Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s OF stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Deze week (wk24) loopt van 14 tot en met 18 juni.Voor zij die zich het bestellen makkelijk willen maken en vertrouwen op de keuze van de boer stel ik vanaf nu een basispakket samen.Kies je hiervoor, dan mag je altijd aanvullen met extra groenten of kruiden uit de rest van het actuele Plukheyde aanbod.Groe(n)tjes boer Koen

Wat is een basispakket? Dat komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 2 koolrabi's, 3 porties peultjes, 2 sla's, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Wil je naast de (deze wk24) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten zitten er in het basispakket deze week (wk24)Koolrabi, raapjesmix, peultjes, sla eikenblad groen en rood + rucola, warmoes, andijvi en komkommer.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

broccoli

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks met mooie middelgrote tot grote exemplaren broccoli.

1 portie broccoli = goed voor 2 tot 3 personen


chinese kool

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.Ruim beschikbaar.

1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolrabi paars

Er is deze week (wk24) een nieuwe, mooi gegroeide reeks plukklaar! Paarse koolrabi groeit iets trager dan de witte en is daarom wat vaster van structuur...

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


koolrabi wit

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks. Ruim beschikbaar.Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente.

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


raap classic

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks met erg mooi gegroeide knollen.Ruim beschikbaar.

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks met mooi gegroeide knollen.Ruim beschikbaar.Gele raap is iets steviger dan de classic keukenraap en ook iets pittiger.Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!

1 portie = 3 stuks (gooed voor één volwassene)


raap wit

We plukken deze week (wk24) verder uit een reeks met mooi gegroeide knollen.Ruim beschikbaar.

1 portie = 2 tot 3tal rapen (goed voor 1 persoon)


Bladgroenten

andijvie

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.Recepttip: fantastisch in een puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

1p = 1 of 2 stuk(jes) als je dat wenst


andijvie krul

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.

Recepttip: Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

1p = 1 stuk


krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopende beschikbaar is op de Plukheyde!

Steeds 1 blokje per portie


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


selder groen

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...

1p = 1 stuk


selder wit

De eerste reeks witte selder van dit seizoen.Nog niet super groot, maar zeker oké...

Een klassieke smaak, recepttip erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla asian mix

We plukken deze week (wk24) uit een reeks die al behoorlijk grote planten bevat.Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.

1 portie asian mix = één blokje


sla batavia groen

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.Batavia is een mooie en krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


sla batavia rood

We plukken deze week (wk24) verder uit een mooi gegroeide reeks.Batavia is een mooie en krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad groen

Deze week (wk24) overgang naar een nieuwe reeks, mooi gegroeidGroene eikenbladsla is samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.

1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad rood

Deze week (wk24) overgang naar een nieuwe reeks, mooi gegroeidRode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.

1p = 1 krop/stuk


pluksla rood

Volledig nieuwe rode slavariëteit op de Plukheyde!Het is een pluksla die groeit als krop (zie foto) maar waar je dus blaadje per blaadje van kan plukken zoals je nodig hebt zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla krop rood

Deze week (wk24) overgang naar een nieuwe reeks, mooi gegroeid

1 portie = 1 stuk


sla romeinse groen

Deze week (wk24) voor het eerst beschikbaar dit seizoen. Romeinse sla is een erg krokante, lekkere sla die meer nog dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen zit.

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!

1p = 1 stuk


sla wasabino

Ik was ze even uit het oog verloren, maar er zijn deze week (wk24) terug wasabino slaatjes beschikbaar. Wel al wat doorgeschoten/in bloei door de warme dagen.Sla wasabino is een klein plukslaatje met een fris groengeel en krullig blad. De smaak is wasabi-achtig, lekker pittig en Oosters dus, maar niet zo pittig als het Japanse kruid zelf...

1 portie = 1 blokje


snijselder

De laatste 10tal stuks, niet groot, maar let op: snijselder is wel een pak kleiner dan groene selder, maar ook een pak pittiger.Je hebt er dus weinig van nodig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.

1 portie = 1 blokje


Vruchtgroenten buiten

Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

biet geel

Nog niet erg groot, de eerste reeks bietjes is jammer genoeg niet erg groeizaam, wel lekker!

1 portie = 3 bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


stengelui

Ruim beschikbaar. Mooi en stevig gegroeid.

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


Peulgroenten

peultjes

Deze week (wk24) de eerste peultjes uit de buitenplanting! Ik kan nog niet goed inschatten hoeveel de 80m zal produceren, dus zet ik de stock nog niet te hoog in.Dat wil zeggen dat ik vanaf nu het bonencomité graag terug activeer. Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt er dus geplukt vanaf 20u op de akker en je bent altijd welkom om een handje toe te steken. PS voor peultjes moet je je minder bukken dan voor boontjes ;) 

1 portie = 200gr

Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

basilicum classic

Voor het eerst beschikbaar dit seizoen, mooi gegroeid!

1 portie = 1 potje.


koriander

Koriander is net zoals peterselie een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend en op dit moment ook ruim beschikbaar, maar deze week (wk24) wel groot en opgeschoten/in bloei.

1 portie = 1 blokje


Chocolade munt

Ik plantte een tweetal jaren terug chocolade munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die staan nu weelderig te groeien tussen mijn koepels.Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1 portie =  1 gesneden busseltje


rucola classic

Normale grootte deze week en ruim beschikbaar.Klassieke smaakmaker in al je slaatjes, op pizza of... zie recepttip hieronder!

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.

1 portie = 1 blok(je)


warmoes

Sinds eind mei voor het eerst terug beschikbaar dit seizoen. Door het frisse voorjaar nog vrij klein, maar wel kleurrijk en knapperig!Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 8tal (nog vrij kleine) bladeren met steel


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2021 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie