Hoofdgerecht – 4 personen – 40 min
Ingrediënten
- 400 g volkorenspaghetti
- 2 venkelknollen
- 4 grote palm- of boerenkoolbladeren
- 2 rode pepertjes
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 40 g geraspte parmezaan
- 30 g pijnboompitten
- 1 el tomatenpuree
- 50 ml witte wijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Stap 1
Rooster de pijnboompitten, zonder vetstof, in een pan met antiaanbaklaag. Zet opzij en laat afkoelen.
Stap 2
Spoel de koolbladeren en blancheer 2 à 3 min in gezouten water. Laat schrikken onder koud stromend water, snij de grote nerven uit de bladeren en trek ze in kleinere stukken.
Stap 3
Spoel de venkelknollen en snij ze eerst in plakken en dan in blokjes. Spoel de pepertjes en snij ze in ringen, zonder de pitjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.
Stap 4
Verhit intussen de olie in de pan en roerbak de sjalot, de knoflook en twee derde van de pepertjes. Roer er de tomatenpuree door, voeg de venkel en de kool toe, kruid met peper en zout en laat zo’n 4 minuten stoven. Blus met de wijn en laat inkoken.
Stap 5
Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Voeg de spaghetti met een scheutje kookvocht toe aan de groenten. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Schep op een warme serveerschotel en werk af met de pijnboompitten, de chili en wat parmezaan. Geef de rest van de kaas er afzonderlijk bij.
Smakelijk!
Bron: Nest – september 2022