Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

We zijn nu in week29 (wk29) van 14 tot 19 juli.Vol zomer dus, het aanbod is zeker niet slecht, maar jammer genoeg merk ik dat al m'n vruchtgroenten in de koepel (komkommer, aubergine, paprika en tomaat) ongeveer 3 weken later zijn dan vorig jaar. En dit ondanks vroeger geplant te hebben en beter bij te zijn met opbinden.Hoofdoorzaak is onrijpe compost die in combinatie met de koude weken begin mei, de groei fel vertraagd heeft ... Deze week zijn er de eerste aubergines en weer wat meer tomaatjes, maar nog te weinig om vrij te kiezen. Vandaar een voorstel tot eerlijke verdeling dat je kan lezen bij beide producten.Ook de boontjes productie komt te traag op gang naar mijn en ongetwijfeld ook jullie goesting. Maar, we blijven ons best doen en gelukkig zijn er ook goeie zaken zoals de bloemkolen en broccoli vanonder de nieuwe insectennetten. Remember: vorig jaar viel m'n aanbod daarvan rond deze periode stil door koolgalmugschade en die hebben we daardoor tot nu onder controle!

Een basispakket komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 grote bloemkool, 3 porties raapjes, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin.

Wil je naast de (deze wk29) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten (groene en rode kropsla = samen 1)  zitten er zeker in je basispakket deze week (wk28)? Bloemkool, classic raapjes, Friesland patatjes, groene en rode kropsla, krulandijvi, komkommer, dopewtjes en 1 portie tomaatjes.Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal lenteaanbod en is genomen begin mei 2017.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

bloemkool classic

Deze week (wk29) verwacht ik ieder die wil bloemkool te kunnen gunnen uit een verse reeks

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


koolrabi paars

Net zoals de vorige weken kan je ook nu (wk29) paarse koolrabi kiezen. Vrij te kiezen, want er is net een nieuwe reeks plukklaar!Beide kleurvarianten zijn in deze nieuwe reeks erg mooi gegroeid!!

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi


koolrabi wit

Deze week (wk29) kan je nog altijd de witte koolrabi vrij kiezen uit een erg mooi gegroeide reeks. Tegelijk kan je ook kiezen voor de paarse variant die weliswaar iets trager groeit en er daardoor iets vaster vruchtvlees heeft. Beiden, wit en paars, zijn in deze reeks erg mooi gegroeid!!

Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven! Griet stuurde me alvast nog een tof receptje door afgelopen weekend dat we zo snel mogelijk op de blog zullen zetten!

1 portie = 1 stuk


raap classic

Er is deze week (wk29) een nieuwe reeks plukklaar met mooi en tegelijk compact gegroeide keukenrapen. Ze hebben terug de 'normale' grootte en zijn in tegenstelling tot de voorbije weken zeker niet te dik. Vrij te kiezen, talrijk, zacht én compact mooi

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


Bladgroenten

andijvie

Erg mooi gegroeid en deze week (wk29) nog vrij te kiezenLekker zomers frisgroen en fantastisch in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!Wie van extra bitter houdt kan trouwens op dezelfde manier voor wilde chicoré gaan!

1p = 1stuk waar je zeker met 2 personen van kan smullen


andijvie krul

Er is een nieuwe reeks plukklaar deze week (wk29)! Vrij te kiezen en supergroen ...Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.


bladpeterselie

Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie en bijna steeds beschikbaar in ons assortiment.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje 


zomerpostelein

We plukken deze week (wk29) uit de reeks die we vorige week aansneden. Het gaat om erg mooi gevormde bladtakjes!

Zomers broertje van winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!

Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.


selder groen

Vrij te kiezen en heel mooi gegroeid!

de klassieke smaakmaker voor al je soepen én met dit zomers weer je mosselen natuurlijk!

1p = 1 stuk


selder wit

Vrij te kiezen en mooi gegroeid, misschien iets te klein door de droogte...

Een klassieke smaak en (recepttip) erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla asian mix

Vrij te kiezen uit de reeks die we vorige week aansneden. Zal wel al behoorlijk gegroeid zijn, maar wel mooi, want de nieuwe insectennetten houden meer tegen in vergelijking met vorig jaar.Lekker pittige mengeling slavariëteitjes voor je slamixen!

1 portie asian mix = één blokje, deze week (wk18) al vrij groot


sla eikenblad groen

Deze week (wk29) plukken we nog één maal uit de mooi gevormde reeks van de voorbije 2 weken.Samen met z'n rode broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde!

1p = 1 stuk


sla eikenblad rood

Deze week (wk29) plukken we nog één maal uit de mooi gevormde reeks van de voorbije 2 weken.Samen met z'n groene zusje de meest populaire slasoort op de Plukheyde!

1 portie = 1 stuk (krop)


sla ijsberg

We snijden opnieuw een kersverse reeks aan deze week (wk29)!

1 p = 1 stuk (bol)


sla krop groen

We kunnen deze week (wk29) starten in een nieuwe reeks van deze klassieker!

1 portie = 1 stuk


sla krop rood

We kunnen deze week (wk29) starten in een nieuwe reeks van deze klassieker!

1 portie  = 1 stuk


snijselder

Ook al is er nu groene en witte selder beschikbaar, blijft deze soort ook nog voor de liefhebber. Kan je trouwens thuis planten om ervan te plukken wanneer je er nodig hebt.Let op, snijselder kan je gebruiken als alternatief voor groene selder, maar ook al is hij een heel pak kleiner, hij is vooral des te pittiger. Je hebt er dus weinig van ndig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.


babyleaf suikerbietblaadjes

Sinds week 26 plukken we uit een nieuwe zaaiing!Lekker frisgroen dus, ik zal daarnaast enkele planten van de vorige reeks laten doorgroeien, dan checken we later hoe dik het wortje wordt en of jullie daar lekkere dingen mee kunnen.

Biologisch testzaad gekregen van een firma die het aanraadde om te gebruiken als babyleaf. Ondertussen zelf en door een tweetal deelnemers laten proeven en we zijn het eens: vooral de jonge blaadjes zijn geweldig!! Sappig, boterzacht en smaken echt anders dan sla en toch weer niet => proberen en eventueel mixen met klassieke sla's zou ik zeggen...


Vruchtgroenten buiten

Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel frieslander

Deze week oogsten net zoals vorige week verder uit de eerste reeks (Friesland) patatjes. Het zijn dé vroegste en tegelijk stevig en smaakvolle aardappelen op de markt.

De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Recepttip: super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!

1 portie = 3 tot 400 gr


biet chioggia

Mooi gegroeid en nog voldoende beschikbaar deze week (wk29) nadien kan het zijn dat het even wachten wordt tot begin augustus, zeker als het zo droog blijft...

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


biet geel

Mooi gegroeid en nog voldoende beschikbaar deze week (wk29) nadien kan het zijn dat het even wachten wordt tot begin augustus, zeker als het zo droog blijft...

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


biet rood

Mooi gegroeid en nog voldoende beschikbaar deze week (wk29) nadien kan het zijn dat het even wachten wordt tot begin augustus, zeker als het zo droog blijft...

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


look

Sinds twee weken helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Voor mij nog een beetje zoeken of dit het ideale oogstmoment is, maar ik wil het alvast proberen. Zeker nu de groei, dankzij 4 wiedbeurten sinds ze geplant zijn in oktober vorig jaar, goed gelukt lijkt!

1p = 1 bol (om te proberen of dit het juiste oogstmoment is, zal sowieso nog wat moeten drogen denk ik)


prei zomer

Voor het eerst beschikbaar op de Plukheyde!

Best wel mooi gegroeid!

1p = 1 vrij dikke schacht met mooi fris blauwgroen loof


venkel

We oogsten deze week uit de nieuwe reeks waarin we afgelopen vrijdag gestart zijn, kraakvers en frisgroen dus!

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.

1 portie = 1 middelgroot stuk (goed voor een 2tal personen)


Peulgroenten

erwt dop

De allerlaatste week beschikbaar denk ik. De planten hebben ondanks de druppelbevloeiing stilaan hun leeftijd niet meer mee...

Ze geplukt krijn blijft een uitdaging! Iedereen welkom in het bonencomité dus op dinsdag of donderdagavond, steeds vanaf 20u.

Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

1 portie = 200gr


labboon

Massaal beschikbaar sinds vorige week (wk28)!

Labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...

Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm, ...


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

basilicum bush

Deze week nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker. Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


basilicum classic

Deze klassieker is deze week (wk29) nieuw in het aanbod van de Plukheyde

1 portie = 1 potje.


basilicum paars

De paarse is een variant van de groene classic.

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


komkommer normaal

Massaal beschikbaar vanaf deze week (wk28), ik verwacht minsten een 75tal stuks...

1p = 1 stuk


komkommer mini

Vrij ruim beschikbaar vanaf deze week (wk28). Ik verwacht steeds 30 tot 50 stuks...

1p = 1 stuk, de mini's zijn ongeveer 1/3 tot 1/2 het volume van een normale


koriander

Nieuwe reeks deze week (wk29) en dus terug kleine frisgroene plantjes!

1 portie = terug 1 blokje van normale grootte


radijs kleurmix

rozemarijn

Er zijn enkele potjes uit eigen stek klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


rucola classic

Nog steeds vrij beschikbaar uit een relatief verse planting!

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei... 

 1 portie = 1 blok(je)


tijm

Er zijn enkele potjes uit eigen zaaiing klaar om te leveren deze week (wk29)

1p = 1 potje


tomaat cherry Orange Fizz

Sorry, ze zijn er wel, maar nog (te) beperkt, kies je tomaat, kies dan 1 portie én geen aubergine! Kies je tomaat dan zal ik proberen zo'n 75 à 100gr vruchtjes mee te geven.Dat kunnen zowel kleine als grote tomaten zijn, rood, geel of oranje. Pas ten vroegste vanaf volgende week zal je zelf op soort kunnen kiezen.Ik merk dat ik net zoals bij de komkommer ongeveer 3 weken later ben dan vorig jaar, ondanks vroeger geplant te hebben en beter bij te zijn met opbinden. Hoofdoorzaak is onrijpe compost die in combinatie met de koude weken begin mei, de groei fel vertraagd heeft ...


warmoes

Al een hele tijd vrij beschikbaar en dat blijft normaal zo tot het einde van dit jaar! Steeds een mix van verschillende kleurtjes ('rainbowmix').

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 2 plantjes elk met 6 tot 8 bladeren


salie

Het allereerste aanbod van deze trage groeier! Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie