Bijgerecht – 6 à 8 personen – ovenschotel
Ingrediënten
Benodigdheden 6-8 personen
– 1 gele courgette
– 1 groene courgette
– 1 paarse aubergine
– 2-3 rode uien
– 2 aardappels
– 1 koolrabi
– 1 paprika
– 3 stevige tomaten
– 4-5 takjes tijm
– 4-5 takjes rozemarijn
– 2-3 teentjes look
– Olijfolie
– 3 bollen mozzarella (of geitenkaas)
– peper en zout
Bereiding
Snij alle vruchtgroenten in dunne plakjes van ongeveer 3mm. Snij de paprika in reepjes. Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
Zet de stapels groenten in een mooie kleurcombinatie voor je klaar.
Snij de mozzarella in plakjes.
Verwarm de oven op 180°.
Giet in een ovenschotel 2-3 eetlepels olie en schik de groenten in de schaal. Eindig telkens met een plakje mozzarella. Stop de reepjes paprika hier en daar tussen de groenten.
Overgiet met extra olijfolie en kruid met peper en zout en de tijm en rozemarijn. Knijp of plet de looktenen en verdeel over de schotel
Zet ongeveer een uurtje in de oven.
Smakelijk!!