Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

We zijn week39 (wk39) van 20 tot en met 25 september.Na het toch wel erg warme weer vorige week is het tegelijk op kousevoeten ook weer erg droog geworden. Gelukkig beloven ze voor het tweede deel van de week terug wat regen.Het zal deugd doen voor heel wat planten, maar eigenlijk ook voor mij, want nu was het toch weer heel wat extra werk om alles van water te voorzien...Tegelijk oogste ik vorige week zowat het grootste volume aan groentjes tot nu: op woens- en vrijdag samen sleepten we meer dan 130 kisten groenten aan!!We, want ik kreeg daarbij de welkome hulp van enkele deelnemers bij het plukken van boontjes, maar ook tomaten. Verder is Marnick, een student van tuinbouwschool Horteco in Vilvoorde ondertussen al twee weken actief op vrijdag op de Plukheyde. Hij oogst mee en leert heel wat bij door de grote diversiteit op onze akker.Die diversiteit verruimt trouwens nog, want ik verwacht voor deze week:
  • (op)nieuw broccoli en chinese kool

  • (nog) meer snijbonen, want er komt een tweede reeks mee in productie, als je wil mag je dus meer bestellen om er es wat in te maken

  • pompoen butternut

  • zoete aardappel

  • groene romeinse slaWil jij ook een handje toesteken bij dit alles, dat kan, want als het weer het toelaat wil ik nu zaterdag 26 september tussen 10 en 16u  graag uien en sjalot rooien. Kom gerust wanneer het je past en met hoe meer handen we dit kunnen doen, hoe sneller ze binnen zijn! Door een beetje regen laat ik me alvast niet tegenhouden, enkel als het pijpestelen zou regenen stel ik het uit...Groe(n)tjes boer Koen

Wat is een basispakket? Dat komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 chinese kool, 2 kroppen sla, 3 porties snijbonen, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Wil je naast de (deze wk39) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten zitten er in het basispakket deze week (wk3)? Chinese kool, paprikamix, slamix, andijvie, butternut pompoen, tomaat roma colibri, snijboon en patatjes.Opmerking de foto bij dit artikel is eind juli genomen en geeft een mooi beeld van de akker op dat moment.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

bloemkool groen

Ervaring van de vorige seizoenen leert me dat het najaar ideaal is voor de groei van groene bloemkool.Deze week (wk39) verwacht ik de resterende 35tal stuks van de reeks die we vorige week aansneden.Als je deze week broccoli bestelt, kies dan geen bloemkool aub, zo kan ik zoveel mogelijk gezinnen blij maken!

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen) 

chinese kool

Er is (op)nieuw een reeks chinese kool plukklaar!Mooi en frisgroen gegroeid.

1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolrabi wit

We zijn eind augustus gestart in de reeks witte koolrabi's waaruit we nu nog steeds kunnen plukken.Ze zijn mooi gegroeid!

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


palmkool

We zijn eind augustus gestart met palmkool. Deze koolsoort staat ook echt mooi en het is nog wel geen winter, maar je kan er veel mee, dus ik hou hem in het assortiment.Ik heb er ook 2 opeenvolgende reeksen van staan, dus normaal blijft dit product tot eind maart beschikbaar!Recepttip via Griet en nu op onze blog, zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=69 ! Een wat oudere, maar ook toffe tip via Yora om er gezonde chips van te maken vind je http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

1 portie = 5 mooie&grote bladeren, zeker voldoende voor 1 persoon


raap classic

Er is deze week (wk39) een nieuwe reeks plukklaar, mooi gegroeid!

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Ook gele raapjes kan je nog altijd kiezen, daar plukken we deze week (wk39) nog verder in een wat oudere reeks, maar ze zijn zeker nog oké!

Gele raapjes zijn normaal iets sterker van smaak dan de gekende klassieke witroze meiraap ...

1 portie = 3 stuks (gooed voor één volwassene)


rammenas daikon Misato Green

Een typische herfstrammenas!Groeit iets sneller dan z'n collega's en is daarom sinds vorige week (wk38) plukklaar.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


Bladgroenten

andijvie

We zijn begin september gestart in een heel mooi gegroeide nieuwe reeks.Recepttip: fantastisch in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

1p = 1stuk, ondertussen zeker groot genoeg voor 3 personen (3e week op rij dat we plukken uit deze reeks) 


andijvie krul

We zijn begin september gestart in een heel mooi gegroeide nieuwe reeks.

Recepttip: Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

1p = 1 stuk


knolselder

Een echte najaarsspecialiteit waaruit we plukken sinds half augustus..Ze staan best goed, dus we zijn vertrokken voor een lange oogstperiode...Lekker voor slaatjes, zalfjes of in puree...

1p = 1 vuistdik stuk (dus niet super groot, zie hierboven)


krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieker smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.

Steeds 1 blokje per portie, momenteel nog niet super groot, wel oké


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje (we starten een nieuwe reeks dus terug normaal van grootte)


roodlof rubro

We zijn vorige week (wk38) gestart met plukken in een nieuwe reeks!Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.

1p = 1 bol (vergelijkbare grootte met ijsbergsla)


selder groen

We starten deze week (wk39) in een nieuwe reeks!Ruim beschikbaar en frisgroen, want ze krijgen regelmatig water via druppelslangen!

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...

1p = 1 stuk


selder wit

We starten deze week (wk39) in een nieuwe reeks!Ruim beschikbaar en frisgroen, want ze krijgen regelmatig water via druppelslangen!

Een klassieke smaak en (recepttip) erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla baby leaf

Ik wou ter afwisseling van de grote sla's jullie ook in de zomer es de mogelijkheid bieden een gemengd plukslaatje te bestellen... Ideaal voor een snel slaatje of op je boterham of ...

1 portie = 1 blok(je), normale grootte


sla batavia rood

Batavia is een mooie en krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad rood

We oogsten deze week (wk39) verder uit de reeks waarin we vorige week gestart zijn. Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.

1p = 1 krop/stuk (al vrij groot, maar zeker niet té)


sla ijsberg

We kunnen deze week (wk39) weer een nieuwe reeks aansnijden!Frisgroene en lekker krokante sla.

1 p = 1 stuk (bolletje)


sla romeinse groen

We kunnen deze week (wk39) een nieuwe reeks van deze speciale sla aansnijden.Mooi gegroeid, lekker krokante sla en toch weer net iets anders (vrij zoet) voor je herfstslaatjes of een echte salade Niçoise!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval groen en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

1p = 1 stuk


spinazie

Ondanks de moeilijke opstart, het was bloedheet en daar heeft spinazie een bloedhekel aan, kunnen we deze week (wk39) verder snijden in de reeks van de foto hiernaast.Ik zal deze week dus opnieuw plantjes snijden ipv blaadjes plukken, dat gaat sneller en zo kreeg ik jullie bestellingen vorige week ook op het afhaalpunt!

1p = @200gr, goed voor 1 persoon


spinazie Nieuw-Zeelandse

Ook NZ-spinazie blijft beschikbaar omdat ze mooi opnieuw schoot uit een reeks waarin we begin juli begonnen met plukken.Het is typisch voor deze doorgroeiende plant dat hij na de eerste oogst perfect plukbare nieuwe ranken maakt. Het zijn deze kersverse uitlopers waarvan de pluk dus nu kan starten!

Nieuw-Zeelandse spinazie is een minder warmte gevoelige plant (schiet niet door) die je net zoals spinazie kan gebruiken in pasta's, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look.Verwacht je echter aan ranken met eerder kleine blaadjes die tegelijk dikker zijn, maar dus naar smaak en toepassing wél lijken op die van klassieke spinazie. Gebruik enkel de blaadjes en de heel dunne stengeltopjes, want de dikkere stengelstukken zijn te taai!

1p = @300gr


suikerbrood

Deze echte najaarsspecialiteit, blijft na de start eind augustus gewoon beschikbaar.Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Recepttips: Je kan het rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst zoals we die al hadden veel minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken!

1p = 1 stuk (let wel zo'n stuk is minstens 2 tot 3 x zo groot als een witloofkrop...)


suikermais

Nieuw sinds vorige week (wk38)!Enige probleem, er zijn héél veel kolven afgeknabbeld door ?veldmuizen of vogels? Ik vermoed dan ook dat deze week meteen de laatste (max voorlaatste) week wordt waarin ik ze zal kunnen aanbieden...Mooi gegroeid, lichtgele korrel, lekker mals en sappig! En natuurlijk ook heerlijk zoet, zowel rauw van de kolf als gegrild in de oven... En dit jaar op het eerste zicht zonder de wormpjes die er bv in 2018 wel waren...

1 portie = 1 (stevige) kolf


Vruchtgroenten buiten

butternut

We kunnen deze week (wk39) een extra pompoensoort toevoegen aan ons assortiment.Butternut is een klassieker die weinig uitleg behoeft. Met hun typische vorm lijken het wel mooie gladde beige pionnen van een ganzebordspel ;)

1p = 1stuk ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


courgette lang groen

Er zijn deze week opnieuw minder courgettes, want we naderen langzaam maar zeker het einde van hun seizoen...Ik verwacht er een 35tal.

1p = 1 stuk


patisson geel

 Vermoedelijk de laatste week beschikbaar, want de planten blijken 'stervende'Ik verwacht er nog een 8tal

1p = 1stuk


pompoen classic

Na de workshop van Madam Confituur begin deze maand waarin pompoen als hoofingrediënt een prominente rol kreeg kan ik deze klassieker niet langer uit het aanbod houden...

1p = 1stukZe zijn mooi gegroei ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


Wortelgroenten

wortel Nantaise 2

De wortelen waren toch iets kleiner dan ik zelf hoopte, maar we gaan er dus ook deze week (wk39) mee door.

Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :) Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!

1 portie = 3 wortels


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel alouette

Geplant vanuit een overschotje eigen productie van vorig jaar, ik heb er niet veel van staan dus, maar nog net voldoende voor deze week in ons aanbod.Alouette, is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!

1p = 300gr


aardappel vitabella

Ik had vorige week wat te weinig tijd ingepland voor de oogst, maar dat maak ik deze week (wk38) goed!Voor zij die niet van zachtkokende aardappelen houden blijft deze soort waaruit we nu al sinds begin juli oogsten gewoon in het aanbod.Vita Bella blijft natuurlijk wel gewoon een heel lekkere vast kokende aardappel!

1p = 300gr


biet chioggia

We kunnen deze week (wk39) weer een nieuwe reeks aansnijden!Stevig, maar gegelijk jong, niet te dik en vooral lekker van smaak.

1 portie = 3 bietjes

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


biet geel

We kunnen deze week (wk39) weer een nieuwe reeks aansnijden!Stevig, maar gegelijk jong, niet te dik en vooral lekker van smaak.

1 portie = 3 bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


biet rood

We kunnen deze week (wk39) weer een nieuwe reeks aansnijden!Stevig, maar gegelijk jong, niet te dik en vooral lekker van smaak.

1 portie = 3 bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


prei zomer

We plukken verder uit de reeks waarin we begin augustus gestart zijn.Kulaures (zo noemt de soort) is een preisoort die we vorig jaar op de Plukheyde voor het eerst uitgetest en erg lekker bevonden werd. Hij heeft een iets bleker blad, maar vooral een erg lange wit/lichtgroene schacht die mooi is gedikt en gewoon ook héél erg lekker is!

1p = 1 vrij dikke schacht met lichtgroen loof


venkel

Nog een 40tal stuks uit de reeks waarin we vorige week gestart zijn, maar tegelijk sluit er een nieuwe reeks aan, ruim beschikbaar dus!Mooi gegroeid!

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.

1 portie = 1 stuk


zoete bataat

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde.De groei kwam erg moeilijk op gang dit jaar en daardoor verwacht ik geen te grote opbrengst. Ik heb nochtans mijn uiterste best gedaan: vroeg geplant, meststof gegegeven, 4x gewied, water via vloeidarmen, ideale standplaats... Soit, ik lever wat ik kan, maar dus niet ruim beschikbaar...

Recepttips vind je oa op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=35 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=36 al heb je voor die laatte ook pompoen nodig, maar die is momenteel nog niet helemaal afgerijpt en komt pas eind september in ons aanbd...

1p= 300gr


stengelui

We plukken deze week (wk39) verder uit de reeks waarin we vorige week gestart zijn. Het gaat over mooi gegroeide exemplaren...

Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

1 portie = 1 blokje (busseltje) met 3 tot 4 stengels


Peulgroenten

boterboon

Terug iets ruimer beschikbaar, want er komt een nieuwe (en tegelijk laatste) reeks in productie!Bij deze wel nog een warme oproep voor vrijwillige plukhulp in het 'bonencomité'! Elke dinsdag- en donderdagavond plukken we immers om de oogst haalbaar te houden.> Welkom dus, ik start elke dinsdag- en donderdagavond om 19u00, want het wordt al snel donker.

Erg lekker geelkleurig boontje, traditioneel iets dikker dan een prinsessenboon, maar zeker zo vol van smaak...

1p = 200gr


snijboon groen

Sinds eind augustus vrij ruim beschikbaar en vanaf deze week (wk39) komt er nog een extra stuk in productie, dus als je er es wil inmaken dan is nu het moment!Bij deze wel nog een warme oproep voor vrijwillige plukhulp in het 'bonencomité'! Elke dinsdag- en donderdagavond plukken we immers om de oogst haalbaar te houden.> Welkom dus, ik start elke dinsdag- en donderdagavond om 19u00, want het wordt al snel donker.

1p = ongeveer 250 gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

aubergine gestreept Rania

Rania is tweekleurig (wit&lichtpaars) gestreept, bevat iets meer stekels op het groene kroontje (opgelet, die prikken écht!) en is iets vaster van vlees dan de klassieke egaal donkerpaarse.De productie is wel wat aan het teruglopen...

1p = 1stuk


aubergine normaal Classic

Klassieke aubergine, al heb ik wel twee soorten staan één zoals je ze kent uit de winkel en één met langere, smallere vruchten.De productie is wel wat aan het teruglopen...

1p = 1stuk


kervel

Nieuwe reeks, nogal onregelmatig gegroeid en het weer is deze week misschien wat warm, maar als echte na- en voorjaarsspecialiteit toch leuk...

1 portie = 1 blokje met een grote kervelplant


koriander

Koriander is net zoals peterselie een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.PS Kan je verder kweken tot in het zaad, zie foto en uitleg in de nieuwsbrief week 29

1 portie = 1 blokje


landkers

(op)Nieuw beschikbaar als typische herfst- en wintergroente.Landkers is een pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


paprika normaal geel Fiesta

Vanaf week (wk35) verruimde het paprika aanbod, de komende weken neemt het nog verder toe in aantal...En sinds begin september vrij ruim beschikbaar.

1p = 1stuk


mini zoetpuntpaprika oranje

Vanaf week (wk35) is het paprika aanbod verruimd, de komende weken neemt het nog verder toe in aantal...Ik heb nog geen aangepaste foto, het gat dus over kleinere oranje snack paprika's zoals de gele hiernaast.

1p = 3 stukjes


paprika zoetpunt rood Atris

Vanaf eind augustus verruimde het paprika aanbod, en ondertussen maakt deze mooie zoetpunt rode versie daar ook deel van uit.

1p = 1stuk 


peper De Cayenne

Vanaf eind augustus verruimde het paprika aanbod, de komende weken neemt het nog verder toe in aantal...Deze cayenes zijn hoe dan ook echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar!

1p is voorlopig 1 stuk 


tomaat cherry Orange Fizz

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Orange Fizz is een typische zoete, 'duiveivormige' cherry tomaat.

1p = @200gr


tomaat cherry Pepe

Ongeveer de laatste week beschikbaar..Pepe is een iets dikker, maar mooi rond en rode cherry tomaat.

1p = @200gr


tomaat cherry dolly

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Dolly is een typische zoete, 'duiveivormige' cherry tomaat.

1p = @200gr


tomaat normaal Maestria

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Maestria is een typische alleskunner, goed om te eten, goed om mee te koken.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


tomaat roma Colibri

Ik probeer sinds eind juli het beschikbare aanbod per soort in te zetten.Roma colibri is een licht puntige, vaste en rode kooktomaat en momenteel ruim beschikbaar.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


warmoes

Afgezien met het (te) hete weer, dankbaar voor het beetje regen dat we kregen dit weekend, maar nog altijd zeer ruim beschikbaar

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 6 grotere, aparte bladeren


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2020 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie