Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

“ PUUR “ verse groenten SOEP - 2e prijs Plukheyde receptenwedstrijd 2017

Suzanne Mayne

Er was eens...

een heel rijke groentensoep, juist op mond temperatuur. Je eet heel veel verse groenten mét behoud van ALLE Vitaminen en Mineralen ( en daarvoor mag je ze niet hoger dan 40°C verwarmen ! ! ! ) Zij  ontzuurt je lichaam en in de zomer kan je ze lauw/koud eten. Weinig afwas, veel variaties mogelijk en PUUR GEZOND.

Centrale groente: 

Kool

Moeilijkheidsgraad (1 is makkelijk, 5 heel moeilijk)

2

Tijd nodig:

5 min om de soep te maken + variabele voorbereidingstijd ifv het aantal gekozen groenten

Ingrediënten:

* ¼ rauwe Avocado of 1 spl. 1°persing Olijf-olie of 1 spl. Rauw Kocos olie/vet om de soep 

   smeurig te maken

* ¼ handsvol rauw gehakte Boerenkool of een andere groene rauwe kool zoals Broccoli, Savooi,           

   Spitskool enz.

* ¼ handsvol rauw gehakte Groene Selder

* 1 kfl. Groentenbouillon poeder of aangepaste kruiden

* 2 koppen warm water dat even gekookt heeft

 

Volgens het seizoen voeg je hieraan toe:

* 2 handsvol gehakte Spinazie + 1 gehakte Wortel

of vb.

* Postelein met Wortel ( alles steeds rauw)

* Kervel met Courgette

* Venkel met Waterkers/Tuinkers/Landkers

* Venkel met Rode Paprika

* Venkel met Konkommer

* Pompoen met Konkommer

* Konkommer met Tomaat met Knolselder

* Tomaat met Rode Paprika

* Tomaat met Spinazie

* Tomaat met Basilicum

* Tomaat met Warmoes

* Tomaat met Tuinkers

* Courgette met Warmoes

* jonge Zoete Maiskorrels met kruiden

* Knolselder met Roketsla met Citroensap

* Wortel met Selder met Komijnpoeder

* Wortel met Selder met Kerriepoeder

* Courgette met Veldsla

* Courgette met Roketsla

* Koolrabi met Peterselie met 1 spl. Tamari met Citroensap

* Rode Biet met Rode Paprika met Citroensap ( = Borcht Soep = Russisch)

* wilde kruidenSoep van o.a. een beetje Paardenbloem en Blad, Muur, Bernagiebloem en Blad,

   Zurkel, Brandneteltopjes enz.

* combinaties die je zelf uitzoekt

Je kan je Soep nog Kruiden met:

Marjolein, Peterselie, Koriander, Salie, Basilicum, Munt, Cardemonpoeder, Lavas, Citroenmelisse, Komijnzaad/poeder, Gember, Thijm en andere kruiden die erbij passen.

Recept:

Doe alle verse rauwe groenten grof gehakt in de Blender of een hoge pot. Giet er 2 koppen warm gekookt water op. Blender op maximum snelheid gedurende 1 minuut of mix in een hoge pot met de Staafmixer. Je soep is klaar binnen de 5 minuten!

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2018 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie