Voorgerecht – 4 personen
Ingrediënten
1/2 stengel prei
1 stengel selderij
2 grote rode bieten, geschild
1/2 rode ui
1 teentje knoflook, gepeld
1,5 cm gember, geschild
1 venkel, schoongemaakt en in stukken
kokosolie (voor de winterversie)
750ml water
1 mespunt gesnipperde chilipeper
fijn zeezout
2 eetlepels rodebietenpoeder
2 eetlepels granaatappelpoeder
verse zuringblaadjes (voor de winterversie).
amandelmelk
Bereiding zomer raw-versie
Stap 1
Doe de prei, de selderij, de rode bieten , de rode ui, de knoflook, de gember en de venkel in een blender met het water.
Stap 2
Mix tot soep en kruid met chilipeper en fijn zeezout.
Door de wrijving tijdens het blenden warmt de soep wat op en wordt ze heel aromatisch. Voeg vlak voor het serveren het rodebietenpoeder, het granaatappelpoeder en enkele eetlepels amandelmelk toe.
Bereiding winterversie
Stap 1
Stoof de ingrediënten kort aan in wat kokosolie en bevochtig met water. Laat 20min garen op een laag vuur.
Stap 2
Mix in de blender of met een staafmixer, kruid met chili en fijn zout en voeg vlak voor het serveren rodebietenpoeder en het granaatappelpoeder aan toe.
Stap 3
Werk de soep af met wat verse blaadjes zuring en enkele druppels amandelmelk.
Smakelijk!
Bron: Superfoods (Het handboek)- recept: Pieter-Jan Lin