Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Recepten en ervaringen van Plukheyde deelnemers

Wil jij ook iets delen? Neem dan contact met onze blogger!

BLOGCONTACT »



Lentecombi van venkel en peultjes

Lentecombi van venkel en peultjes

Hieronder een lente proef receptje van Cindy.

Maak de venkel schoon, snij in kwartjes en laat even koken in een pot met wat water en een lepeltje bouillon.

Ontdoe de peultjes van hun zijvezel en voeg ze bij de venkel.

Als de venkel zacht is en de peultjes nog lichtjes knapperig, vuur uitzetten en eventueel overtollig water afgieten.

Doe wat citroenolijfolie of gewone olijfolie en wat citroensap in een kommetje. Daarbij wat verse kruiden, gewoon van alles een paar blaadjes. Cindy gebruikte citroenbasilicum, thaise basilicum, dragon, peterselie, bonenkruid, bloedzuring, munt en par-cel (een vergeten groente kruising tussen selder en peterselie). 

Even mixen en het sausje over de warme groentjes gieten.

Heerlijk lauwwarm en super combi met rosti + spekjes!

Smakelijk van Cindy en de Plukheyde

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie