Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Recepten en ervaringen van Plukheyde deelnemers

Wil jij ook iets delen? Neem dan contact met onze blogger!

BLOGCONTACT »Deelnemers en boer Koen evalueren oogstseizoen 2018 en kijken vooruit naar 2019

Deelnemers en boer Koen evalueren oogstseizoen 2018 en kijken vooruit naar 2019

Samen met zo'n 25% van de deelnemers evalueerde boer Koen op 26 november de Plukheyde werking van dit oogstseizoen.

 

Alles verliep in een positieve en interactieve sfeer en je kan alle punten en beslissingen nalezen via de pdf link hieronder. Heb je daarbij vragen of bedenkingen, neem dan gerust contact.

 

Als voorbereiding werd door zo'n 65% van de deelnemers al een wensbestelling ingevuld. Dit leverde de basis voor het doorhakken van knopen in het gewenste assortiment. Stelregel: hoe kunnen we de meest populaire producten volgend seizoen maximaal beschikbaar stellen en toch ruimte houden voor specialekes en het seizoensgebonden karakter centraal houden alsook welke producten hoeven niet meer.

Assortiment was één punt, maar er werd net zoals vorig jaar ook stil gestaan bij de belangrijkste conclusies van een nog steeds actuele sterkte-zwakte analyse gemaakt eind 2017 door 7 deelnemers en boer Koen. Centraal daarin de goeie scores voor smaak, kwaliteit, ecologie, betrokkenheid, keuzemogelijkheden en service, maar ook mindere scores voor tijdsbesteding, risico, haalbaarheid en rendabiliteit.

Was vorig jaar werving van nieuwe deelnemers nog een groot aandachtspunt, dan stond nu rendabiliteit centraal. Hét aandachtspunt daarbij was een voorstel tot verhoging van de deelnameprijs tot 460 euro voor een volwassene exclusief witloof en dit o.b.v. de kostprijs van de nodige extra betaalde arbeid en gerichte investeringen en een benchmark bij collega boeren. Na interactief overleg werd dit voorstel anvaard, details op slide 25.

Door de interactie kwamen ook heel wat extra suggesties aan bod die kunnen leiden tot het omzetten van opportuniteiten in sterktes en het aanpakken van zwaktes. Daarbij ook het verder structureren van het deelnemers engagement bij Plukheyde activiteiten en het uitwisselen van nuttige recepten en weetjes tussen deelnemers via deze blog. Voor dit laatste gaf deelnemer Jonas zich op en je kan vanaf nu dan ook input geven via lembrechtsjonas@gmail.com en het later hier lezen.

Kijk zeker ook naar de praktische afspraken over de afhaalmomenten en het verlof of dus de 'niet leverweken' voor boer Koen. Zo zal er niet geleverd worden in de weken van kerst en nieuw, alsook niet in de week van het krokusverlof 2019, details op slide 24. 

 

Groe(n)tjes en op naar oogstseizoen 2019, boer Koen

 

Download meer informatie (PDF) »

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie