Maaltijdsalade met rode bietjes en koriander - deplukheyde.be

Maaltijdsalade met rode bietjes en koriander

Hoofdgerecht – 2 personen 

Ingrediënten

  • 4 rode bieten grof gesneden
  • 2 middelgrote hardgekookte eieren
  • geraspte schil en sap van 1 citroen, tijm, knoflook
  • zout en zwarte peper
  • 2 middelgrote hardgekookte eieren
  • 2 el dukkah (hierna uitleg over wat het is)
  • 200 gr. ricotta of uitgelekte yoghurt,
  • 2 el kruidige dressing ( zie verder )

 

Wat is dukkah ?

Een kruidenmengsel bestaande uit amandelen of pistachenoten of hazelnoten, snuifje komijnzaad, peper en zout, snuifje oregano.  De noten eerst roosteren in een droge pan voor de smaak.  Laten afkoelen en in een vijzel of hakmolentje fijn malen.  De overige ingrediënten bijvoegen en goed mengen.    Vermits het een droog mengsel is kan je het goed bewaren en meerdere keren gebruiken.

De kruidige dressing bestaat uit halve bos korianderblaadjes, halve bos peterselieblaadjes, halve bos dille, 2 el kappertjes, 1 el rodewijnazijn, , 1 teentje knoflook, 8 el olijfolie, versgemalen zwarte peper.  De verse kruiden fijn hakken en de kappertjes in grove stukken snijden.    De rest er bij voegen en goed mengen

Bereiding

De bieten op alu folie leggen op een bakplaat.  Voeg de geraspte citroenschil + citroensap + tijm + gepelde knoflook en wat olijfolie toe + zout + zwarte peper.  Vouw de zijkanten van de folie over de bieten, knijp de bovenkant samen om een pakketje te maken.  Rooster ze 40 min. op 200°C.  Uit oven halen en laten afkoelen, pellen en in grove stukken snijden.

Leg de dukkah (het kruidenmengsel dus) op een bord.  Pel de eieren en rol ze door de dukkah.  Halveer ze dan en strooi er eventueel nog wat dukkah over.  

Smeer de ricotta of uitgelekte yoghurt uit op 2 borden, verdeel de in stukken gesneden bieten hierover.  Maak af met de eieren en besprenkel met de kruidige dressing. 

Smakelijk!

Bron: Deelneemster Lea