Ontbijt/snack – 28 stuks – 1 u 35 min
Ingrediënten
- 1/2 pompoen ca. 500 g
- 1 el appelciderazijn
- 200 ml (plantaardige) melk naar keuze
- 1 heel rijpe banaan ca. 100 g gewogen zonder schil
- 225 g volkoren speltmeel of tarwemeel
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl natriumbicarbonaat
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl kaneel
- 50 gr agavesiroop of ahornsiroop of honing
- 50 ml rijstolie of andere neutrale olie, zoals maïsolie + wat extra voor het roosteren van de pompoen
- 2 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in tweeën, schraap de zaadjes eruit en snij in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat met olie en zout en rooster 30-45 minuten.
- Roer de appelciderazijn door de melk en zet 10 minuten opzij.
- Doe het meel, bakpoeder, natriumbicarbonaat en de kaneel in een mengkom en meng ze door elkaar .
- Doe de banaan in een kom en schep er 300 g van het geroosterde pompoentvlees bij. Voeg het vanille-extract, de agavesiroop en rijstolie toe en schenk ook de melk erbij en de eieren. Mix het mengsel fijn met een staafmixer/blender.
- Laat het wafelijzer opwarmen.
- Schep het mengsel droge ingrediënten door het mengsel natte ingrediënten. Schep met een lepel hoopjes van het beslag op de wafelplaat en laat de wafeltjes gedurende de looptijd bakken.
- Haal de wafeltjes uit het ijzer en laat ze even afkoelen op een rooster. Als ze vers zijn, zijn ze licht knapperig. Laat je ze afkoelen, dan worden ze helemaal zacht. Je kan ze terug wat crunch geven door ze even op te warmen in de broodrooster.
Smakelijk!
Bron: Karola’s kitchen