Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

We zijn nu in week42 (wk42) van 13 tot 18 oktober.Het aanbod van de Plukheyde blijft best nog een tijdje erg uitgebreid, al gaan we vanaf nu toch langzaam maar zeker naar minder soorten. Wel zijn er toch ook deze week wel enkele toffe nieuwkomers:> suikerbrood (groenlof)> Gele raapjes van eigen zaai> Savooi> Koolraap> 3 aardappelsoorten om te proeven voor we de bulk die vorig weekend werd geoogst zullen verdelen.En geniet zeker nog even van de paprika's, die blijven er tot begin november nog vrij ruim en nadien is het plots gedaan vrees ik.Groe(n)tjes, boer Koen

Wat is een basispakket? Dat komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 grote witte kool, 3 porties boterboontjes, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Wil je naast de (deze wk42) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten zitten er zeker in je basispakket deze week (wk42)? Savooikool, raapjesmix, teggia boontjes, warmoes, sla romeinse groen en rood, paprika, classic pompoen en Vital Bella patatjes.Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal lenteaanbod en is genomen begin mei 2017.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

boerenkool paars

Sinds begin september beschikbaar en vrij beschikbaar!Paarse boerenkool zal normaal gezien het hele najaar en een groot stuk van de winter beschikbaar zijn. Later komt er ook de klassieke groene boerenkool bij in het aanbod.Bruikbaar in stooofscholtels, puree, quiche, ...

1 portie = 4 (grote) bladeren, zeker voldoende voor 1 persoon


koolraap rutabaga

Nieuw! Al een tijdje zijn de eerste koolrapen klaar om te leveren, maar het was gewoon nog niet 'die tijd van het jaar'. Nu het half oktober is, dacht ik dat het nu wel kon...Let wel op, het zijn al behoorlijk grote exemplaren, 1 portie = zeker goed voor 3 of zelfs meer personen.

Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!


koolrabi paars

We zijn half september gestart in een nieuwe, mooi gevormde reeksKoolrabi is bijna doorlopend en momenteel zelfs erg ruim beschikbaar

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi


palmkool

Nieuw sinds begin september en vrij beschikbaar!Receptje heerlijk verwerkt in quiche, meer info op de foto hiernaast en nog een toffe tip via Yora op onzez blog om er gezonde chips van te maken zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

1 portie = 5 (grote) bladeren, zeker voldoende voor 1 persoon


raap classic

Er is sinds eind september een nieuwe reeks plukklaar!Vrij te kiezen, talrijk, zacht én compact mooi. Ze hebben de 'normale' grootte. 

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Sinds vorige week (wk41) was er een nieuwe reeks plukklaar van aangekocht plantgoed. Deze week (wk42) wil ik graag starten met gele rapen vanaf eigen zaai die ook plukklaar en dus helemaal nieuw in het aanbod zijn.Ze zijn alvst iets groter, maar best mooi gelukt. Zie eigen foto.Ze zijn vrij te kiezen, en ik ben vooral benieuwd naar jullie smaakervaingen!

Gele raapjes zijn normaal iets sterker van smaak, maar omdat dit de eerste maal is dat ik deze soort zal aanbieden, hoor ik het dus graag van jullie...


raap wit (Vertus Marteau)

Er is sinds eind september een voor de Plukheyde volledig nieuwe soort plukklaar!Vrij te kiezen, talrijk, zacht én vooral, een totaal nieuwe soort uit eigen zaai: langer gevormd én goed bestand tegen koude

Het gaat hier over de Vertus Marteau, een Franse soort in mijn zoektoch naar een betere raap voor het najaar en de winter. Benieuwd naar jullie reacties...1 portie = 2 tot 3tal rapen (goed voor 1 persoon) 


rammenas blauer herbst und winter

Vrij beschikbaar sinds eind september.Blauer herbst und winter is een pittige soort met vrij grote en mooi blauwpaars gevormde knollen die verder wel 'gewoon' spierwit vruchtvlees hebben.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


rammenas daikon Misato Green

Sinds eind september helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Zaad gekocht in Frankrijk, heeft een frisse, pittige en tegelijk zachte smaak. Kan perfect in je slaatjes en mengt mooi van kleur met de Red Meat...

1p = 1 stuk (is ruim 10 cm lang en een 5tal cm breed)


savooi classic

Nieuw! Net zoals bij de koolraap zijn de eerste savooien al een tijdje klaar om te leveren, maar het was gewoon nog niet 'die tijd van het jaar'. Nu het half oktober is, dacht ik dat het nu wel kon...Let wel op, het zijn al behoorlijk grote exemplaren, 1 portie = zeker goed voor 3 of zelfs meer personen.

Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


savooi deadon

Nieuw sinds half september!Recent zelf nog klaargemaakt en zowel ik als ons gezin waren weer aangenaam verrast door de zacht zoete en toch karaktervolle smaak! De paarse bladnerf maakt dit bovendien een echte beauty...

1 portie = 1 (grote, want bijzonder goed gegroeid) kool zeker goed voor 3 of meer personen


spitskool paars

Deze mooie en speciale kolen zijn sinds half juli ruim beschikbaar, maar deze week (wk42) zijn we toe aan de laatste exemplaren.Ze komen later deze winter wel terug beschikbaar uit een reeks die nu nog stevig moet groeien.

Recepttip: erg lekker in een zomers slaatje gemarineerd in sinaasappelsap


witte kool

Deze week (wk42) gaan we verder in de nieuwe reeks die we vorige week aansneden.Het betreft stevig en groot gevormde kolen die je bijvoorbeeld perfect kan klaar maken met witte saus, maar waarvan je even goed de bladeren kan opvullen met gehakt ...

1p = 1 stuk zeker goed voor 3 personen of meer


Bladgroenten

andijvie krul

Sinds week 38 (half september) in het aanbod van de Plukheyde, mooi gegroeid en erg ruim beschikbaar!

Recepttip: Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

1p = 1 stuk


knolselder

Helemaal nieuw sinds week 38 (half september)!Ondanks de droge zomer, dankzij 3 stevige wiedbeurten, extra water en plantaardige meststoffen, voldoende mooi en groot gegroeid.

1p = 1 goed gegroeid stuk


krulpeterselie

Een klassieke smaakmaker die net zoals bladpeterselie bijna continu beschikbaar is.

Steeds 1 blokje per portie.


bladpeterselie

 Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie en bijna steeds beschikbaar in ons assortiment.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje 


roodlof rubro

Ook deze week (wk42) ruim beschikbaar!Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.

1p = 1 bol (vergelijkbare grootte met ijsbergsla)


selder groen

Vorige week (wk41) zijn we gestart in een nieuwe reeks fris(donker)groene planten.Vrij te kiezen en mooi gegroeid!

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, ...

1p = 1 stuk


selder wit

Vorige week (wk41) zijn we gestart in een nieuwe reeks fris(licht)groene plantenVrij te kiezen en mooi gegroeid!

Een klassieke smaak en (recepttip) erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla baby leaf

Ondertussen alweer een drietal weken in het aanbod van de Plukheyde!Lekkere slamengeling van kleine plukslaatjes. Erg mooi en stevig gegroeid.

1 portie = 1 blok(je)


sla eikenblad groen

Samen met z'n rode broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde!

1p = 1 stuk


sla eikenblad hussarde

Groenrood blinkende eikenbladsla met een lichtbittere smaak die zeker een meerwaarde is voor je mix-slaatjes

1 portie = 1 stuk (krop)


sla eikenblad rood

Samen met z'n groene zusje de meest populaire slasoort op de Plukheyde!.

1 portie = 1 stuk (krop)


sla romeinse groen

We snijden deze week een nieuwe reeks aan. Het betreft terug de kleinere soort zoals we al hadden dit voorjaar!Zoals jullie weten is het een compacte en vooral erg krakende sla. Es iets anders voor je herfstslaatjes of een echte salade Niçoise dus!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

1p = 1 stuk


sla romeinse rood

We snijden deze week (wk42) een nieuwe reeks aan. Het betreft net zoals bij de groene de kleinere soort zoals we al hadden dit voorjaar!Zoals jullie weten is het een compacte en vooral erg krakende sla. Es iets anders voor je herfstslaatjes of een echte salade Niçoise dus!

Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


spinazie

Nog een 40tal porties deze week. Vanf november verwacht ik dan een nieuwe reeks.Ondertussen is er ook wel opnieuw de Nieuw-Zeelandse variant die na de oogst van deze zomer al mooie hergroei vertoont.

1p = @150gr


spinazie Nieuw-Zeelandse

(op)nieuw beschikbaar vanuit hergroei op planten die ons deze zomer al een mooie en smakelijke oogst gaven.

Was eind juli vorig jaar een absolute nieuwkomer en ook voor mij nog een onbekende. Werd direct erg lekker bevonden in macaroni, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look en dus een veelzijdige aanrader!Verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Gebruik enkel de blaadjes, die trouwens minder slinken dan die van spinazie!1p = 2 à 220gr


suikerbrood

Deze week (wk42) (op)nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Je kan het rauw eten, maar dan is het vrij bitter en evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken!

1p = 1 stuk (let wel zo'n stuk is minstens 2 tot 3 x zo groot als een witloofkrop...)


suikermais

Nieuw in het aanbod sinds begin oktober!Ruim beschikbaar, mooi gegroeid, lichtgele korrel, lekker mals en sappig! En natuurlijk ook heerlijk zoet, zowel rauw van de kolf als gegrild in de oven... En dit jaar op het eerste zicht zonder de wormpjes die er vorig jaar regelmatig waren.

1 portie = 1 (stevige) kolf


tatsoi

Sinds eind september in het aanbod van de Plukheyde!Ruim beschikbaar en erg mooi gegroeid (zoals op de foto :) )Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie!

1portie = 1 (stevig gegroeid) blokje, goed voor 1 tot 2 personen


wilde chichorée

(op)Nieuw beschikbaar sinds vorige week (wk41)Momenteel nog planten ter grootte van een erg losse andijvi...

Was eind dit voorjaar helemaal nieuw in ons aanbod en bleek door verschillende mensen wel gesmaakt, vooral gestoofd. Let wel, ze zijn écht bitter, maar wat zegt die volkswijsheid ook al weer? Ah, ja: bitter in de mond maakt het hart gezond :)

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Zoete aardappel bladeren

Nieuw sinds eind september en jawel, je leest het goed, de bladeren van zoete aardappelen zijn ook bruikbaar!Ik leerde het van m'n sympathieke Afrikaanse seizoenswerknemer uit Guiné hoe je er een lekkere en volwaardige maaltijd mee kan bereiden.Recepttip: http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=63

1p = 250gr (voldoende voor gerecht van 2 personen)


Vruchtgroenten buiten

courgette rond geel

Door de koudere temperaturen, zijn er nauwelijks nog courgettes.Zij hebben bv minimum 16°C nodig om voldoende stuifmeel te maken voor de noodzakelijke bevruchting van de vrouwelijke bloemen waaruit de vruchten groeien en op die grens zitten we nu al enige tijd...

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.

1p = 1 stuk


patisson wit

Sinds eind september in het aanbod van de Plukheyde!Klassieker die weinig uitleg behoeft, behalve dan misschien deze recepttip van een deelnemer: open snijden, uithollen en klaar is je "alternatieve pizza bodem"

1p = 1stuk ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


pompoen classic

Sinds eind september in het aanbod van de Plukheyde!Klassieker die weinig uitleg behoeft.

1p = 1stuk ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


pompoen spaghetti

Sinds eind september in het aanbod van de Plukheyde!De iets minder klassieke, maar vooral erg veelzijdige pompoen! Je kan hem na halvering en grillen in de oven gekruid naar keuze uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij die je op zijn beurt op verschillende manieren kan verwerken...

1p = 1stuk, ik breng zowel kleinere, grote tot erg grote exemplaren mee, dan kan je kiezen; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


pompoen sweet dumpling

Sinds eind september in het aanbod van de Plukheyde!De minst klassieke pompoen in ons aanbod, oa op vraag van enkele deelnemers (hé Inge ;) )

De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.

1p = 1 stuk(je !) ; graag niet meer dan 2 pompoenen bestellen per week en per deelnemerscode aub


Wortelgroenten

witloof

Let op, vanaf vorige week (wk40) kon je witloof bestellen voor afhalen DEZE week (wk41) niet vergeten hé als je er al bestelde!  En dat kan je opnieuw deze week voor afhalen dan VOLGENDE week.Witloof is de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik vanaf dit seizoen ook 1 op 1 doorreken aan de prijs van 2,33 euro/kg. Ik zal dit doen door in 2x en dus telkens per 3 maanden (begin januari en eind maart) een afrekening op te maken van wat je bestelde.

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


wortel Jaune Du Doubs

Nieuw sinds eind september! Toen had ik me ook vergist door de oranje Oxhella wortels in het aanbod te zetten, maar deze bleken op een andere plaats gezaaid en zullen er pas zijn vanaf november.

Ondertussen zijn er dus wel deze mooie, grote gele wortels. Laten jullie me nog weten hoe je de smaak ervaart, want het is de eerste maal dat ik deze soort oogst!

1 portie = 3 stevige wortels én de mogelijkheid kleine/kromme/gebroken stuks bij te nemen


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel alouette

Begin november zal ik de aardappelen die op 12/10 geoogst zijn verdelen.Ondertussen kunnen jullie es proeven van de verschillende soorten...Alouette, is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!

1p = 300gr


Aardappel Ditta

Begin november zal ik de aardappelen die op 12/10 geoogst zijn verdelen.Ondertussen kunnen jullie es proeven van de verschillende soorten...Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...

1p = 300gr


aardappel vitabella

Begin november zal ik de aardappelen die op 12/10 geoogst zijn, verdelen.Ondertussen kunnen jullie es proeven van de verschillende soorten...Vitabella is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.

1p = 300gr


ajuin rood

Sinds eind augustus week nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Dit jaar is de oogst mooi gelukt in het deel dat ik kon wieden, wat er vanonder het andere gedeelte waar veel onkruid staat zal komen is nog even afwachten, maar zeker deze week is er dus zeker voldoende mooie en pittige ui beschikbaar voor je slaatjes etc....

1p = 3 uien


biet chioggia

We zijn eind augustus in week (wk35) weer in een verse reeks gestart. Het zijn mooie ronde en ondertussen al stevige bietjes.

1 portie = 2 grotere of 3 stevige bietjes

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


biet geel

We plukken sinds vorige week (wk39) uit een nieuwe en mooi gevormde reeks!

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


biet rood

We zijn eind augustus in week (wk35) weer in een verse reeks gestart. Het zijn mooie ronde en ondertussen al stevige bietjes.

1 portie = 2 grotere of 3 stevige bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


look

Stilaan zijn we toe aan de laatste look voor dit seizoen.Ik denk dat ik er nog heb tot begin november, nog enkele bolletjes en ook nog wel wat losse teentjes waarvan je dan een 8tal stuks per portie kan nemen.

1p = 1 bol of 8 teentjes.


prei zomer

Sinds begin juli ruim beschikbaar en dat blijft zo, maar we zijn begin oktober overgeschakeled naar een nieuwe soort. Deze zaaide ik al eind februari zelf op bij mijn vader. Uitplanten gebeurde in mei en begin oktober zijn we gestart in een mooie oogst. 

Deze nieuwe preisoort (Kulaures) heeft een iets bleker blad, maar vooral een erg lange wit/lichtgroene schacht die mooi is gedikt en die ik alvast gewoon héél erg lekker vind!

1p = 1 vrij dikke schacht met mooi fris lichtblauwgroen loof


sjalot

Sinds half september (wk38) nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Iets minder gedikt omdat ik niet alles heb kunnen wieden, maar op zich toch oké en vooral een stevige smaak!

1p = 3 tot 5 sjalotjes


zoete bataat

Sinds half september nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Na het succes de vorige twee oogstseizoenen, maar even goed de ervaring dat nat en de eerste vorst problemen geeft voor deze lekkere knollen, start ik iets vroeger met het aanbod ervan.Er staan er ook meer dan vorige seizoen en ik haalde voor een promotiestand op Open Monumentendag afgelopen zondag 08/09 de eerste boven en de groei bleek best al oké.

Recepttips vind je oa op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=35 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=36 al heb je voor die laatte ook pompoen nodig, maar die is momenteel nog niet helemaal afgerijpt en komt pas eind september in ons aanbd...

1p= 300gr


stengelui

Ook deze week (wk41) ruim beschikbaar !

Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

1 portie = 1 blokje met 3 tot 4 stengels


Peulgroenten

boterboon

We zijn nu week42 (wk42) en stilaan is de laatste bonenweek aangebroken.Van de boterboontjes verwacht ik maximaal een 10tal porties van 150gr...Om ze geplukt te krijgen samen met de andere boontjes is hoe dan ook iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité met start om 19u00! Of geef me een smsje als je op een ander moment zou willen langskomen!!

Erg lekker geelkleurig boontje, traditioneel iets dikker dan een prinsessenboon, maar zeker zo vol van smaak...

1p = 200gr


Teggia boon

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!We zijn nu week42 (wk42) en stilaan is de laatste bonenweek aangebroken, maar er was nog een nieuwe reeks teggia boontjes aan het groeien die dus nu nog fijne peulen geeft. Ik verwacht zeker 20 porties van 200gr.Je kan ze gewoon stoven zoals je met boter- of prinsessenboontjes zou doen. 

Om ze geplukt te krijgen samen met de andere boontjes is hoe dan ook iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité met start om 19u00! Of geef me een smsje als je op een ander moment zou willen langskomen!!

1p = 200gr


snijboon groen

Sinds begin september vrij ruim beschikbaar.Om ze geplukt te krijgen samen met de andere boontjes is hoe dan ook iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité met start om 19u00! Of geef me een smsje als je op een ander moment zou willen langskomen!!

1p = ongeveer 250 gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

De productie van artisjok loopt stilaan ten einde. Ik verwacht er deze week (wk42) nog een 10tal mooie!

1p = 1 stuk


aubergine normaal Classic

Jammer genoeg lijken de aubergineplanten dit jaar niet zo veel te produceren als vorig seizoen. Ik bied aan wat kan...

1p = 1stuk, bestel er ook deze week maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub 


aubergine wit Clara

Jammer genoeg lijken de aubergineplanten dit jaar niet zo veel te produceren als vorig seizoen. Ik bied aan wat kan...

1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub 


limoenkomkommer

Nog een 10tal stuks beschikbaar deze week (wk40)Een speciaal en licht naar citrus smakend, ! erg klein ! schattig rond komkommertje

1p = 1 stuk(je !)


koriander

We plukken deze week (wk42) uit een nieuwe reeks.Terug kleine schattige, maar wel erg lekkere plantjes dus :)

1 portie = 1 blokje


landkers

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde sinds eind september.Pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


paprika normaal geel Fiesta

Er zijn sinds eind augustus meer paprika's beschikbaar en ik heb het aantal ook per soort ingeschat.

1p = 1stuk


mini paprika geel

Er zijn sinds eind augustus meer paprika's beschikbaar en ik heb het aantal ook per soort ingeschat.Ik heb het gevoel dat deze mini vaiëteit wat onderschat wordt. Het is immers een erg lekkere, want erg zoete soort. Omdat ze erg klein zijn, is het een ideale snack, maar even goed geven ze snel kleur en smaak aan al je stoofschotels en meer!

1p = 3 stukjes


paprika normaal rood Sprinter

Er zijn sinds eind augustus meer paprika's beschikbaar en ik heb het aantal ook per soort ingeschat.

1p = 1stuk


kleine peper medium pikant rood

Een kleinere dikkere en vooral minder pikante peper

1p = 1 stuk


paprika zoetpunt oranje of geel

Er zijn sinds eind augustus meer paprika's beschikbaar en ik heb het aantal ook per soort ingeschat.

1p = 1stuk


paprika zoetpunt rood Atris

Er zijn sinds eind augustus meer paprika's beschikbaar en ik heb het aantal ook per soort ingeschat.

1p = 1stuk


peper De Cayenne

Net zoals vorig jaar is deze erg pittige variëteit vanaf nu (begin augustus) beschikbaar, later komen nog iets zachtere smaakvariëteiten.Deze cayenes zijn hoei dan ook echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar!

1p is voorlopig 1 stuk


peper medium pikant

Net zoals vorig jaar tracht ik met deze gele Jalapeno variëteit ook een iets minder pittige peper ter beschikking te stellen...

1p is voorlopig 1 stuk


rozemarijn

Ruim beschikbaar sinds week (wk28) en het zijn mooie schattige plantjes...

1p = 1 potje


rucola classic

We starten deze week (wk42) in een nieuwe reeks schattige plantjes.

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei... 

 1 portie = 1 blok(je)


tomaat cherry Orange Fizz

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


tomaat cherry dolly

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


tomaat gekleurd Andine Cornue

Sinds begin augustus vrije keuze in tomatensoorten en vanaf nu (wk33) ook in aantal. 

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


tomaat Cherry goldwin

Nu we deze week (wk40) oktober binnen gaan, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


tomaat gekleurd lemon boy

Nu we ons deze week (wk41) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.Leuke anekdote gehoord op het oogstfeest waar deze tomaat ook in het buffet zat: 'als je je ogen dicht doet en je proeft deze tomaat, lijkt het wel of je kiwi eet ipv tomaat'... tja dat proef ik zelf niet helemaal, maar vond het toch frappant!

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


tomaat gekleurd Orange queen

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


tomaat gekleurd Rose de Bern

Nu we deze week (wk42) oktober binnen gaan, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


tomaat gekleurd Russe Rouge

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


tomaat roma Colibri

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


warmoes

Al een hele tijd vrij beschikbaar en dat blijft zo.

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 2 plantjes elk met 6 tot 8 bladeren


winterpostelein

Met de koudere temperaturen is ook deze speciale slasoort er weer!Heerlijke alleskunner die ik in de herfst en winter erg regelmatig kan aanbieden.

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!

1p = 1 blokje


Tomaat green zebra

Nu we ons deze week (wk42) echt in oktober bevinden, naderen we ook het einde van het tomatenseizoen.Er zijn er best nog wel wat, maar kies vanaf nu maximaal 2 soorten per week aub.Green zebra is een specialeke onder de tomaten, geelgroen gestreept en héél anders smakend, maar lekker bevonden door heel velen...

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 tomaten


salie

Nog een 20tal stuks in het aanbod van dit mooie plantje. Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!

1p = 1potje


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees

plukeytjes

Op de Plukheyde lopen 5 kippen in de weide bij Bas (de Pony van m'n dochter) en samen leggen ze momenteel samen zo'n 2 eitjes per dag. Ikzelf heb er dus maximaal 12 per week. Via een deelnemer met een 7tal kippen is dit samen maximaal 36 stuks of dus 6 porties per week.

1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraagVergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie