Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ALLES

Basispakketten

Koolgroenten

boerenkool

Mooi gegroeid en vrij beschikbaar vanaf nu tot het einde van de winter!Er is wel wat luis en witte vlieg in deze teelt, maar ik zal m'n best doen om zo proper mogelijke bladeren te oogsten.

Lekker én eenvoudig recept: fijn snijden en blancheren en vervolgens stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER!!

Boerenkool is een winterklassieker die samen met z'n paarse broertje normaal tot eind april beschikbaar is.


boerenkool paars

Sinds begin september beschikbaar en vrij beschikbaar!  Paarse boerenkool zal normaal gezien het hele najaar en een groot stuk van de winter beschikbaar zijn.Er is wel wat luis en witte vlieg in deze teelt, maar ik zal m'n best doen om zo proper mogelijke bladeren te oogsten.Bruikbaar in stooofscholtels, puree, quiche, ...

1 portie = 4 (grote) bladeren, zeker voldoende voor 1 persoon


koolraap rutabaga

Vrij beschikbaar sinds half oktober (wk42) en dit normaal de hele winter door!Het zijn behoorlijk grote exemplaren, 1 portie = zeker goed voor 4 of zelfs meer personen.

Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!


koolrabi paars

Koolrabi is bijna doorlopend en momenteel nog altijd ruim beschikbaarVan grootte zijn het 'normale' exemplaren en omdat er nauwelijks nog groei is bij deze winterse temperaturen worden ze ook té groot.

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi


koolrabi wit

Sinds tweek weken oogsten we uit de laatste reeks van dit oogstseizoen, maar tot kerst nog vrij ruim beschikbaar

Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven! Griet stuurde me alvast nog een tof receptje door afgelopen weekend dat we zo snel mogelijk op de blog zullen zetten!

1 portie = 1 stuk


palmkool

Sinds begin september vrij beschikbaar! Het gaat over mooie donkergroene, grote bladeren.Receptje heerlijk verwerkt in quiche, meer info op de foto hiernaast en nog een toffe tip via Yora op onzez blog om er gezonde chips van te maken zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

1 portie = 5 (grote) bladeren, zeker voldoende voor 1 persoon


raap geel

Deels nog uit eigen zaai en deels vanaf aangekocht plantgoed. Beiden stevig en best mooi gelukt. Zie eigen foto. Ze zijn vrij te kiezen!

Gele raapjes zijn normaal iets sterker van smaak, maar omdat dit de eerste maal is dat ik deze soort zal aanbieden, hoor ik het dus graag van jullie...


raap wit

Nieuw sinds november en net zoals voor de gele rapen heb ik ook witte rapen zelf gezaaid. Ze zijn stevig en best mooi gelukt. Zie eigen foto.Ze zijn vrij te kiezen!

1 portie = 2 tot 3tal rapen (goed voor 1 persoon)


rammenas blauer herbst und winter

Vrij beschikbaar sinds eind september.Blauer herbst und winter is een pittige soort met vrij grote en mooi blauwpaars gevormde knollen die verder wel 'gewoon' spierwit vruchtvlees hebben.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


rammenas daikon Misato Green

Vrij beschikbaar!Zaad gekocht in Frankrijk, heeft een frisse, pittige en tegelijk zachte smaak. Kan perfect in je slaatjes en mengt mooi van kleur met de Red Meat...

1p = 1 stuk (is ruim 15 cm lang en een 7tal cm breed)


rammenas daikon red meat

Laatste 3 porties van dit oogstseizoen. Reden, onregelmatig gekiemd en dus minder bescikbaar dan verhoopt.Een zachte, licht pittige en toch zoete winterradijs die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes, maar even goed smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het mooie rode vlees binnenin kan je mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (bijna zo groot als een tennisbal)


romanesco

Nieuw deze week (wk49) en tegelijk de laatste reeks van dit oogstseizoen.Het heeft lang geduurd voor ik deze in het aanbod durfde zetten, het was dan ook een risco deze teelt nog zo laat (vrieskou!!) op te zetten. De koolvorming is al bij al goed, maar de grootte blijft beperkt. Bestel het eerder voor de smaak en maximaal 1 per deelnemerscode aub, want ik denk niet dat er meer dan 90 stuks plukklaar zijn!Ik durf ook niet langer meer te wachten, want echt groeien doen ze bij deze temperatuur niet en ze liggen wel afgedekt, maar de kans op schade door de vrieskou wordt toch te groot...

1p = 1 stuk en goed voor @2 personen.


savooi classic

Beschikbaar sinds half oktober!1 portie = zeker goed voor 3 of zelfs meer personen.

Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


savooi deadon

We schakelen deze week  (wk49) over naar een nieuwe reeks die net groot genoeg is, maar wel beduidend minder groot dan de soms wat té grote stuks van de vorige reeks...In november zelf nog klaargemaakt en zowel ik als ons gezin waren weer aangenaam verrast door de zacht zoete en toch karaktervolle smaak! De paarse bladnerf maakt dit bovendien een echte beauty...

1 portie = 1 kool zeker goed voor 2 tot 3 personen


spruitjes classic

Beschikbaar sinds begin november.Ik zet het aanbod deze week (wk49) hoger (@90 porties) omdat er een tweede reeks plukklaar is! Verder is er deze week ook even geen spinazie en dus wil ik graag wat meer andere klassiekers kunnen aanbieden...Ik kan wel onmogelijk voor iedereen spruitjes plukken, want dan zou ik meer dan 40kg moeten oogsten en zo veel hangen er nu ook weer niet klaar! Dus als je al spruitjes 1 of zelfs meerdere keren spruitjes kon bestellen, laat dan deze week mss de kans aan anderen!

1 portie = 200gr


witte kool

Vrij beschikbaar. Het betreft stevig en groot gevormde kolen die je bijvoorbeeld perfect kan klaar maken met witte saus, maar waarvan je even goed de bladeren kan opvullen met gehakt ...

1p = 1 stuk zeker goed voor 3 personen of meer


Bladgroenten

knolselder

Ruim beschikbaar sinds half september!Ondanks de droge zomer, dankzij 3 stevige wiedbeurten, extra water en plantaardige meststoffen, voldoende mooi en groot gegroeid.

1p = 1 goed gegroeid stuk


krulpeterselie

Een klassieke smaakmaker die net zoals bladpeterselie bijna continu beschikbaar is.

Steeds 1 blokje per portie.


bladpeterselie

Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie en bijna steeds beschikbaar in ons assortiment.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


roodlof rubro

Ook deze week (wk46) ruim beschikbaar!Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.

1p = 1 bol (vergelijkbare grootte met ijsbergsla)


selder groen

Begin oktober zijn we gestart in een nieuwe reeks fris(donker)groene planten.Vrij te kiezen en mooi gegroeid!

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, ...

1p = 1 stuk


selder wit

Begin oktober zijn we gestart in een nieuwe reeks fris(licht)groene plantenVrij te kiezen en mooi gegroeid!

Een klassieke smaak en (recepttip) erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla asian mix

Lekker pittige mengeling slavariëteitjes voor je slamixen!

1 portie asian mix = één blokje van normale grootte


sla eikenblad groen

Samen met z'n rode broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde!

1p = 1 stuk


sla eikenblad rood

Samen met z'n groene zusje de meest populaire slasoort op de Plukheyde!.

1 portie = 1 stuk (krop)


sla veldsla

Sinds half oktober in het aanbod van de Plukheyde en dit normaal de hele winter door!Mooi donkergroen gegroeid!

Typisch voor het winterseizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!

1p = 2 blokjes


suikerbrood

Ruim beschikbaar!Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Je kan het rauw eten, maar dan is het vrij bitter en evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken!

1p = 1 stuk (let wel zo'n stuk is minstens 2 tot 3 x zo groot als een witloofkrop...)


tatsoi

Sinds eind september ruim beschikbaar en erg mooi gegroeid (zoals op de foto :) )Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie!

1portie = 1 (stevig gegroeid) blokje, goed voor 1 tot 2 personen


wilde chichorée

(op)Nieuw beschikbaar sinds begin oktober. De planten zijn ondertussen stevig gegroeid!

Was eind dit voorjaar helemaal nieuw in ons aanbod en bleek door verschillende mensen wel gesmaakt, vooral gestoofd. Let wel, ze zijn écht bitter, maar wat zegt die volkswijsheid ook al weer? Ah, ja: bitter in de mond maakt het hart gezond :)

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Vruchtgroenten buiten

patisson wit

Sinds eind september in het aanbod van de Plukheyde!Klassieker die weinig uitleg behoeft, behalve dan misschien deze recepttip van een deelnemer: open snijden, uithollen en klaar is je "alternatieve pizza bodem"

1p = 1stuk


pompoen spaghetti

Sinds eind september in het aanbod van de Plukheyde en nog vrij ruim beschikbaar!De iets minder klassieke, maar vooral erg veelzijdige pompoen! Je kan hem na halvering en grillen in de oven gekruid naar keuze uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij die je op zijn beurt op verschillende manieren kan verwerken...

1p = 1stuk, ik breng zowel kleinere, grote tot erg grote exemplaren mee, dan kan je kiezen


Wortelgroenten

pastinaak

Pastinaak is een typische herfst en wintergroente.

Recepttips: samen met wotelpeterselie en/of wortel en/of raap in stoofschotels of ook in soep zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=50.

1p = 1 grote of 2 kleinere (jammer genoeg zijn er veel wortels gespiltst tot meedere kleintjes bij de groei en lijken er weing grote te zijn)


schorseneer

Beschikbaar sinds begin november.Leuk weetje: De nieuwe kok op VTM van het programma zot van koken kwam er eind oktober al enkele halen (zie foto) om ze te bereiden op een originele manier. Er zijn hierbij leuke beelden gefilmd op onze akker die je kan bekijken via VTM go!!

Een eigen origineel én 'kids-proof' receptje via deelneemster Nele vind je alvast ook op onze blog op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina. Een extra tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.

1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


witloof

Let op: nu bestellen voor afhalen volgende week!Witloof is de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik vanaf dit seizoen ook 1 op 1 doorreken aan de prijs van 2,33 euro/kg. Ik zal dit doen door in 2x en dus telkens per 3 maanden (begin januari en eind maart) een afrekening op te maken van wat je bestelde.

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


wortel Napoli

We starten deze week (wk49) in een nieuwe reeks Napoli wortels. Deze zullen tov de eerste reeks eerder dit jaar beduidend kleiner, maar wel oké zijn. Nu komen ze uit m'n 2e zaaiing van eind juli.Maar je kan deze week ook nog 1x kiezen voor de kortere, maar wel (erg) dikke Oxhella wortels.

1p = 3 stevige wortels en eventueel nog enkele kleintjes die ik altijd vrij aanbied als ze er zijn (dat blijkt pas bij oogst)


wortelpeterselie

Wortelpeterselie is een typische herfst en wintergroente. Leunt voor het gebruik in de keuken sterk aan bij knolselder, maar ook zeer goed in stoofschotels...

Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.

1 portie = 1 stuk (zeer stevig gegroeid)


Bol-, knol- en stengelgroenten

Aardappel Ditta

Van deze aardappel is nog wel wat stok (@200kg). Ik zal hem dus nog verdelen via het afhaalpunt voor zij die er nog geen konden afhalen op de akker!Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...

1p = 300gr


biet chioggia

Ruim beschikbaar. Mooie ronde en ondertussen al stevige bietjes.

1 portie = 2 grotere of 3 stevige bietjes

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


biet geel

Ruim beschikbaar. en mooi gevormde reeks!

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


biet rood

Ruim beschikbaar mooie ronde en ondertussen al stevige bietjes.

1 portie = 2 grotere of 3 stevige bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


prei winter

We zijn vorige week (wk47) gestart in de winterprei en dus ook in een nieuwe reeks.

De witte schacht zal terug korter zijn, maar is wel mooi gegrroeid. Het loof is terug donkerder.

1p = 1 vrij dikke schacht met mooi fris donkerblauwgroen loof


yacon

Nieuw én ruim beschikbaar sinds begin november!Na de eerste echte vrieskou is het loof van deze erg veelzijdige, lekkere en vooral ook gezonde groente afgestorven en zijn we dus begonnen met het oogsten van de knollen.

Deze groente is zo gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici, maar je kan er ook erg lekkere soep van koken of het gewoon vers eten als tussendoortje of wokken of ... Enkele recepten vinden jullie hier http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=20

1p = 300gr


zoete bataat

Sinds half september in het aanbod van de Plukheyde. Jammer genoeg heb ik de resterende knollen pas @20noveber kunnen oogsten en dat bleek te laat, want verschillende knollen vertonen rot.Ik probeer deze te triëren voor levering, maar ipv beschikbaarheid tot eind deceber, vrees ik dat dit zowat de laatste week zal zijn.​

Recepttips vind je oa op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=35 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=36 al heb je voor die laatte ook pompoen nodig, maar die is momenteel nog niet helemaal afgerijpt en komt pas eind september in ons aanbd...

1p= 300gr


aardpeer

Peulgroenten

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

koriander

Normale plantjes, nog niet te groot en vrij beschikbaar!

1 portie = 1 blokje


landkers

Ruim beschikbaar!Pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


mosterdsla

Pittige mosterdsla, heerlijk voor je slamixen of in pesto!

1p = één blokje


raapsteel

Beschikbaar uit een verse reeks, dus zeker nog niet te groot en mooi frisgroen gegroeid!

Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

1p = 1 blokje


rozemarijn

Ruim beschikbaar sinds week (wk28) en het zijn mooie schattige plantjes...

1p = 1 potje


warmoes

Al een hele tijd vrij beschikbaar en dat blijft zo.

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 2 plantjes elk met 6 tot 8 bladeren


winterpostelein

Met de koudere temperaturen is ook deze speciale slasoort weer ruim beschikbaar!Heerlijke alleskunner die ik in de herfst en winter erg regelmatig kan aanbieden.

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!

1p = 1 blokje


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees

plukeytjes

Deze week uitzonderlijk zo'n 8 porties beschikbaar.Op de Plukheyde lopen 5 kippen in de weide bij Bas (de Pony van m'n dochter) en samen leggen ze momenteel samen zo'n 2 eitjes per dag. Ikzelf heb er dus maximaal 12 per week. Via een deelnemer met een 7tal kippen is dit samen maximaal 36 stuks of dus 6 porties per week.

1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraagVergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie