten eigenlijk té groot, maar omdat ik een deel van jullie bestelling vorige week vergat op de akker hou ik ze nog één weekje in het aanbod zodat jullie ze desgewenst kunnen nabestellen. Gegroeid in stenen pot, 1 portie = 1 potje waarvan nog een 12tal beschikbaar.


Momenteel niet beschikbaar

dragon

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Net zoals de salie, stekken van vorige zomer die nu, na een extra keer intoppen, een mooi vertakte plant hebben gevormd. Gegroeid in stenen potjes, 1 portie = 1 potje, slechts een 20tal potjes beschikbaar. Eind dit jaar meer vanuit een nieuwe stekronde.


Momenteel niet beschikbaar

kervel

Deze week (wk17) nog een 40tal planten beschikbaar.

1 portie = 1 blokje met een middelgrote kervelplant


limoenkomkommer

Ik heb nog een tweetal stuks gespot van deze speciale komkommer! Gezaaid door Lea, verpot door Sabine en nu dus af en toe leverancier van kleine (!!) schattige ronde komkommertjes


Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

Nog een 1 stuk gespot die ik online kan zetten voor we deze week starten met de opruim en herinplant van de koepel met winterslaatjes en spinazie...


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini

Nog een 4tal stuks beschikbaar denk ik. We naderen dus langzaam maar zeker het einde van de komkommerproductieperiode. En het mag gezegd, die was zeeer goed. Er werden dit seizoen al 507 grote stuks apart besteld en dat is dan nog zonder diegene in de basispakketten alsook de mini's (455) en buitensoort (273) gerekend. We zullen de 1500 stuks in totaal dus wel gehaald hebben, da's gemiddeld 15 stuks per plant of ruim 10 stuks per persoon...


Momenteel niet beschikbaar

koriander

Eventjes de 6 laatste stuks, mooi gegroeid ondertussen. De volgende reeks komt er vanaf half mei trouwens ook al aan!

1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

landkers

Vrij beschikbaar uit een kersverse nieuwe planting die super mooi staat!Pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


laurier

keukenlaurier of dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... we kijken uit naar plantgoed dat we beschikbaar kunnen stellen in biologisch afbreekbare potjes


Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten. Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

mizuna

Een typisch pittig aziatisch slasoortje. M'n plangoedkweker had het me voor raapsteel verkocht, vorig jaar iets minder populair, daarom ging ik het ook niet meer zetten, maar het is er nu toch .; Profiteer er van om wat extra pit in je slaatjes te brengen.


Momenteel niet beschikbaar

mosterdsla

Pittige mosterdsla, heerlijk voor je slamixen of in pesto!

1p = een 6tal losse bladeren, want de individuele planten zijn te groot om te oogsten.


Momenteel niet beschikbaar

munt chocolat

Bij het opruimen van een deel van de koepel waar deze planten vorig jaar stonden, gemerkt dat er een 20tal potten terug mooi geschoten zijn!

1 portie =  1 plantje met mooie fruisgroene blaadjes gegroeid in stenen pot.


oregano

Al een tijdje beschikbaar in het aanbod, loopt wel op zijn laatste 'beentjes' voor dit oogstseizoen. Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

Nog 2 'verloren' stuks...


Momenteel niet beschikbaar

mini paprika geel

Deze week (wk45) zal ik zoeken naar de achterblijvertjes! Ze zijn weliswaar klein, maar wél lekker en je krijgt ook 3 stukjes mee per portie, dus zeker oké als garnituur voor je pizza's, quiches, ommeletten, ... Kort gezegd, mini van stuk, maxi van smaak :)


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal rood Sprinter

Deze week (wk45) zal ik zoeken naar de achterblijvertjes! Een klassieke rode blokpaprika die buiten is gegroeid en daardoor wat later in het aanbod is gekomen, maar nu wel op zijn laatste benen loopt. Kies per week liefst niet meer dan 2 grote of 4 mini stuks per week per deelnemer aub.


Momenteel niet beschikbaar

mini paprika zoetpunt witgeel

Een buiten geplantte, kleine puntachtige witgele paprika. M'n plantgoedleverancier had maar 4 planten meer van deze soort ook al had ik er 24 besteld en dus is de beschikbaarheid van vruchten voor jullie niet hoog, wel al erg regelmatig gedurende 8 weken! Kies per week liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer aub. Foto hiernaast is genomen eind juli 2018


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt oranje of geel

Ondanks een flinke oogst vorige week, nu toch ook nog enkele 10tallen exemplaren. Het zijn wel erg puntige en dus lang, maar dunne exemplaren... Deze twee soorten waren later geplant en dus ook pas later rijp, maar daardoor nu nog begin november wel nog ruimer beschikbaar.


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Nog enkele nakomertjes...


Momenteel niet beschikbaar

peper De Cayenne

Vanaf week 31 is deze erg pittige variëteit al continu beschikbaar geweest. Vanaf half augustus waren er bovendien ook een iets zachtere smaakvariëteit. Het zijn dus echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar !


Momenteel niet beschikbaar

peper medium pikant

Nu, wk48, laatste keer beschikbaar. Ik had bij één van m'n zaadgoed leveranciers 2 medium pikante pepertjes besteld. Normaal een gele én eentje die via groen over paars en geel naar oranjerood zou gaan. Groot is m'n verbazing nu ik enkel rood zie en zonet ook es geproefd heb... Amaai, één van die twee zou ik toch niet mild noemen!! De andere zal ik zonder naam, maar met foto hier beschikbaar stellen. Je ziet dat ze wat dikker en minder gerimpeld zijn dan de cayennes die ik al een tijdje heb en die sowieso erg pikant zijn. Deze is dus (volgens mij) medium en smaakte (rauw) lekker :)


Momenteel niet beschikbaar

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.


Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

Ondertussen ook (erg) stevige, maar zeker nog frisgroene planten.

Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

rabarber

Na de super mooie/dikke stelen uit de tuin van Paul vorige week (wk24), zijn er deze week nog enkele van Paul en vervolgens ook nog een mix van dunnere rode en dikkere roze uit de tuin van Frieda. Onze deelnemers zijn dus mee leverancier voor jullie crumbles, taartjes, mousses ... 1 portie = 1 stevige of 2 kleine stelen. Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...


Momenteel niet beschikbaar

radijs kleuenmix

De eerste zaaiing onder koepel van dit jaar is deze week (wk16) nog beperkt beschikbaar.... Het gaat over een mooie kleurenmix. Kan je deze niet meer bestellen, er zijn ook de eerste mooie rode uit een buitenteelt!

1p = een 6tal mooie radijsjes


Momenteel niet beschikbaar

radijs speciaal Sora

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde en vrij beschikbaar uit de eerste buitenteelt!  

Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...


Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

(op)nieuw beschikbaar vanuit een verse zaaiing. Lekker krokant en knapperig dus!


Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

Deze behoorlijk pittige puntvormige radijsvariëteit heeft zichzelf gezaaid op de akker en daarom kunnen we nu enkele porties oogsten :)


Momenteel niet beschikbaar

rozemarijn

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.


Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

Deze week nieuw beschikbaar uit een kersverse, frisgroene planting!

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei... 

 1 portie = 1 blok(je)


rucola paars

Vergelijkbaar met mosterdsla of golden frills, maar iets minder breed en natuurlijk paars blad. Lekker pittig en top als smaakmaker voor je mixslaatjes.

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

daslook

De laatste week beschikbaar, want een echt seizoensproduct! Aangeboden in gesneden bladbusseltjes, dus niet lang houdbaar, maar wel veelzijdig (zie hieronder)!

Er bestaan verschillende lekkere receptjes op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=58 met dank aan Inge, Marleen en Jonas!


Momenteel niet beschikbaar

tijm

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Pepe

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry dolly

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat noire crimee

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Donkere, lekker zoete vleestomaat. 1 portie = 1 stuk, want vrij groot.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Andine Cornue

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Je kan de smaak van deze tomaat misschien nog best vergelijken met die van een couer de boeuf, maar daarnaast is het een vastere echt puntvormige vleestomaat. 1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Black Cherry

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd lemon boy

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. 1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Orange queen

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Rose de Bern

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Russe Rouge

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

DNormaal de laatste oogst deze week (wk43). Ik stel in 3x (za, di, do) zo eerlijk mogelijk beschikbaar wat kan. Beperk je graag tot één type tomaten in je bestelling, dan kan iedereen die wenst er nog even kiezen!


Momenteel niet beschikbaar

tomaat roma Colibri

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

warmoes

Deze week de allerlaatste 2 porties beschikbaar!

Er is al een tijdje enkel nog rode warmoes, maar voor het nieuwe seizoen zaaien we terug de 'rainbowmix' met verschillende kleurtjes. Die komen beschikbaar vanaf eind mei, begin juni.


Momenteel niet beschikbaar

winterpostelein

Heerlijke alleskunner in de winter, nog even beschikbaar tot begin mei en doet het zeker als frisse knapperige slasoort ook in de lente nog goed!

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!

1p = 1 blokje


tomaat tros grappelina

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

Tomaat green zebra

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

salie

Het allereerste aanbod van deze trage groeier! Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!


Momenteel niet beschikbaar

kiwano

yess, ik maak er feitelijk al 2 jaar reclame voor op de home- & faceboekpagina, maar sinds vorige week (wkk41) zijn de eerste rijpe kiwano's een feit op de Plukheyde. Nog heel beperkt, want feitelijk is het een experiment en is de zaai door omstandigheden (zaadleverancier leverde veel te laat) niet optimaal gebeurd. Maar als diegene die kunnen proeven hem smaken, plant ik er volgend jaar meer!


Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Na de regen en het warme weer jammer genoeg niet kwalitatief genoeg meer om te kunnen aanbieden. Voor zij die willen komen plukken voor confituur kan het wel nog, zie nieuwsbrief. Zal later dit jaar nog es terugkomen omdat 50% van de planten een 'doordrager' betreft die na de zomer opnieuw bloem moet maken en dus vrucht zal dragen.


Momenteel niet beschikbaar

framboos

Ze zijn er wel degelijk op de akker. Als er dinsdag en donderdag voldoende mensen zijn om boontjes te plukken, blijft er wel wat tijd om deze lekker zoete vruchten beperkt beschikbaar te stellen. Als je er wil, gewoon 1 portie aanklikken en dan doe ik de juiste verdeling op het afhaalpunt.


Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.


Momenteel niet beschikbaar

Plukeytjes en edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @515gr kost 7,70 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @515gr kost 7,70 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenfondue 250gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @250gr kost 4,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenburger

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie = 1 stuk en kost 1,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 1x

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie bevat 1 stuk vlees van @90gr en kost 2,80 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 2x

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie bevat 2 stuks vlees, samen @250gr en kost 7,90 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

plukeytjes

Beperkt beschikbaar! Graag maximaal één maal per maand 1 of 2 porties bestellen aub.

Ze zijn (voorlopig) met 6 en leggen momenteel samen zo'n 4 tot 5 eitjes per dag. Ik heb er dus maximaal 24 beschikbaar per week.  De eitjes zijn uit vrije uitloop en genummerd volgens "plukdatum" en in de koelkast bewaard. Hoe hoger het nummer, hoe jonger. Deze week (wk12) "pluk" ik nrs 8 enz.

1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraag


Momenteel niet beschikbaar


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie