Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ALLES

Basispakketten

Koolgroenten

koolrabi wit

Deze week zijn er de eerste koolrabi's van het nieuwe oogstseizoen. De witte is steevast sneller dik dan de paarse, al zorgden de koude nachten en vooral ook de droogte van de afgelopen weken voor een groeivertraging.Het zijn dan ook nog geen super grote exemplaren, wel mooie. 

Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven!

1 portie = 1 stuk


raap classic

Deze week (wk21) zijn er nog steeds meiraapjes beschikbaar uit de planting waaruit we de vorige twee weken oogsten.

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers (zelf geproefd afgelopen WE)

1 portie = 2 grote of 3 kleinere raapjes (goed voor 1 persoon)


Bladgroenten

peterselie

Een klassieke smaakmaker die net zoals bladpeterselie bijna continu beschikbaar is

Steeds 1 blokje per portie.


peterselie blad

Erg mooie planten, beschikbaar uit een verse planting na de winter.

Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie in ons assortiment. Steeds 1 blokje per portie. Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!


sla batavia groen

Kersvers uit een nieuwe reeks en ruim beschikbaar!Samen met z'n rode broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.


sla batavia rood

Kersvers uit een nieuwe reeks en ruim beschikbaar!Samen met z'n groene broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.


sla eikenblad groen

Kersvers uit een nieuwe reeks en ruim beschikbaar!

Samen met z'n rode broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde...


sla ijsberg

Kersvers uit een nieuwe reeks en ruim beschikbaar!Nog niet super groot, ook omdat de konijntjes aan de zijbladeren knabbelden, maar wel mooie bolletjes!


sla krop groen

Er is ook deze week (wk21) nog mooi gekropte en frisgroene kropsla uit dezelfde reeks als die waar we vorige week in gestart zijn met plukken.

1 portie = 1 stuk


sla krop rood

Er is ook deze week (wk21) nog mooi gekropte en roze/rode kropsla uit dezelfde reeks als die waar we vorige week in gestart zijn met plukken.

1 portie  = 1 stuk


spinazie

Vorige week braken we ons plukrecord met ruim 25kg! Dat kan nu ook indien jullie er opnieuw wensen, er is zeker tot volgende week spinazie genoeg op het veld!Door de koude nachten tot half vorige week is hij algemeen wel licht- ipv donkergroen, want bij kou kan de plant minder voeding opnemen...


snijselder

We plukken deze week (wk21) verder uit de nieuwe reeks waarin we vorige week gestart zijn.Let op, snijselder kan je gebruiken als alternatief voor groene selder, maar ook al is hij een heel pak kleiner, hij is vooral des te pittiger. Je hebt er dus weinig van nodig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.


Vruchtgroenten buiten

Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

venkel

Beschikbaar uit een verse buitenplanting in maart. Het gaat over een 100tal stuks die deze week (wk21) oogstklaar zullen zijn. Net niet genoeg voor iedereen, maar in de teelplanning zal venkel regelmatig terugkomen... Kies graag maximaal 2 stuks per deelnemerscode.

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.

1 portie = 1 middelgroot stuk (goed voor een 2tal personen)


Peulgroenten

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

citroenmelisse

De eerste planten van een reeksje dat voor de winter al was verpot.Een echt frisse verschijning en lekker in thee!


kervel

De eerste buitenteelt van deze lekkere soepmaker sluit mooi aan op de winterteelt uit de koepelserres. Nog altijd lekker, ook al zijn de temperaturen nu eindelijk wat gestegen.

1 portie = 1 blokje met een middelgrote kervelplant


radijs kleuenmix

Nog een 30tal porties beschikbaar uit de reeks waaruit we vorige week plukten. Laat je deze voor de mensen die vrijdag bestellen? Zij konden vorige week geen krijgen, want ik had te weinig tijd bij de oogst...Eind mee volgt weer een nieuwe reeks.

1p = een 6tal mooie radijsjes

Recepttips op de blog http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=59


rucola classic

Deze week (wk21) plukken we weer uit een kersverse reeks, deze zullen weer frisgroen en wat kleiner zijn...

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei... 

 1 portie = 1 blok(je)


winterpostelein

De laaste 25 à 30 plantjes van dit voorjaar, komt nadien terug richting oktober!Heerlijke alleskunner in de winter, nog even beschikbaar tot begin mei en doet het zeker als frisse knapperige slasoort ook in de lente nog goed!

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!

1p = 1 blokje


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie