Hoofdgerecht – 4 personen – 20 min
Ingrediënten
- 500 g bereid gehakt
- paneermeel
- ei
- 400 g penne rigate
- 250 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 40 g geraspte parmezaan
- 1 spitskool
- Pesto alla Siciliana
- peper en zout
Bereiding
Stap 1
Meng gehakt met paneermeel en ei. Rol er balletjes van. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin. Dek af en laat vervolgens nog 10 min afgedekt verder garen
Stap 2
Kook intussen penne rigate gaar in lichtgezouten water
Stap 3
Smelt in een kookpot 1 eetl boter en stoof 1 fijngehakte ui en 1 fijngesnipperd teentje look glazig. Voeg champignons in 4 gesneden toe en bak 5 min goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.
Stap 4
Verhit in dezelfde kookpot opnieuw 1 eetlepel boter en stoof de in reepjes gesneden spitskool gedurende 10 min. Roer regelmatig om en kruid met peper en zout.
Stap 5
Meng alles onder elkaar samen met enkele lepels pesto alla Siciliana. Werk af met parmezaan.
Smakelijk!
Bron: Lekker koken – Colruyt