Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s OF stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Deze week (wk48) loopt van 28 november tot 03 december.Voor zij die zich het bestellen makkelijk willen maken en vertrouwen op de keuze van de boer stel ik sinds half juni terug een basispakket samen.Kies je hiervoor, dan mag je altijd aanvullen met extra groenten of kruiden uit de rest van het actuele Plukheyde aanbod.Groe(n)tjes boer Koen

Wat is een basispakket? Dat komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 witte kool, 3 porties aardpeer, 1 andijvie, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Wil je naast de (deze wk48) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten zitten er in het basispakket deze week (wk48)? Witte kool, rammenas blauer herbst und winter, aardpeer, andijvie, schorseneer, wortelen, winterpostelein en veldsla.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

boerenkool

Onze boerenkool staat echt mooi en is ruim beschikbaar! Na het koude weer van de afgelopen dagen zal de kool ook nog wat zoeter/lekkerder zijn.Blijft normaal ook beschikbaar tot begin april 2022 en wordt alleen maar lekkerder als het kouder wordt, want dan zetten de suikers in de bladeren zich om naar een zoetere vorm.

Nieuwe receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's
 1. Gezonde hapjes, zie pag2 op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=76

 2. Boerenkool-spinazietaart met ricotta en tonijn (zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=72)

 3. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze, even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

 4. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

 5. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

 6. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

 7. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!

1p = 5 grote bladeren, zéker goed voor 1 persoon


chinese kool

We zijn eind september gestart in een erg mooi gegroeide en frisgroene reeks chinese kolen. Ze waren ook afgeschermd tegen de vrieskoude en een check gisteren leerde me dat de kwaliteit zeker nog goed zit.Ruim beschikbaar!

1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolraap rutabaga

Uiterlijk niet de meest sexy groente, maar zeker een erg veelzijdige! Bruikbaar in soep, stoofschotels, groentelasagna. Je kan er ook rosti's mee maken of ze raspen in slaatjes...Bewaart ook super, zelfs na snijden, dus je hoeft niet alles in een keer te gebruiken! 

Recepttips: Maakt een soep wat dikker en 'flourig', koolraap is ook zeer geschikt voor stoven: snel klaar en zacht van smaak, of in combinatie met andere groenten zoals schorseneer, yacon, biet, wortel, raap, ... En last but not least, je kan er rosti's van maken of groentenvellen van snijden voor een lasagna

1p = 1 stuk, goed voor 3 tot 4 personen


koolrabi wit

Bijna doorlopend beschikbaar van mei tot en met januari.Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente.

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


palmkool

Onze palmkool staat mooi donkergroen en is ruim beschikbaar sinds begin september en dit normaal tot eind maart 2022!Gebruik vergelijkbaar met boerenkool, maar de smaak is toch weer net anders én je hoeft slechts één centrale bladnerf te verwijderen voor het klaarmaken.Recepttips 
 1. zie ook alle recepttips bij boerenkool !

 2. en ook via Griet in onze blog, zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=69 !!

 3. Nog wat meer input over gezonde chips van Yora in onze blog http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

1 portie = 6 mooie&grote bladeren, zéker voldoende voor 1 persoon


raap classic

We zijn begin oktober gestart met plukken uit de laatste reeks van dit oogstseizoen.Ruim beschikbaar tot zowat eind november, de gele variant die vorstbestendiger is, blijft tegelijk beschikbaar tot eind maart!

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

We zijn half oktober begonnen in een nieuwe, mooi gegroeide reeks die ons normaal gezien de hele winter van raapjes kan voorzien, want gele raapjes zijn vrij winterhard. Ruim beschikbaar!Gele raap is iets steviger dan de classic keukenraap en ook iets pittiger.Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!

1 portie = 3 stuks (gooed voor één volwassene)


rammenas blauer herbst und winter

Eén van onze laatste nieuwigheden voor dit seizoen. Mooi gegroeid en ruim beschikbaarRammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort met vrij grote en mooi blauwpaars gevormde knollen die verder wel 'gewoon' spierwit vruchtvlees hebben.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes. Zou in dunne schijfjes op een bakplaat in de oven ook heerlijk carameliseren en dito smaken zegt Michael!


rammenas daikon Laurin

Bijna de laatste stuks van deze soort. Zie foto rechts.Kan perfect in je slaatjes, soepen, stoofschotels of gewoon in blokjes met wat (selderij)zout als snack... Geschild helemaal niet scherp van smaak.

1p = 2 stuks


rammenas daikon violet bravo

Violed Bravo daikon is een langwerpige soort winterradijs met een zachte, licht pittige en tegelijk bijna zoete smaak die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het mooie paarse vlees binnenin (foto midden) kan je bovendien mooie creaties maken...

1p = 2 stuks


rammenas daikon Noir Long

Deze rammenas/daikon is eind juli gezaaid en levert ons gedurende het hele najaar mooie witte 'lange radijzen met zwarte schil'. Zie foto rechts.

Recepttip: tof als schijfjes of geraspt in je slaatjes, zeker wanneer je de kleurtjes variëreert met paars en puur wit.


rode kool

Onze rode kolen zijn mooi gedikt en klaar om ons in het najaar en de winter met hun typische smaak en kleur te verblijden!

Als zomers recept kan je ze perfect marineren in sinaasappelsap en in een koolsalade verwerken!

1 portie = 1 stuk goed voor 2 tot 4 personen.(ik oogst zowel kleinere als grotere)


Russian red kale

Een echte nieuwigheid op de Plukheyde!Russian red kale is een winterharde bladkool zoals boerenkool, maar met een rode nerf en gladder blad. Een ander belangrijk verschil is de zachtere en zoetere smaak, zeker als er nog geen nachtvorst was, zoals nu dus.

1 portie = 6 bladeren


savooi deadon

Savooi deadon is bij de doorwinterde Plukheyde deelnemer gekend als een zeer lekkere meerwaarde onder de herfst- en winterkolen.Het is een kruising tussen de klassieke savooi en witte kool, daardoor zijn de bladeren minder geribbeld en de buitenste bladeren bovendien een mooie paarse kleur. De smaak is zachter en zoeter tov de classic en daarom zeker bij kinderen gesmaakt!

1 portie = 1 kool zeker goed voor 3 personen


spitskool paars

Paarse spitskool nu zijn wat kleiner dan in de zomer, maar zeker zo lekker!Paarse spitskool is best wel speciaal en vooral lekker in koolsalades. Nog fijner/zachter van smaak dan rode kool, maar met een vergelijkbare kleur.

1 portie = 1 stuk goed voor 2 personen


spruitjes classic

Deze week (wk48) pluk ik de 5e week spruitjes. Ze zullen de hele winter door beschikbaar zijn tot begin april.Het vergt echter wel wat tijd om ze geplukt te krijgen én het is ook beter voor de planten om ze geleidelijk te plukken, dan krijgen de jongere spruitjes tijd om te dikken en een continu aanbod te verzekeren!Vorig oogstseizoen heb ik ze in die zin met succes alternerend per week beschikbaar gesteld voor de even versus oneven deelnemerscodes. Ik wil dit dan ook dit jaar opnieuw doen en zal deze week (wk48) zijn het de oneven deelnemerscodes. Volgende week is het terug aan de even codes enz. Dank alvast om hier bij het bestellen rekening mee te houden!.

1 portie = 200gr


witte kool

Witte kool is een typisch winterproduct dat vanaf nu bijna doorlopend beschikbaar zal zijn tot februari.

1p = 1 stuk goed voor 2 tot 4 personen (ik oogst kleine en grotere door elkaar)


Bladgroenten

andijvie

We plukken sinds half oktober uit een nieuwe en tegelijk de laatste reeks andijvie van het najaar!Ze waren ook afgeschermd tegen de vrieskoude en een check gisteren leerde me dat de kwaliteit zeker nog goed zit. Ze blijven dus mooi en frisgroen én ook ruim beschikbaar.Recepttip: vanavond (28//11/21) combineerde Jeroen Meus gestoofde spinazie met schorseneer en laagjespuree + kaassaus in de oven. Die ga ik alvast zelf proberen, maar het kan ook veel eenvoudiger in een puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

1p = 1 stuk is goed voor 3 tot 4 personen


knolselder

Onze knolselder is mooi/dik gegroeid.Da's dan weer een voordeel na de natte zomer, want het dikken van de knol vergt veel water. Wel jammer dat het blad bij te veel regen makkelijker ziek wordt zodat daar nu wat minder van over blijft...

1p = 1 stuk zeker goed voor 2 personen


krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!

Steeds 1 blokje per portie


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


roodlof rubro

Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.Mooi gegroeid én ruim beschikbaar!

1p = 1 bol


selder groen

De groene selder waaruit we momenteel plukken is door de natte zomer jammer genoeg minder goed gegroeid door een bladvlekken ziekte. Daarom geef ik twee kleine stukjes mee om zo ongeveer één normale te bekomen. 

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...

1p = 2 stuk(jes : klein dus, zie hierboven)


sla asian mix

Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.Ondertussen weer wat groter gegroeid...

1 portie asian mix = één blok(je)


sla baby leaf

Sla babyleaf is een typisch na- en voorjaars product. Ze waren ook afgeschermd tegen de vrieskoude en een check gisteren leerde me dat de kwaliteit zeker nog goed zit.Mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.

1 portie = 1 blok(je)


sla eikenblad groen

Groene eikenbladsla is samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.We zijn begin november gestart in de laatste reeks van het oogstseizoen! Ze waren ook afgeschermd tegen de vrieskoude en een check gisteren leerde me dat de kwaliteit zeker nog goed zit.

1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad rood

Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.We zijn begin november gestart in een nieuwe reeks, maar omdat rode sla iets meer koudebestendig is dan groene, blijft de rode langer beschikbaar, ongeveer tot Kerst! Ze waren ook afgeschermd tegen de vrieskoude en een check gisteren leerde me dat de kwaliteit zeker nog goed zit.

1p = 1 krop/stuk


sla veldsla

Een typisch seizoensproduct voor herfst, winter en vroege lente, donkergroen en boterzacht.

Typisch voor het winter en vroege lente seizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!

1p = 2 blokjes


spinazie

We starten in een nieuwe en tegelijk laatste buiten aangeplante reeks spinazie. Deze is typisch voor het koudere najaar minder groot, maar wel mooi frisgroen gegroeid. Er zal minder afval aan zijn en daardoor verlaag ik de portie een beetje tot 150gr. 

1p = @150gr (volledige, maar jonge plantjes met weinig tot geen afval zonder wortel)


suikerbrood

Groenlof of suikerbrood blijft normaal tot en met februari vanuit opeenvolgende reeksen continu en ruim beschikbaar.

Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Recepttips: Je kan het rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst in de winter ook minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken!

1p = 1 stuk (let wel zo'n stuk is minstens 3 x zo groot als een witloofkrop...)


tatsoi

Sinds half september beschikbaar, maar ze lopen deze week op hun laatste beentjes. De planten zijn ondertussen wat meer opgeschoten en minder bossig omdat ze hun oud blad hebben afgestoten.Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie!

1portie = 1 blokje, goed voor 1 tot 2 personen


wilde chichorée

Héél bitter slaatje, ik was op vraag van de deelnemers dan ook niet van plan het te planten.Uit een rassenproef met voor mij onbekende winterslasoorten van een zaadleverancier bleek echter ook deze slasoort te groeien.Daarom heb ik een 4tal planten wilde chichorée voor de liefhebbers van (echt) bitter! Ik snij er bladbusseltjes van, dan kan ik ze lang aanbieden.

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Vruchtgroenten buiten

patisson wit

Een minder gekene pompoensoort met geelwit vlees. Wel nog even ruim beschikbaar en een pak groter én vaster dan de oranje die ik jong oogstte.

Recepttip: kort koken, topje eraf halen, vervolgens uithollen en het vruchtvlees opbakken samen met andere groenten zodat je het kan gebruiken als pizzabodem + vulling...

1 portie = 1 stuk


Wortelgroenten

pastinaak

Sinds eind oktober oogsten we mooi mooi gegroeide pastinaak!Recepttip1 voor pastinaak walnoot(cup)cake!

Recepttip2 samen met wotelpeterselie en/of wortel en/of raap in stoofschotels of ook in soep zie pastinaaksoep met peer en nog heel wat andere recpeptjes op onze blog.

1p = 1 grote of 2 kleinere stuks


schorseneer

Sind eind oktober is dit typische najaars- en winterproduct beschikbaar. Schorseneer is iets meer werk in de keuken, maar als je ze kuist onder water is het vrij makkelijk en vooral geen (vinger)plakboel.Recepttips
 1. via een collega boer: halfzacht stomen en rollen tot een kroket (zoals met aardappelkroketten) en dan frituren! Dat frituren lukt trouwens ook zonder jasje liet deelneemster Lut me weten. Zie https://www.mijnspar.be/recepten/frietjes-van-schorseneren en haar kinderen vonden het super :)

 2. kok Loïc op VTM van het programma 'zot van koken' kwam er vorig jaar op de Plukheyde halen (zie foto) om ze te bereiden op een originele manier. Er zijn hierbij leuke beelden gefilmd op onze akker die je kan bekijken via VTM go!!

 3. 'kids-proof' uit onze eigen community via deelneemster Nele vind je op onze blog op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina.

1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


witloof

Let op: vergeet je bestelling van vorige week deze week niet mee te nemen!Én als je volgende week witloof wenst, bestel dit dan deze week!!Witloof is immers de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik zoals vorig seizoen 1 op 1 doorreken aan de prijs van 3 euro/kg. Ik zal dit doen door in 2x en dus telkens per 3 maanden (in januari en april) een afrekening op te maken van wat je bestelde.

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...Danny is trouwens net zoals de Plukheyde een Kampenhoutse 'duurzame held'. Click op de link voor meer info!


wortel specialiteit Oxhella

Eind oktober zijn we gestart in een reeks Oxhella 'smaak'wortels.Deze wortel heeft een typische korte, vrij dikke konische vorm, maar is vooral erg lekker en bewaart goed.

1p = 200gr


wortelpeterselie

We zijn half november gestart met de 'pluk' van wortelpeterselie. Jammer genoeg heeft het natte jaar voor héél veel uitval (rotte wortels) gezorgd. Dus slechts beperkt beschikbaar én het zijn kleine worteltjes.Wortelpeterselie is een typische herfst en wintergroente. Leunt voor het gebruik in de keuken sterk aan bij knolselder, maar ook zeer goed in stoofschotels...

Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.

1 portie = 2 stuks


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel alouette

De meeste deelnemers hebben ondertussen hun aardappelen kunnen afhalen op de akker.Voor iedereen die er nog geen kon afhalen, bestel er gerust voor deze week.Alouette is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!

1p = 250gr


aardappel twister

De meeste deelnemers hebben ondertussen hun aardappelen kunnen afhalen op de akker.Voor iedereen die er nog geen kon afhalen, bestel er gerust voor deze week.

Twister is vastkokend, heeft een gele vleeskleur en is volgens de pootgoedleverancier ook geschikt voor frietjes!!

1 portie = 250 gr


ajuin rood

Alle rode ui werd begin oktober binnen gehaald, ze zijn goed en vast gegroeid.

1p = 3 uien


biet chioggia

Sinds begin juli echt mooie bietjes van een normale grootte...

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente

1 portie = 3 bietjes


biet rood

prei herfst

We zijn eind oktober gestart in een tweede reeks prei, een typische herfstvariëteit (Kulaures) met een lange witte schacht en voortreffelijke smaak.Ze zijn minder winterhard => normaal ruim beschikbaar tot eind november, begin december

1p = 1 stuk


sjalot

Begin oktober werd alle ui en sjalot binnen gehaald.Ze zijn goed en vast gegroeidn, maar op het achterste stuk van de akker waar het erg nat was dit jaar, waren er meer rotte. Er is dus meer ui dan sjalot. Ik verdeel zolang mogelijk.

1p = 3stuks 


stengelui

Perfect voor een herfstig slaatje 

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


yacon

De yacon oogst blijkt mee te vallen! Er zijn wel planten die door de erg natte zomer kleiner zijn gebleven en die weinig tot niets produceren, maar er zijn gelukkig ook grote. Er zal dus verlies zijn, maar voorlopig toch ruim beschikbaar. Vermoedelijk niet tot april zoals vorig jaar, maar toch beter dan verwacht!Erg veelzijdig in de keuken: kan in soep, maar even goed in de wok, of zelfs als verse snack(in dat laatste geval best enkele dagen laten liggen, dan worden de knollen nog zoeter...)

Deze groente is ERG gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici, maar je kan er ook erg lekkere soep van koken of het gewoon vers eten als tussendoortje of wokken of ... Enkele recepten vinden jullie hier http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=20

1p = 300gr


aardpeer

We zijn half november gestart met de oogst van aardpeer.Aardpeer is een typische herfst en wintergroente die waar hij groeie onder de grond zeker tegen wat vrieskou bestand is...

Het is een veelzijdig product, van verrassende taartjes tot soep, zie receptjes http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=56 tot de soep die ik in 2018 op de kerstmarkt heb gebruikt in combinatie met een heel lekkere pesto van boerenkool zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=49.

1 portie = 300gr


zonnewortel

We zijn half november gestart met de oogst van zonnewortel.Typische herfst- en wintergroente die waar hij groeit onder de grond zeker bestand is tegen wat vrieskou.

De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt én geeft bij mensen die wat last hebben van hun darmen bij aardpeer bij zonneworgtel minder problemen.De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig.Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.

1 portie = 250gr


Peulgroenten

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

citroenverbena

Ik plantte een tweetal jaren terug enkele moederplanten om scheuten te kunnen stekken. Dat stekken is nog niet gelukt, maar de moederplanten zijn wel groot genoeg om er steeltjes van te snijden...Je kan er oa héél lekkere thee mee maken! Die is rustgevend én helpt tegen verschillende buik- en spijsverteringsproblemen wordt gezegd.Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1p = een handje steeltjes


koriander

Koriander is net zoals peterselie een klassieke smaakmaker die op de Plukheyde bijna doorlopend beschikbaar is.Ze waren ook afgeschermd tegen de vrieskoude en een check gisteren leerde me dat de kwaliteit zeker nog goed zit.

1 portie = 1 blokje


landkers

Een typisch najaars- en winterproduct dat dit jaar erg mooi is gegroeid. Sinds begin september ruim beschikbaar.Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


oregano

Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor :) :)

1portie = 1 potje


raapsteel

Een typisch najaars- en winterproduct dat sinds begin september beschikbaar is. Ruim beschikbaar.Licht pittig slaatje met krokante en sappige steeltjes.

Recepttip: Vorige week een lekkere recepttip in een groententaart gekregen via deelneemster Greet! Ook erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa Er zijn twee versies: de eenvoudige én de gepimpte met broccoli en rode peper aan toe (bron: Lekker Vega, herfstnummer 2021, Vegetariërsbond)

1p = 1 blokje


warmoes

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 6 grote bladeren met steel


winterpostelein

Lekker crispy, sappig en lichtzoet multifunctioneel najaars- en winterslaatje. Ruim beschikbaar.

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin (zelf bv geprobeerd in 'shepards pie' en was heerlijk)!

1p = 1 blokje


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2021 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie