Gegrilde pladijsfilet met asperges, linzen, pancetta en mosterdsaus. - deplukheyde.be

Gegrilde pladijsfilet met asperges, linzen, pancetta en mosterdsaus.

Hoofdgerecht – 4 personen 

Ingrediënten :

  • 600g pladijsfilet
  • 250g linzen
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 bosje groene asperges, geschild en geblancheerd
  • peper en zout
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 2 dl room
  • 2 dl visfumet
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl Limburgse mosterd
  • 4 plakjes pancetta

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 150 graden. Gril de pladijs aan beide zijden in een klontje boter, leg op een bakplaat en zet 5 minuten in de oven.
  2. Kook de linzen 10à15 minuten in gezouten water op een laag vuur. Giet af, prik het teentje knoflook op een vork en haal door de warme linzen.
  3. Snij de punten van de asperges, snij de rest in kleine stukjes en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bak de pancetta in een pan zonder vetstof. Laat wat afkoelen en versnipper.
  5. Laat de gevolgtebouillon inkoken tot de helft met de room en visfumet. Breng op smaak met limoensap, mosterd, peper en zout.
  6. Schik de linzen en de gesneden asperges op het bord, leg de pladijsfilet erbij met enkele snippers pancetta erop en werk af met de saus

Smakelijk!

Bron: Nest