Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Koolgroenten

bloemkool classic

Ook deze week (wk21) zijn er mooie vaste bloemkolen beschikbaar!Normaal tot vrij groot/stevig...

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (zeker goed voor 2 tot 3 personen)


chinese kool

We plukken deze week (wk21) verder in een heel mooi gegroeide reeks (krop + bladeren) chinese kool, ze is ook ruim beschikbaar!

1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolrabi wit

We plukken deze week (wk21) verder in een heel mooi gegroeide reeks koolrabi. Ze zijn best groot, maar nog steeds jong mét een mooie structuur en smaak!

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2 personen)


raap classic

Deze week (wk20) plukken we verder in een mooi gegroeide reeks.

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Reeks waarin we vorige week (wk20) pas begonnen plukken, érg mooi gegroeid en nog jong = boterzacht.Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!

1 portie = 3 stukjes (gooed voor één volwassene)


raap wit

Beschikbaar sinds vorige week (wk19), mooi gegroeid, stevig vruchtvlees!

1 portie = 3 raapjes (goed voor 1 persoon)


spitskool wit

Kersverse reeks voor deze week (wk21), maar zal misschien nog net niet voldoende gedikt zijn tegen woensdag. Ik wil ze toch al aanbieden als extra smaakmaker. Tegen vrijdag normaal wel voldoende vast/dik.Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.

1p = 1 stuk, deze week (wk21) goed voor 1 (woe) tot 2 personen (vrij)


Bladgroenten

andijvie

Nieuwe reeks deze week (wk21), mooi gegroeid in minder extreme weersomstandigheden dan de eerste en daardoor zeer waarschijnlijk ook weinig bitter. Is ook ruim beschikbaar.Recepttip: op 28//11/21 combineerde Jeroen Meus gestoofde andijvie met schorseneer en laagjespuree + kaassaus in de oven. Die probeerde ik zelf en was super.In de lente en zomer zijn er natuurlijk geen schorseneren, maar andijvie kan ook heel eenvoudig fijngehakt en ongekookt verwerkt worden in een puree samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

1p = 1 stuk, goed voor 2 personen


krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!

Steeds 1 blokje per portie


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


sla asian mix

Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.Deze week (wk21) plukken we verder in een reeks die ondertussen erg grote planten bevat.

1 portie asian mix = één blok(je) Let op: stevig gegroeid!


sla baby leaf

Mooi en groot gegroeid, ook ruim beschikbaar!Mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.

1 portie = 1 blok(je)


pluksla groen krul

Nieuwe reeks pluksla deze week (wk21).Groene krul-pluksla groeit als krop (zie foto) maar je kan er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood glad lepelblad

Nieuwe reeks pluksla deze week (wk21).Een deelnemer had vorig seizoen een erg toepasselijke&mooie naam voor deze pluksla: bruidsboeketsla en ik vind dat kleur en symmetrie best wel passen in dat plaatje:)Het is een lepelblad-pluksla die in kleine kropjes van gladde botersla blaadjes groeit en die samen een grote krop vormen. Je kan de kleine kropjes oogsten van buiten naar binnen zonder dat de grote krop uiteenvalt.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood krul

Nieuwe reeks pluksla deze week (wk21).Het is een rode krul-pluksla die groeit als krop (zie foto) maar waar je dus blaadje per blaadje van kan plukken zoals je nodig hebt zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla ijsberg

Frisgroene en lekker krokante sla.De eerste reeks van dit seizoen, ondertussen erg stevig gegroeid met een mooie bol.

1 p = 1 stuk


sla krop groen

De tweede pluk uit de eerste reeks van het seizoen, mooi gekropt en frisgroen

1 portie = 1 stuk


sla krop rood

De tweede pluk uit de eerste reeks van het seizoen, mooi gekropt en frisrood

1 portie = 1 stuk


spinazie

Sinds eind april ruim beschikbaar én erg mooi gegroeid!Ik kan dan ook de porties vergroten tot 200gr, ze staat ook heel mooi, donkergroen en erg fris.

1p = @200gr


Vruchtgroenten buiten

Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

biet chioggia

De eerste pluk uit de eerste reeks van het seizoen, nog niet superdik, wel superlekker...

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente

1 portie = 3 bietjes


biet rood

prei winter

Deze week (wk21) de allerlaatste winterprei's, Let op: ze hebben zeker een stek.De zomerprei werd vorige week geplant en zal er normaal zijn vanaf 2e helft juli...Je kan die stek=bloeistengel makkelijk verwijderen door de schacht van de prei vertikaal overlangs open te snijden... Smaak blijft zeer goed.

1p = 1 stevig stuk


stengelui

We plukken deze week (wk21) uit een mooi gegroeide nieuwe reeks stengelui.Perfect voor je lente slaatje!

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

Nieuwe reeks, buiten gegroeid, daardoor iets "buikiger" (lees dik ipv langgerekt)Nog niet super groot, wél lekker van smaak voor visgerechtjes, soepen, aperitiefhapjes...

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.

1 portie = 1 stuk goed voor 1à2 personen


Peulgroenten

peultjes

De eerste peultjes van het seizoen zijn gespot !!Bestel max 1 portie per aangesloten persoon aub, want het aantal is nog beperkt en ik wil er zoveel mogelijk verschillende mensen gunnen.

Op de Plukheyde worden Sweet Horizon peultjes geteeld, deze zijn vrij groot, lekker zoet én helemaal niet dradig! Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gewokt en in een slaatje verwerkt ...

1 portie = 125gr (proevertje voor 1 persoon tot de grote buitenreeks vanaf juni in productie komt)


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

asperge (groen)

We zijn nu wk21 = eind mei en sinds eind april zijn de eerste asperges er. We hebben al zo'n 130 porties (=650 stelen!) geleverd. Als je er al kon bestellen, laat deze week dan de keuze aan wie er nog geen kon bestellen aub. Vanaf volgende week volgt dan de 2e bestelronde voor iedereen... Bestel ook maximaal 1 portie per aangesloten persoon aub!

1p = 5 stelen


citroenmelisse

Ik plantte een tweetal jaren terug enkele moederplanten om scheuten te kunnen stekken. Dat stekken is nog niet gelukt, maar de moederplanten zijn enkele weken terug beginnen schieten en zijn groot genoeg om er steeltjes van te snijden...Je kan er oa lekkere thee mee maken!Citroenmelisse helpt om muggen op afstand te houden, maar zou ook inwerken op het limbisch systeem. Dat i het deel van de grote hersenen betrokken bij emoties en het emotioneel geheugen. Het beschermt de tegen overdreven prikkels van buitenaf...Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1p = een handje steeltjes


kervel

Deze week (wk21 = eind mei) plukken we de laatste kervel van dit voorjaar! Door de warmte schoten ze op en verkleurden ze wat, maar zeker nog oké voor soep...Typisch winter- en vroeg voorjaarsproduct, superlekker voor soep.

1 portie = 1 blokje


koriander

Door de warmte stevig doorgeschoten, maar wel lekker.Koriander is zoals peterselie, bijna dooralopend beschikbaar op de Plukheyde.

1 portie = 1 blokje


landkers

We plukken sinds eind april uit de laatste reeks landkers voor dit voorjaar, nog tot einid mei (deze week laatste week dus), komt nadien terug vanaf oktober...Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


Chocolade munt

Ik plantte een tweetal jaren terug chocolade munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die staan nu weelderig te groeien tussen mijn koepels.Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1 portie =  1 gesneden busseltje


raapsteel

Licht pittig slaatje met krokante en sappige steeltjes.Deze week (wk21) plukken we verder in een reeks die ondertussen erg groot is doorgegroeid.

Recepttip: Vorige week een lekkere recepttip in een groententaart gekregen via deelneemster Greet! Ook erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa Er zijn twee versies: de eenvoudige én de gepimpte met broccoli en rode peper aan toe (bron: Lekker Vega, herfstnummer 2021, Vegetariërsbond)

1p = 1 blokje Let: erg groot gegroeid!


rucola classic

Erg mooi en groot gegroeid, maar zeker ook superlekker...

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.

1 portie = 1 blokje (groot)


warmoes

Kersverse reeks met frisse, kleurige en knapperige bladeren.Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 6 bladeren met steel (goed voor 1 persoon)


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees

plukeytjes

Zowel onze kippen als die van Nancy en Jetmira krijgen graantjes en vooral ook restjes Plukheyde groentjes.Kan niet slecht zijn...

1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraag

!! Nancy heeft met de opbrengst van @150 porties afgelopen jaar 2020 steun gegeven aan de volgende doelen:
  • Zorghuis de Dijlevallei in Boortmeerbeek

  • Kom op tegen kanker

  • Gamrupa (Berg)

  • Rode kruis

  • Broederlijk delen

  • Animal rightsVergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie