Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Recepten en ervaringen van Plukheyde deelnemers

Wil jij ook iets delen? Neem dan contact met onze blogger!

BLOGCONTACT »sharing is caring versus kweepeer dessert

sharing is caring versus kweepeer dessert

Hoi iedereen,

hieronder een kleine anekdote waaroor ik jullie nu kan vertellen wat je zoal met 'kweepeer' kan!

Met dank aan Lise voor haar niet aflatende enthousiasme en nieuwsgierigheid naar oude smaken en nieuwe ervaringen en aan de buur van onze akker voor de vruchten uit haar moeders tuin :)

Lise kreeg het receptje (zie pdf link!) van de eigenaar van een Turkse groentewinkel, die nogal schamper deed omdat ze vroeg wat je met die 'misvormde appels' kon... Ik kreeg vorige week ruim 3 bakken van de moeder van buur Kim die met het overaanbod uit haar tuin dit jaar zelf geen blijf wist.

Jullie vanaf nu dus wel en het is het perfecte voorbeeld van de kruisbestuiving die CSA via onze kleine community mogelijk maakt! Zo weten we nu dat je met kweepeer meer kan dan gelei maken uit het te destilleren sap. Dat laatste kan trouwens makkelijk met een speicale sapstoomketel zoals deelneemster Marleen er één heeft en die ze gerust ter beschikking wil stellen aan iemand die een grotere hoeveelheid wil verwerken!! Knipoog aan "11-11-11 Elke", die er dus gerust via mij naar mag vragen :)

Er zijn meerdere mogelijkhen dus om met het kweepeer specialleke aan de slag te gaan. En ze doen je huis nog lekkker ruiken ook. Neem er dus zeker de komende weken es mee uit ons afhaalpunt!

Groe(n)tjes boer Koen

Download meer informatie (PDF) »

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie