Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Herfstige ovenschotel met spinazie

Herfstige ovenschotel met spinazie

Deze ovenschotel is ondertussen al een beetje familietraditie aan het worden in ons gezin.

Immers, door de overschot aan halloumi op ons laatste oogstfeest hebben we dit gerecht ondertussen al 3x kunnen eten en telkens was het een groot succes. Ook bij m'n beide kinderen en dat is toch wel vrij uitzonderlijk!

Het is een recept naar de vrije inspiratie van Inge...

Smakelijk, boer Koen

 

Ingrediënten:

  • tortellini met ricotta én met spinazie
  • spinazie
  • halloumi
  • tomaten
  • ui
  • look
  • vetstof
  • peper & zout

 

Bereidingswijze:

  • maak een tomatensaus met veel ui en tomaten
  • stoof verse spinazie met wat look, maar niet te ver (behoud zeker de bladstructuur)
  • kook ondertussen de 2 soorten tortellini gaar
  • neem een ovenschotel en doe er wat tomatensaus in en vervolgens de tortellini (gemengd). Breng daarboven de spinazie aan en overgiet met de resterende saus. Werk af met halloumi en plaats in een oven op 180°C.
  • klaar & smullen maar !

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie