Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ALLES

Basispakketten

Koolgroenten

Bladgroenten

krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend en dus ook nu (wk19) beschikbaar is.

Steeds 1 blokje per portie.


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


zomerpostelein

Er is deze week (wk22) een nieuwe reeks plukklaar! Het zijn compacte en frisse planten.

Zomers broertje van winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!

Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.


selder groen

De eerste verse groene selder van het  nieuwe oogstseizoen is net groot genoeg om te plukken.Op de witte variant is het nog even wachten, die groeit net iets trager...

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...

1p = 1 stuk, nog niet helemaal volgroeit, wel zeker groot genoeg als smaakmaker


sla batavia groen

Net zoals vorige week ruim beschikbaar uit een verse reeks.Mooi gegroeid, lekker krokante sla!

1p = 1 krop/stuk


sla batavia rood

Net zoals vorige week ruim beschikbaar uit een verse reeks.Mooi gegroeid, lekker krokante sla!

1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad groen

Er zat met het warme weer wat uitval (schimmelinfectie) in deze reeks, daardoor zijn er deze week slechts nog een 20tal porties beschikbaar.Groene eikenbladsla is samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde. De reeks waarin we nu kunnen beginnen plukken is mooi gegroeid!

1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad rood

Net zoals vorige week ruim beschikbaar uit een verse mooi gegroeide reeks.De rode blijkt minder gevoelig voor de schimmelvorming waarvan de groenel last heeft.Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde. De reeks waarin we nu kunnen beginnen plukken is mooi gegroeid!

1p = 1 krop/stuk


sla ijsberg

Net zoals vorige week ruim beschikbaar uit een verse reeks.Deze sla is in de serre gegroeid en daardoor iets kleiner (gebrek aan luchtvochtigheid), maar ze zijn wel frisgroene en super krokant!

1 p = 1 stuk (bolletje)


sla krop rood

Deze week (wk22) plukken we verder uit de eerste buitenreeks rode kropsla.Ondertussen heel mooi gekropt en nog altijd frisrood!

1 portie = 1 stuk


sla romeinse groen

(op)Nieuw beschikbaar uit een kersverse reeks.Mooi gegroeid, lekker krokante sla en toch weer net iets anders (vrij zoet) voor je lenteslaatjes of een echte salade Niçoise!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval groen en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

1p = 1 stuk


spinazie

Nog steeds ruim beschikbaar en vrij te kiezen.Mooie en grote bladeren en net zoals de vorige 2 weken kan ik zeker 30kg plukken... 

1p = @150gr (goed voor 1 persoon)


snijselder

Nog een 30tal planten beschikbaar!Let op, snijselder kan je gebruiken als alternatief voor groene selder, maar ook al is hij een heel pak kleiner, hij is vooral des te pittiger. Je hebt er dus weinig van nodig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.


wilde chichorée

Héél bitter slaatje dat vorig jaar niet door de evaluatie raakte, maar ik had nog enkele stuks plantgoed en heb deze gewoon nog uitgeplant.Als je nog is wil proeven is dit het moment, want komt nadien op vraag van de deelnemers vorig jaar dus niet terug...

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Vruchtgroenten buiten

Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

stengelui

Er is een nieuwe reeks beschikbaar deze week (wk22). Deze zijn van normale grootte.

Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

1 portie = 1 blokje (busseltje) met 3 tot 4 stengels


Peulgroenten

peultjes

Ook deze week (wk22), zijn er weer wat meer peultjes beschikbaar!Van smaak zijn ze super, maar het is een soort met vrij kleinde peulen waardoor ik jammer genoeg geen grote volumes beschikbaar heb. Ik koos deze soort omwille van haar vroege karakter...1 portie is voor deze week (wk22) @125gr.

Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

De beschikbaarheid van artisjok is stijgend!Ik verwacht er deze week ruim 50, maar als je er bestelt, kies dan deze week geen mini komkommer aub om iedereen maximaal kans te geven één van beide te kiezen... 

1p = 1 stuk


koriander

Koriander is net zoals peterselie een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.Is momenteel ook erg mooi gegroeid!

1 portie = 1 blokje


lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten. Nieuw in het aanbod sinds vorige week (wk21), opgepot door één van onze deelnemers (Nele), dank daarvoor!

Kan je gerust uitplanten en groeit als een vaste plant (blijft dus leven in de winter) als je het plantje niet meteen kaal plukt :)

1 portie = 1 stenen potje


raapsteel

We plukken deze week verder uit de laatste reeks van het voorjaar. Het zijn ondertussen stevige planten!

Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

1p = 1 blokje


warmoes

We plukken deze week (wk22) verder uit de kersverse reeks met mooie bladeren waarin we vorige week gestart zijn!

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 6 grotere, aparte bladeren


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2020 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie