Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Recepten en ervaringen van Plukheyde deelnemers

Wil jij ook iets delen? Neem dan contact met onze blogger!

BLOGCONTACT »Lekker en gezond! (koolraap & boerenkool & rode biet)

Lekker en gezond! (koolraap & boerenkool & rode biet)

Dat gezond ook heerlijk kan zijn, dat wisten we bij de Plukheyde natuurlijk al lang. Hier zijn toch nog drie goeie voorbeelden van dit principe, die we doorgestuurd kregen van deelneemster Elke. Laat je verrassen door een lasagne met koolraap in plaats van lasagnevellen, een pesto van boerenkool, of een dipsausje op basis van rode biet:

Lasagne met koolraap:

Je maakt dit met de gebruikelijke tomatensaus en kaassaus. In de plaats van lasagnevellen gebruik je vellen van koolraap (je kan ze heel dun snijden met een broodsnijmachine). Blancheer de koolraapvellen eerst in kokend water voor 5 minuutjes. Daarna maak je zoals gewoonlijk laagjes:

Tomatensaus – laagje koolraapvellen – laagje bechamelsaus – laagje koolraapvellen – laagje tomatensaus – afwerken met gemalen parmezaan – 20 min in de oven

Pasta pesto boerenkool:

Blancheer 6 bladeren van de boerenkool (zonder steel) in kokend water voor 5 min en spoel in koud water zodat de bladeren mooi groen blijven.

Stop ze in een blender met een teentje look, een handvol pecannoten, een handvol rauwe spinazie, basilicum, olijfolie, peper en zout. Je kan er zowel ricotta als parmezaan bij voegen om het smeuïg te maken.

Snel onder de warme pasta roeren en klaar!

Rode bietendip:

Kook de rode biet met schil in water. Laat afkoelen en mix de biet samen met een goed stuk fetakaas en wat koriander. Afkruiden peper zout.

Crackertje erbij…mmmm!

 

Groe(n)tjes,

Jonas

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie