Dessert
Ingrediënten
- 300 g voorgekookte rode bieten
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 50 g amandelmeel
- 2 soeplepels cacaopoeder
- half zakje bakpoeder
- 100 g rietsuiker
- snuifje zout
- 200 g pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Pureer de gekookte bietjes en smelt de chocolade. Meng de amandelbloem, bakpoeder en cacaopoeder. Klop de eiwitten apart op. Meng eigeel met de suiker en meng er de afgekoelde, lauwe chocolade onder. Meng er de rode biet, cacaopoeder , amandelbloem, bakpoeder en snuifje zout onder. Als laatste het eiwit er onder mengen.
- Schep het beslag in de cakevorm en bak de gezonde cake met bietjes 45 minuten in het midden van de oven bij 175 °C
Smakelijk!
Bron: Deelneemster Lea